Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutul Național de Boli Infecțioase Prof. Matei Balș, a declarat la Antena 3 că ne așteaptă zile grele și că cel mai bun lucru pentru toată lumea este să nu ieșim din casă.

“Problema e ce avem noi de gând să facem. Ne așteaptă câteva zile grele pe noi, cei din serviciul sanitar. Îi așteaptă zile grele și pe cei care trebuie să stea acasă. Nu ieșiți din casă! Nu vă întâlniți cu cei care vin de pe stradă. Pot să fie contaminați, pot să nu fie contaminați. Nu vă jucați cu focul“, a spus profesorul.

Streinu-Cercel a afirmat că rata de mortalitate în România din cauza infecției cu coronavirus este de 5,7%. În cazul gripei este de sub 1%.

“E vorba de trei pante. Una joasă, care reprezintă rata de mortalitate. E mare, totuși, la numărul de pacienți. 5,7 e rata de mortalitate în România. La gripă e sub 1%. Mai avem o pantă măricică, care e rata vindecărilor. Și avem o pantă și mai mare care reprezintă cazurile pozitive. Dacă vrem să menținem aceste hărți, trebuie să stăm în aceste zile acasă. Nu trebuie să primim pe nimeni. Stăm izolați ca să nu ne contaminăm. Cel mai bun lucru care vi se poate întâmpla de Paștele acesta e să nu vă îmbolnăviți”, a mai spus profesorul Streinu-Cercel.

https://www.antena3.ro/coronavirus/adrian-streinu-cercel-stati-in-casa-de-paste-nu-primiti-pe-nimeni-vizitele-ar-avea-un-efect-567046.html

 

2 COMMENTS

 1. Stiti care e adevarata stire a zilei de 16 Aprilie?

  Ca domnii de la Ministerul Sanatatii au hotarat ca au in posesie destule teste pt.a da si la prostime, adica pentru a testa pe cei cu simptome care NU au calatorit international si NICI NU au fost contacti ai unui caz testat pozitiv.

  Uite ca abia astazi la ora 11:17 au schimbat definitia de caz:
  http://www.cnscbt.ro/index.php/1665-definitii-de-caz-si-algoritm-de-testare/file

  “Caz suspect
  1.Pacient cu infecție respiratorie acută (debut brusc cu cel puțin unul din următoarele simptome: tuse, febră, gafaiala ŞI fără o altă etiologie precizată care să explice pe deplin tabloul clinic ”

  Stiti cum era pana pe 15 Aprilie inclusiv?! Se testa numai daca cazul suspect avea “infectie respiratorie acuta severa (SARI) (febră ŞI tuse ŞI gafaiala ŞI care necesită spitalizare peste noapte) fără altă etiologie precizată care să explice pe deplin tabloul clinic”.

  Ceea ce a fost pana in 16 Aprilie a fost o mare miselie, intrucat lumea tusea SAU lumea avea febra, SAU lumea gafaia, dar nu se putea testa pentru ca aristocratia PNL&Co. isi rezervase testele pt ei si ai lor.

  Nu voiau sa caute cazuri, pt.ca daca le-ar fi cautat cu adevarat, le-ar fi gasit. Criminali!

Leave a Reply