Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș, care luptă în linia întâi pentru a salva viața pacienților cu coronavirus, atrage atenția că pericolul de infectare nu a trecut și, chiar dacă măsurile de restricție se relaxează, trebuie să fim foarte responsabili în continuare și să evităm interacțiunea directă cu alte persoane.

“Noi, medicii, vedem multe lucruri și nu putem vorbi de o relaxare la modul “gata, a trecut”. Sub nicio formă. Putem vorbi de o relaxare la modul “bun, acum știm ce avem de făcut ca să nu ne îmbolnăvim sau ca să ne îmbolnăvim cât mai puțin cu putință”. Acum va trebui să avem grijă să păstrăm distanța, să păstrăm regulile de igienă ca să ne îmbolnăvim cât mai puțin.

Sper că lumea a înțeles că această relaxare nu înseamnă că revenim la vechile obiceiuri. Nu mai putem sta toți împreună, de a mânca împreună, de a râde împreună. Aceste lucruri trebuie să fie mai distanțate. Eu știu că suntem un popor latin, dar ar trebui să ne impunem niște obiceiuri mai anglo-saxone ca să micșorăm riscul de a ne îmbolnăvi”, a explicat medicul la emisiunea “Punctul de Întâlnire” de la Antena 3.

Simin Florescu spune că aerul condiționat reprezintă un risc mult mai mic decât contactul direct cu alte persoane.

“Există foarte mulți germeni care se pot transmite respirator, nu e vorba numai de virus. Cred că există tot felul de mijloace tehnice de prevenire a acestor infectări. Există tot felul de filtre, tot felul de soluții de dezinfecție, nu cred că asta ar fi o problemă. E mult mai puțin periculos decât contactul direct și apropiat dintre noi. Cel mai ușor se transmite virusul prin tuse, strănut și vorbit. Și contaminarea suprafețelor”.

https://www.antena3.ro/coronavirus/dr-simin-florescu-despre-relaxarea-masurilor-nu-inseamna-ca-revenim-la-vechile-obiceiuri-trebuie-sa-570457.html

 

2 COMMENTS

 1. Off-topic

  Nea Radule, am o imensa rugaminte la matale! Zi-i si tu lui Mircea Badea sa o bage la el in emisiune si pe fata asta din linkul pe care ti-l transmit. Decat sa bage toate… era sa zic “bombele” de pe instgram, sa o bage si pe fata asta care a absolvit Conservatorul din Bucuresti si care este de-a noastra, romanca. Uita-te si tu cat stil are!

  P.S: In emisiunea lui chiar merge! Femeia e belea…

  Iti multumesc!

  Link: https://youtu.be/Rw3eg55-6Hk

  Haus

 2. Vezi ca a cantat pe la orchestra de la Sala Radio, pe la Filarmonica adica in orchestra de la Ateneu, cu Sina Buble etc. Femeia e stilata, e pacat sa nu ne promovam valorile, talentele si femeile capabile. Eu lui Mircea n-am cum sa-intransmit, de-aia te-am rugat pe tine. Iti multunesc anticipat!

  PS: Jos Basescu (Sticle)!

Leave a Reply