Deficitul de 3% nu va fi depășit, a afirmat marți președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, precizând că semnalele date în acest sens de Comisia Europeană sunt “profund incorecte”.

“Când state mari au sărit peste deficitul de 3%, n-a fost nicio reacție de la Comisia Europeană. În România, când nici măcar nu se pune problema să depășim deficitul de 3%, ne tot arată cartonașe galbene sau ne atenționează. Programul de guvernare va fi pus în practică. Deficitul nu va fi depășit, în schimb vrem să fim lăsați să dezvoltăm România. Toate aceste semnale care sunt date, bazate nu știu pe ce, din punctul meu de vedere sunt profund incorecte, cele care vin de la Comisia Europeană. Nu cred că așa trebuie procedat cu un stat membru, chiar dacă este vorba de România”, a susținut Dragnea, la Parlament, la o declarație comună cu premierul Sorin Grindeanu.

Întrebat dacă va exista un răspuns pe acest subiect din partea României, Dragnea a răspuns că “e posibil”.

“O să am o întâlnire chiar azi cu domnul Tăriceanu, o să discutăm și cu domnul prim-ministru, pentru că, din punctul meu de vedere, nu e corectă această abordare. Totuși, România este un stat membru cu drepturi depline, cifrele economice, indicatorii macro-economici arată foarte bine, în schimb tot primim tot felul de îngrijorări. De ce? Anul trecut a fost liniște și pace când România o luase în jos foarte tare”, a afirmat Dragnea.

Chestionat dacă acest răspuns va lua forma unei scrisori adresate CE, Dragnea a precizat: “O să vedem”.

El a adăugat că despre acest subiect poate vorbi președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu fostul premier Dacian Cioloș. “Asta domnul Juncker poate să vorbească cu domnul Cioloș foarte bine, că se întâlnesc foarte des”, a spus Dragnea.

La rândul său, premierul Sorin Grindeanu a comentat avertismentul transmis de Comisia Europeană referitor la o abatere semnificativă de la obiectivul bugetar pe termen.

“Cred că ar fi mai bine să-i întrebați pe cei dinaintea Guvernului pe care-l conduc, pentru că se referă la ceea ce s-a întâmplat în anul 2016, când, cu toate că n-au existat mari investiții în România, cu toate că lucrurile au mers așa cum au mers și cum au văzut românii că au mers, (…) s-a ajuns la (…) un pic peste 3 pe deficit. Noi ne-am luat angajamentul că (…) vom menține aceste lucruri conform lucrurilor asumate împreună cu partenerii noștri din Comisia Europeană și ne vom ține de cuvânt”, a spus Grindeanu.

Și șeful Executivului a precizat că, anul trecut, a fost “liniște”.

“Anul trecut — liniște, o secundă, un moment n-am auzit, nici eu, nici românii (…) de aceste temeri legate de depășiri și uite că s-au depășit. (…) S-a depășit acest deficit fără a se întâmpla și, subliniez, fără a se întâmpla investiții majore, a începe proiecte majore în România și ăsta este un lucru extrem de grav”, a afirmat Grindeanu.

13 COMMENTS

 1. Unde mama dracu a luat-o in jos Romania anul trecut? Asta chiar are impresia ca prosteste lumea asa usor? A luat-o si asta ca Trump, alternative facts.

 2. PSD are un plan B in cazul in care Dragnea va fi condamnat si in al 2-lea proces? O fi facut el pact cu sistemul, dar nu se stie.

 3. @Radu Tudor generatia dumneavoatra a primit un cadou istoric fantastic..ati putut fi martorii mortii unuia din cele mai barbare si odipase imperii din toate timpurile..URSS..generatia mea sper sa aiba onoarea si bucuria sa asiste la moartea altui “imperiu al râului”… de data asta capitalist ,globalist si promitor al corporatismului internationalist…. UE..
  Komisariatul de tip sovitic de la Bruxelles..este expresia cea mai de josnica a imxitiunilor badaranesti..de factura colonialista,a asupririi si aservirii economice,a presiunilor absolut demență exercitate impotriva oricarei intiative patriotice protectioniste sau nationalist-economice..este expresia josnicie argatilor marilor corporații financiare..komisariatul de la Bruxelles ..aceasta gloată de birocrați neomarxisti si neoliberali (ce alianță hidoasă )menită sa promoveze doar interesele meahine ale centrului colonialist european si a capitalului străin..
  Sper sa apuc destrămarea UE…

  • Urss a fost imperiul râului..odios prin execelenta si tiranic..UE este exact acelasi lucru dar cu o mica pojghita,o spoiala minima democratică

  • Bai nu mai spune !

   Cu inapoiati ca tine am fi mai bine ca in evul mediu si vremea voievodatelor !

   Ca sa concuram cu SUA si China trebuie sa existe UE iar ca sa evoluam ca societate si umanitate trebuie tindem spre unirea globala si o civilizatie de tip Star Trek, nu sa continuam sa fim dezbinati pe tot felul de criterii etnice, rasiste, religioase, de sex sau ceva trivial si independent de vointa umana cum ar fi teritoriul unde te-ai nascut !

   Dezbinare de care profita extremistii, nationalistii si populistii demagogi in ultima vreme.

   • Te-ai uitat cam mult la filme SF….te si vezi teleportat pe Enterprise si in alte dimensiuni temporale…Vest-europenii nu au renunţat nicio clipă la valorile pe care tu le blamezi (teritoriul, descendenţa si identitatea lor)…noi de ce nu am fi mândri de valorile în care au crezut înaintaşii noştri…? Da, facem parte dintr-o mare uniune, dar este esenţial să ne respectăm identitatea naţională şi teritorială, fix pe modelul existenţial pe care îl aplică vest-europenii.

    • Auzi Daniel eu cand va zic ca sunați neomarxisti….spuneti ca sunt populist nationalist sovin..pai bine ma…ce zici tu,toate prostiile astea cu omenirea unita bla bla o aingura civilizatie astea sunt exact neomarxisme..sub are se ascunde corporatismul internationalist si neocolonialismul

 4. Nu cred ca suntem noi,tara de la coada UE in orice privinta,in masura sa ridicam tonul.Dragnea a dat acest comunicat aici,sa se excite niste doamne de la ALDE si niste burtiere de la RTV eventual niste baroni locali dependenti de bugetul tarii care au intrat in panica sa nu piarda banii fara numar ce ar fi urmat sa le vina spre a fi palmati…Pune-l pe Dragnea sa o spuna tare in fata unui inalt reprezentant european sa vedeti ce si cum,sa vedeti un politician de la marginea tarlalei uitandu-se in pamant si cerand umil sa nu-i fie interpretate vorbele ca a fost o regretabila eroare de comunicare.

 5. depasirea lui 3%, 10% erau discutii inutile daca psd pregatea 10000 de km de autostrada, 100 spitale echipate complet, dota scolile cu ultimele tehnologii si metode de invatare si-i ajuta sa mute buda in casa la oameni.

Leave a Reply