Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a răbufnit după scandalul ordonanţei de urgenţă pe tema justiţiei. Acesta îi critică pe Viorica Dăncilă şi Tudorel Toader pentru că timp de luni de zile nu au luat o decizie.
“Domnul ministru Toader trebuie să înțeleagă că nu mai poate continua așa. Mulți colegi au spus că intenția lui a fost să ridice aceste subicte să discutăm trei luni. Cer guvernului în mod ferm să înceteze cu această discuție nesfârșită. Parlamentul începuse procedura de finalizare a codurilor după verificarea CCR. A fost o greșeală a PSD că a crezut în unii care au spus că vor da această ordonanţă, ca să ajungă până la urmă să meargă cu 7-8 articole la Bruxelles, într-o mare umilință. Parlamentul trebuie să își urmeze cursul. Nu putem lasa să se discute despre niște teme parazite luni de zile. Aici doamna prim-ministru trebuia să ia o decizie: vrea să îl mențînă, nu vrea să îl mențină (pe Tudorel Toader în Guvern, n.r.)”, a declarat Dragnea.
Întrebat dacă în opinia sa Tudorel Toader ar trebui remaniat, Liviu Dragnea a răspuns: “Răspunsul este simplu şi sec: Nu mă interesează!” “PSD nu poate rămâne captiv nici la Toader, nici măcar la propriul guvern”, a mai adăugat Dragnea, potrivit stiripesurse.ro.
“PSD nu poate rămâne captiv nici la Toader, nici măcar la propriul guvern”, a mai adăugat Dragnea. Păi să-și ia zborul în Brazilia,cu tot cu el
Asta nu suna a regim autoritar? In loc sa-l lase pe Toader sa-si faca treaba in continuare o sa-l demita pentru ca nu vrea sa-i rezolve lui Dragnea problemele personale, sa nu uitam ca spre deosebire de soferii si secretarele din guvern Tudorel Toader este doctor in drept, s-ar putea sa stie el mai bine cum sa conduca ministerul justitiei.
O sa ajungem vai de capul nostru! Daca isi iau americanii si germanii mana de pe noi o sa ajungem ca Ucraina, cu tot cu lozincile ca noi suntem independenti, ca noi suntem destepti, ca strainii sa isi vada ei de treaba. Ati vazut Turcia ce a patit, cu dictatorul lor, cum s-au ratoit la americani cum au intrat in recesiune si Turcia este o putere industriala si militara, noi nu.
Mai nene Dragnea, da-l domnule odata afara si termina tot circul asta. Pune unul “bun si devreme acasa” si ridica-ti Piata Victoriei in cap. Intreaba-l pe dl. Tariceanu ce-a spus la inceput de coalitie in legatura cu lupta cu statul subteran.
Mai nea Dragnea, mata nu vezi ca lupta, cu jigodiile tradatoare si nu numai, e foarte grea ? Au mult sprijin de “afara”, pe chestia asta sunt extrem de tenace si ce este mai grav este faptul ca “serviciili” sunt aservite unor interese straine, “fisei postului” acestora si nu-si fac datoria fata de juramant si implicit de tara.
Era un banc pe vremea lui Ceaușescu dedicat “urgențelor” care suna cam așa: un asasin profesionist angajat sa-l asasineze pe dictator (Ceaușescu) trage 100 de gloanțe asupra tintei și aceasta scapa, totuși, nevătămată. Luat la rost de angajatori, profesionistul își apara eșecul spunând: dacă nu era omul vostru langa mine sa ma scuture isteric de umeri spunand: “trage, ma, trage odata in p…m…” (existau și atunci opinii politice de genul celor anti-PSD de azi dar prefer sa nu le Menționez mot a mot) nimeream de la primul glonț!”. Paralela cu Tudorel Toader se impune de la sine, oameni de buna credință vătămați de sistemul securist precum avocata Ingrid Mocanu dar și profitori ordinari precum Vijulie sau alți corifei PNL îl “scutura” pe Tudorel Toader ori ca sa tragă mai repede in ticăloșii dovediti ai sistemului, ori ca sa-și rateze ținta. L-am lăsat intenționat deoparte pe Dragnea și tot “corul” PSD fiindcă nu sunt deloc convinsă ca discursurile lor contondente la adresa ministrului Toader, singurul care nu se sperie nici de amenințările venite de la Bruxelles, nici de latraturile isterice ale USR-PLUS și-și continua neabătut măturatul grajdului care reprezintă azi “justiția”romana, ei bine, discursurile astea nu suna, cu adevărat, ca niște amenințări. Dacă voiau sa-l dea afara îl dădeau, ca nu s-au sfiit sa-și dea jos, de doua ori, propriul guvern deci, sa ne vedem de treaba și sa-l lăsam pe Toader sa meargă, cu pasul lui de melc, prin noroaiele Securității vechi și noi, europene sau locale. Iar dacă istoria imperiului roman, care atribuie victoria Romei asupra lui Hanibal, in mare parte, dictatorului/comandantului-șef Fabius Cunctator (cel care “întârzie” la datorie) ale cărui tergiversări au dat timp Scipionilor sa pregătească distrugerea Cartaginei, avem mai aproape de noi exemplul generalului Kutuzov, cel care a oprit înaintarea lui Napoleon in Rusia amânând la nesfârșit confruntarea directa între armatele țarului și respectiv, ale împăratului francez. Și Kutuzov era cât pe ce sa-și termine cariera in fatza Curții marțiale datorită țipetelor și fanfaronadelor belicoase ale Gărzii imperiale și chiar a fost trimis la vatra înainte sa vadă rezultatele tacticii sale “dubioase”; dar fără incendierea Moscovei și atragerea faimoșilor generali francezi Ney și Leclerc (?) in pădurile înghețate din inima Rusiei, unde si-au văzut regimentele transformate in sloiuri de gheatza, junele tzar Alexandru Ii și tinerii ofițeri din Garda ar fi înroșit zăpezile cu sângele lor de la Berezina și pana in Stepa cazaha. O fi Rusia dusmanul nostru de veacuri dar asta nu înseamnă ca nu trebuie sa-l citim pe Tolstoi (“Război și pace”) și sa aflam de la marii scriitori ruși cum s-au întâmplat primele confruntări dintre Vest și Est, care sunt urgentele demne de rezolvat pe loc intr-o astfel de confruntare și altele asemenea.