Persoanele care obisnuiesc sa consume vin rosu in cantitati limitate au un risc cu 30% mai mic pentru a dezvolta boli de inima, sunt de parere specialistii de la Wine Research Institute din Australia. Printre alte beneficii ale consumului de vin rosu se numara si sanatatea cerebrala, sanatatea dentara si greutatea corporala optima, noteaza telegraph.co.uk.

1. Sanatatea dentara

Desi se intampla adesea ca dintii sa se coloreze dupa consumului unui pahar de vin rosu, cercetarile sugereaza ca vinul este benefic pentru dantura.

Oamenii de stiinta spanioli au realizat un studiu de laborator pe parcursul caruia au colectat bacteriile responsabile de aparitia bolilor dentare si gingivale si au descoperit ca vinul rosu a fost eficient in inlaturarea acestora.

2. Sanatatea cerebrala

Persoanele care obisnuiesc sa consume un pahar de vin rosu la fiecare cina sunt mai putin predispusi sa dezvolte orice forma de dementa, in special boala Alzheimer, potrivit unui studiu realizat de cercetatorii de la Central Institute of Mental Health din Mannheim, Germania.

Oamenii de stiinta au constatat ca participantii care au consumat intre doua si trei unitati de vin rosu pe zi au avut un risc mai mic cu o treime pentru dezvoltarea dementei la finalul studiului ce a durat trei ani.

3. Greutatea corporala

Femeile care consuma o cantitate moderata de vin rosu la masa au avut un risc semnificativ mai mic pentru a deveni supraponderale la varsta mijlocie, potrivit unui raport al revistei de specialitate Jama Internal Medicine.

Autorii au mentionat ca persoanele care obisnuiesc sa bea o cantitate moderata de vin sunt mai active si reusesc sa consume mai multe calorii acumulate din dieta alimentara pe parcursul zilei.

4. Speranta de viata

Alte cercetari efectuate pe aceasta tema arata ca resveratrolul – un antioxidant puternic regasit in vinul rosu – ar putea prelungi durata de viata prin suprimarea moleculelor ce provoaca inflamatii in organism, precum si a compusilor din sange care interfereaza cu procesul de producere a insulinei.

5. Echilibrul

Un experiment efectuat pe soarecii de laborator arata ca o dieta alimentara bogata in resveratrol aduce beneficii in ceea ce priveste echilibrul.

Acest compus din vin actioneaza asupra deficientelor motorii ce apar in organism odata cu inaintarea in varsta, conform oamenilor de stiinta de la American Chemical Society, scrie hotnews.ro

2 COMMENTS

  1. 🙂 🙂 🙂 si cica romanyl e alcoolic! Sa vedeti nemtiu si rusii in competitia sanatatii alcoolice!

Leave a Reply