Liderul PSD, Liviu Dragnea, susține că situația de la Autoritatea Electorală Permanentă, ca urmare a anchetei DNA împotriva Anei Maria Pătru, creează suspiciuni asupra corectitudinii alegerilor parlamentare din 11 decembrie.

Liviu Dragnea susține că în absența șefului instituției este nevoie de cineva care să țină lucrurile în mână, dar în acest moment nu vede niciun demers în acest sens.

Liderul PSD a explicat că în Parlament se analizează posibilitatea de a face o ședință de urgență în care să numească un nou șef la AEP, însă există șanse destul de mici ca acest lucru să se întâmple.

Dragnea susține că încep să vină întrebări ciudate dinspre AEP către Biroul Electoral Central, care ar putea schimba cursul acestor alegeri. Una dintre întrebări se referea la pragul altenativ, cel conform căruia un partid trebuie să obțină 20% în 4 județe. AEP a întrebat la BEC dacă nu cumva această prevedere legală poate fi interpretată în sensul că un partid obține cumulat 20% în cele patru județe și nu 20% în fiecare dintre acestea.

Liviu Dragnea consideră că aceste întrebări sunt ciudate și ar putea avea un impact major asupra alegerilor parlamentare, dacă BEC va da o interpretare care schimbă în vreun fel jocul din acest moment.

Totodată, Dragnea a atras atenția că ar putea fi o problemă și cu softul care distribuie mandatele în Parlament, din moment ce pe aceste softuri investighează procurorii DNA, scrie stiripesurse.ro.

 

14 COMMENTS

 1. Hai ca asta-i buna.Dragnea suspiciuni asupra corectitudinii alegerilor el exact pe tema asta avand condamnarea :))) Adica s-o spuna altul daca nu e cu suparare ! Suspiciuni asupra softurilor folosite de AEP nu are ? Ca vin de la Asesoft,nu de alta.Sau alea sunt suspiciuni acceptate,nedeclarate public ?!

  • Dragnea are o condamnare politica de care ar trebui sa fie mandru.
   Condamnat de sistemul neo-stalinist, neo-securist pentru un referendum profund democratic.
   ————————–
   DRagnea nu a facut nicio frauda la referndum. Frauda a facut-o Mr Gordon care ne-a mintit ca sunt 1.5 milioane de voturi fraudate in timp ce ambasadorul Gitenstain trimitea e-mailuri lui J Podesta si ii spunea ca nu au fost fraude.

   • Dragnea? A furat efectiv voturi. Iar in alte tari era deja in puscarie de cativa ani. Dragnea e identic, copie xerox, a altor anti-romani faimosi: Victor Ponta, A. Nastase, Sebi Ghita, Dan Sova si alt PSDisti.

    în calitate de secretar general al PSD, Liviu Dragnea, cu ocazia organizării și desfășurării referendumului din 29 iulie 2012, a uzat de influența și autoritatea sa în partid în scopul obținerii unor foloase nepatrimoniale de natură electorală, necuvenite, pentru alianța politică din care făcea parte formațiunea pe care o reprezenta, și anume îndeplinirea cvorumului de participare cu ajutorul voturilor obținute în alte condiții decât cele legale.

    În acest sens Liviu Dragnea a coordonat un mecanism complex, în care a implicat mai multe persoane asupra cărora avea influență în virtutea funcției pe care o deținea, având ca scop fraudarea rezultatelor privind participarea la vot.

    În paralel, Dragnea a coordonat un sistem informatic complex, prin intermediul căruia a transmis mesaje, ordine și recomandări legate de stimularea participării cetățenilor la vot prin mijloace interzise de lege către coordonatorii județeni de campanie/primarii/activiștii de partid.

    De asemenea Liviu Dragnea a trasat sarcini unor apropiați ai săi (membri de partid din județul Teleorman, unde îndeplinea funcția de președinte al Consiliului Județean) să facă tot ce le stă în putință, inclusiv prin încălcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru îndeplinirea pragului de participare care asigura validarea referendumului.

    Demersul lui Dragnea a fost susținut de 74 de persoane, președinți și membri ai unor secții de votare din localități din județele Teleorman, Vrancea, Gorj și Olt, în sarcina cărora s-a reținut falsificarea, prin orice mijloace, a documentelor de la birourile electorale și introducerea în urnă a unui număr suplimentar de buletine de vot decât cele votate de alegători, infracțiuni comise sub forma autoratului, complicității sau a instigării.

    • Ai descris exact ca in motivarea instantei, dar nu are rost sa le explici postacilor sau spalatilor e creier

    • Hai sictir,
     citezi din hotararea judecatoreasca a statului neo-stalinist?
     Pai cum explici ” să facă tot ce le stă în putință, inclusiv prin încălcarea prevederilor legale, pentru a scoate oamenii la vot pentru îndeplinirea pragului de participare care asigura validarea referendumului.”

     Adica concret idiotule ce a facut? I-a scos la vot cu pistolul la tampla? I-a luat fortat in masini impotriva vointei lor? I-a amenintat ca le face dosare la dna?
     ————–
     Aste e mizeria propoagandei voastre spuneti ca victima a incalcat legea fara sa spuneti exact ce a facut.
     Si ca imbeciliatatea sa fie completa mai amintesc si scopul: sa se valideze referndumul ( care asigura validarea referendumului.”) de parca asta e infratctiune.
     ——–
     In rest o citare de o serie de activitati legate de organizare de alegeri de parca asta ar fi ilegal. Si nimic concret.

 2. Dragnea știe , așa din curiozitate , suspectează cam pentru ce a fost el condamnat ? 😀 PSD-istul nu-i destul dacă nu e și fudul . Cât despre problema actuală , păi uite ce stat de drept suntem , atât de instabil că nu există un adjunct care să organizeze alegerile dacă cel/cea respectivă e trăznită de fulger sau dusă cu duba la DNA ! Așa-i roânul , fudul până la capăt

 3. Adevarul e ca si eu am suspiciuni asupra corectitudinii aleerilor. Presimt ca PSD va frauda din nou alegerile, folosind clasicele metode deja brevetate: mortii, listele suplimentare, migratorii electorali, suveica cu stampila, suveica cu buletinele, aglomerarea cozilor, spaga electorala, lantul uman, suveica cu comisia, autocarele, stampila multipla pe voturile adversarilor, operatiunea observatorul la WC, stampilarea voturilor albe, semnarea in locul absentilor si fraudarea din pix.

 4. 3 intrebari pentru dnul Dragnea:

  1. De ce nu e mandru pentru condamnarea politica de la referndeum? Cand Iohannis zice condamnat Dragnea ar trebui sa raspunda : condamnat politic, sunt mandru de asta !

  2. De ce nu iese sa spuna in conferinta de presa de 100 de ori ca nu v-a fi candidatul de prim-ministru al psd? Pentru ca jumate din capania jegoasa a Binom-PNL=PDL-USR e bazata pe ipoteza ca Dragnea e propunerea psd.

  3. Cu ce motiv si scuza o sa vina dupa ce psd o sa voteze iar investirea guvernului Ciolos ? Iar aia cu stabilitatea sistemul (jegos) si a tarii (adica a gainilor psd-iste) ?

Leave a Reply