Theo Trandafirescu, medic român la New York, a explicat când va fi disponibil tratamentul anti-COVID cu pastilele antivirale şi dacă vaccinarea sau nevaccinarea afectează eficacitatea tratamentului.

Întrebat dacă apariţia tratamentului cu pastilele antivirale COVID ar putea crea confuzie în rândul populației care ar putea decidă să amâne sau să refuze vaccinarea Theo Trandafirescu, medic român la New York, a explicat cum funcționează cele două soluţii şi în ce situaţii pot acționa completar.

“Şi Pfizer şi Mark au depus dosare să fie aprobate în America. Din ce ştiu eu pastila lui Merk, Molnupiravirul a fost aprobată în Marea Britanie.

Întrebarea este: nu mă vaccinez şi vreau să iau pastila dacă dezvolt infecţie. Problema când e infecţie nu știi când să o iei. Această pastilă trebuie administrată destul de rapid, la câteva zile după ce te infectezi. Când te infectezi, anumite persoane sunt puternici cei tineri. Dintr-o dată o duc pe picioare şi cad la spital la terapie intensivă.

Deci timpul când administrezi pastila este importat şi este o posibilitate ca tu să nu îţi dai seama şi să ajungi la terapie intensivă. În momentul în care ajungi la ATI şi ești foarte afectat ai pierdut această oportunitate de a avea pastila.

Deci tratamentul anti-COVID este un tratament antiviral care trebuie administrat rapid şi tratament antiinflamator în situaţii de urgenţă. Antiinflamator nespecific, steroizii şi specific interleukina. Deci există o șansă cu aceste pastile să nu recunoști infecția şi să poţi să ajungi la spital. Dacă o iei din timp şi ești responsabil, precaut există o șansă să poţi să consideri, da domne’ o iau la nevoie. Vaccinul acționează diferit pe un sistem imun. Vaccinul de la început, a fost designul, şi s-a dovedit că previne formele severe de boala. Deci cred că acționează complementar”, a spus medicul Theo Trandafirescu, medic român la New York la emisiunea Punctul de Întâlnire de la Antena 3.

Leave a Reply