Un sondaj de opinie IRSOP, care măsoară intențiile de vot la alegerile locale, de duminică, pentru Primăria Generală, o dă învingătoare detașată pe Gabriela Firea, candidatul PSD, scrie evz.ro

Conform cercetării realizate de IRSOP, candidatul PSD, Gabriela Firea, ar obține, la alegerile locale de duminică, un scor de 42% din voturile acordate de bucureșteni, în vreme ce principalul contracandidat al acesteia, Nicușor Dan, susținut de PNL și Alianța USR-PLUS, Nicușor Dan ar primi doar 35% din voturi.

Informațiile apar într-o comunicare transmisă presei de reprezentanții IRSOP.

Pe locurile următoare, în sondajul realizat pentru Primăria Generală, s-ar clasa, conform cercetării, Traian Băsescu, cu 15% și Călin Popescu Tăriceanu, cu 3%. Restul candidaților ar însuma, conform IRSOP, împreună, 5% din voturile alegătorilor bucureșteni.

Pe de altă parte, cercetarea mai arată câte procente vor primi partidele politice în lupta pentru Consiliul General al Primăriei Municipiului București. Pe primul loc se situează PSD, cu 26%, urmat de USR și PNL cu 25%, respectiv 21%. În Consiliul General ar mai intra PMP, care ar obține 8% și PRO România, partidul condus de Victor Ponta, cu 6%.

Candidații propuși de ALDE vor obține doar 4%, iar ceilalți candidați, în total, vor aduna alte 10 procente.


Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, 34,7% dintre alegători spun că ar vota PNL, iar 19,6% – cu PSD, potrivit barometrului lunar realizat de IMAS la comanda Europa FM.

Pentru liberali este o apreciere de peste un punct procentual, de la 33,6% luna trecută.

PSD, în schimb, scade, în aceeaşi măsură: 19,6% din intenţiile de vot acum faţă de 20,8% în august.

Alianţa USR Plus e creditată cu 17% din voturile celor care spun că ar merge la vot dacă ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare, în scpdere cu 1,3%.

Pro România scade, fiind creditat cu 9,5% din intenţiile de vot, iar UDMR se menţine peste pragul electoral, scrie g4media.ro

Conform comunicatului de presă transmis de IRSOP, pentru acest sondaj, operatorii institutului au intervievat telefonic un număr de 1.010 peraoane în perioada 21 – 23 septembrie 2020.

„Eșantionul este reprezentativ pentru populația rezidentă în vârstă de peste 18 ani din București. Toleranța de eșantionare este de +/- 3%. Procentele sunt calculate pentru repondenții care au declarat că vor merge la vot. Prezența la vor ar putea depăși 45%”, se arată în comunicatul IRSOP.

Duminică, 27 septembrie, au fost programate alegerile locale în cadrul cărora vor fi aleși primarii tututor localităților din țară, președinții de consilii județene și consiliei.

1 COMMENT

  1. Deci PNL-ul a luat țeapă cu PDL-ul iar acum ia țeapă și cu USR-ul? „Dreapta unită”, mânciacas, „unitatea dreptei”!

Leave a Reply