România este foarte aproape să aibă “poliție politică”, a afirmat duminică președintele PSD, Liviu Dragnea, precizând că are “mari speranțe” că directorul Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig, va rezista “la orice tentație”.

“România este foarte aproape — încă nu e—, este foarte aproape de a ne trezi într-un timp rezonabil cu o poliție politică. Asta este o noțiune foarte grea. Nu suntem în situația în care să avem poliție politică, dar suntem foarte aproape de a avea așa ceva. Am mari speranțe în Eduard Hellvig, directorul SRI, îl știu, are o concepție destul de modernă, sper să reziste la orice tentație, pentru că tentațiile sunt foarte mari. Prin ceea ce a făcut până acum se pare că lucrurile sunt în regulă ca și abordare”, a declarat Dragnea, la emisiunea Punctul de intalnire la Antena 3.

Potrivit liderului PSD, în România există foarte multă manipulare și influență asupra unor instituții care ar trebui să fie total independente.

“Există foarte multă manipulare și există foarte multă influență asupra unor instituții care ar trebui să fie total independente, pentru a ne da fiecăruia dintre noi garanția că în România, dacă nu greșești și dacă nu încalci o lege și dacă nu furi, poți să dormi liniștit”, a mai spus Dragnea citat de Agerpres.

6 COMMENTS

 1. Exista perceptia asta voit repetata pentru a fi indusa in randul populatiei cum ca in cazul in care esti un fel de lider politic si esti cercetat pentru diverse posibile infractiuni se cheama ca esti supus “politiei politice”… Cu alte cuvinte odata cu castigarea unui mandat ti-ai castigat si dreptul de a nu te mai deranja nimeni din institutiile numite politie ori procuratura ca altfel traim in anii 50 ! Stiti ce ? Hai sa traiti voi in anii 50,pe bune daca altfel nu se poate si sa traim noi ca nivel de trai real(nu umflat artificial) macar in mileniul asta chiar daca mult in urma marilor puteri dar nu mai mult de 15 ani… Dar tu politrucule de oriunde,acum din PSD+ALDE,crezi ca esti un zeu si cu asta s-a incheiat discutia cu noi….Iar daca vezi ca nu merge cu vorba buna treci repede la mutilarea codurilor penale,la eliminarea unor legi care vezi doamne te timorau si nu puteai sa-ti faci traba de inhibat ce erai…

  • Pai nu e clar ca avem politie politica condusa de DNA?

   Uite nebunia nebuniei, procurorii de capul lor care nu au atributii legislative se strang sa comenteze propunerile pe legile justitiei.
   Evident cretinii nu inteleg cat de grav e asta. Procurorii dicteaza parlamentului si guvernului ce legi vor ei pentru justitie.
   Daca procurorii ar fi chemati de ministrul justitiei la o consultare sau de parlament ar fi altceva dar ei fac sedinte de capul lor pe tema legilor justitiei. Incalcare grava a sepratiei puterilor in stat. Daca Tudose ar fi pe bune ministru trebuia sa ii zboare imediat.

   In orice tara democartica din Vest procurorii aplica legea nu o comenteza si nu o fac.

  • Cum bre, basescu a furat de-a rupt fara sa-i fie frica, iar kovesi il tine ca pe palme. Iar voi, de fraieri ce sunteti, o credeti ca se lupta cu coruptii.

   • Pai de cati ani se lupta Codruzza cu coruptii ? De prin 2005 cand a pus-o basau procuror sef. Sa fie cam 12 ani. Si rezultatele? Pai statul mafiot de care noi stim si pe care il recunoaste si fauritorul lui basau .
    Dar boii continua sa creada in propaganda asta de doi bani si dupa 12 ani de smen…

Leave a Reply