Medicul Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a spus, joi, că nu crede că ne vom întoarce la viața de dinainte mai devreme de jumătatea anului viitor.

“Trebuie să devină o obișnuință distanțarea fizică, purtatul măștilor, spălatul pe mâini, atunci vom putea intra într-un ritm care să nu ducă la exacerbări ale transmiterii infectării și să ajungem la o situație relativ normală – educațional, economic (…).

Asta, până când apare un vaccin, când boala poate fi învinsă. Dacă ajungem la 70-80% populație imunizată, prin boală și apoi prin vaccinare, atunci putem opri transmiterea și să ne întoarcem la viața de dinainte.

Dar asta nu cred că se va întâmpla mai devreme de jumătatea anului viitor”, a explicat președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, potrivit digi24.ro.

https://www.antena3.ro/coronavirus/rafila-intoarcere-viata-de-dinainte-de-coronavirus-anul-2021-566982.html

 

5 COMMENTS

 1. Rafila insista…stati departe pana la calendele grecesti !
  Pana la anul ne imunizam toti…despre ce vaccin vorbim ?
  La anul poate apare o alta tulpina…mai virulenta ! Ce facem ? Trecem dintr o stare de urgenta in alta ? Vom fi condusi prin ordonante militare ? Starea de urgenta, dupa cum suna in lege, nu poate fi prelungita decat odata !
  Iesim in strada de foame ca italienii ?
  Sau muncim ca germanii si alte tari vestice ?
  Rafila… transmite ce spune OMS, dovedita a fi o organizatie anchilozata…Nu a facut fata pandemiei…

 2. Domnul Rafila insista…pe alte site uri…Sustine ca medicii discrimineaza la tratament pe cei care nu au virusul…e ca povestea cu drobul de sare…
  Pai cine ii impiedica pe medici sa trateze un pacient pentru…insuficienta renala…de ex…dar la internare, preventiv, Ii testezi Covid…?

 3. In sfarsit , bune practici ale Institutului Fundeni.
  Testeaza pacientii internati si personalul medical pentru a securiza spitalul.

Leave a Reply