Doua probleme foarte grave lasate de guvernul Citu nerezolvata apasa pe umerii cabinetului Ciuca. Si necesita solutii urgente.

Prima : multe ministere, printre care cel al Muncii si cel al Sanatatii, nu au bani in cont pentru plata pensiilor si salariilor pe luna decembrie. O rectificare urgenta trebuie facuta intr-o sedinta de guvern chiar vineri dimineata, altfel pot exista intarzieri majore la plata acestor drepturi la inceputul lunii decembrie

A doua : Romania are un urias deficit de gaze pe stoc, fata de anul trecut. In depozitele tarii sunt cu aproape 500 de milioane de metri cubi de gaz natural mai putini decat in noiembrie 2020. Situatia este raportata zilnic ministrului Energiei, care spune inconstient ca nu vor fi probleme la iarna. Consumul zilnic estimat in aceasta perioada este de 42-43 milioane de metri cubi. Daca in aceasta iarna apare din nou o criza europeana a gazelor prin santajul Rusiei (Gazprom), Romania este complet descoperita si nu are suficiente rezerve pentru a preveni o avarie nationala majora.

Acestea sunt doar 2 din problemele grave ale Romaniei lasate nerezolvata pana in pragul lunii decembrie de guvernul condus de Florin Citu. La este se adauga si cea mai mare datorie guvernamentala din istorie – peste 110 miliarde de euro. Peste 8 miliarde de euro au fost imprumutate doar in primele 10 luni ale acestui an.

Dupa 2 ani de guvernare Orban & Citu, avem zero santiere de autostrada finalizate, zero spitale noi incepute sau construite cu fonduri nationale sau europene, zero cai ferate modernizate, TAROM in stare de faliment nedeclarat si multe companii de stat pe pierdere, unde reprezentantii AGA si CA incaseaza sume uriase.

 

 

 

1 COMMENT

  1. Mai este o problema:decredibilizarea institutiilor statului. Toti premierii de dupa 1989 au reusit sa decrediblizeze la plecarea furtunoasa si ineficienta institutiile din care proveneau si pe care oamenii de rand( cum ii insultau ei pe romani) ii asimilau. Au ramas doua bastioane ale credibilitatii:armata si biserica. De cum va gestiona acest guvern care la prima vedere este periculos de rudimentar in componenta, va afecta si credibilitatea unei institutii iubita de romani. Rezerva de cadre a FSN este epuizata

Leave a Reply