Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seara că miercuri va convoca o şedinţă a Comitetului Executiv pentru a discuta la rece situaţia generată de condamnarea sa şi a susţinut că şi-a cerut el însuşi demisia sieşi după aflarea sentinţei, dar că nu poate face rău PSD şi ţării.

”Demisia mi-am cerut-o chiar eu mie însumi la aflarea sentinţei”, a afirmat Dragnea la Antena 3.

Invocând ”singurătatea conducătorului” şi faptul că ar fi avut foarte mult de suferit în plan personal, politic şi administrativ ca şef al PSD, el a susţinut că nu poate face rău partidului şi ţării.

”Ca om, după atâţia ani de frustrare, de nedreptate, sigur că tentaţia e să te duci să te retragi şi să îţi vezi de viaţă, câtă mai ai. Pe de altă parte, există şi o responsabilitate faţă de o organizaţie uriaşă, solidă, care este într-un plin proces de modernizare acum este şi în prag de alegeri. Dacă eu vineri aş fi anunţat colegii mei că aici, acum, în sediul partidului îmi dau demisia, exact atunci începea o luptă pentru putere care dura mult timp şi avea un efect devastator”, a spus Dragnea.

Liderul PSD a anunţat că va convoca miercuri o şedinţă a Comitetului Executiv ”ca după câteva zile în care adrenalina a mai scăzut (…) să facem o analiză la rece”.

Totodată, Dragnea a subliniat că o demisie a sa ar fi provocat ”un scandal monstru” pentru putere în partid care ar fi durat mult timp şi ar fi însemnat că alegerile ar fi fost făcute cadou adversarilor, iar România nu ar mai fi o zonă de stabilitate.

El a arătat că şi-a mai ”pansat din dureri’, iar obiectivul său este să conducă partidul pentru a câştiga alegerile, întrucât demisia sa ar avea ”un efect foarte rău pentru toţi colegii, pentru partid şi în final pentru ţară”.

 

10 COMMENTS

 1. Demisia lui face bine psd -ului si tarii, un condamnat mai putin intr-o pozitie de conducere.
  in mod normal trebuia condamnat cu executare si exclus din psd.

  • Daca ar fi s-o luam echidistant, ce spuneti de asta ? Piratu’ sa fie condamnat pentru ca a indemnat public sa nu se iasa la vot, atunci cu suspendarea sau doamna Roberta Anastase a furat voturi in direct si la o ora de varf iar, exemplele pot continua.

  • In mod normal trebuie condamnati basescu si iohannis si trimisi in Africa la cimpanzei,la fratii lor,impreuna cu haremul lor de “chei”.

  • Condamnat pentru ca a indemnat lumea sa iasa la vot ? Asa se intampla in orice democratie. Vai de caputul tau, constantine.

  • Vezi, daca-ti zic ca esti prost te jignesc… da’, crede-ma, n-am nici o vina in treaba asta ! Stiu, exprim truisme, da’ cineva trebuie s-o faca; sa-i explic, cu argumente, cu ecuatii, cu “q.e.d.” ? Nu, ‘geaba efortul.
   Sunt prea obosit de argumente, explicatii…la asta, oricum, nici cu desene nu e eficient !
   Da’ prost tot e; n-o spun eu, a spus-o singur, in cuvinte putine… si explicite !
   (pacat ca astia ca costica – cacofonie ca raspuns la cacopostare, de ! – incep incet-incet sa mi-l faca pe Dragnea suportabil…inca vreo cativa, si chiar ii cer prietenia lu’ “TelDrum”:))) Pe ideea asta, d-o lua si bassescu cativa ani, cu executare, m-oi reevalua, si mi-l “imprietenesc” si p-ala…sa ia el, si-om mai vedea !)

 2. Am citit, gratie unei agentii de presa serioase, c-a fost mare deranj la PSD, cu acuze grave, cu injuraturi si sarit la bataie, noroc cu doamnele din ce in ce mai vocale din partid care au mai taiat din elanul cocosilor.
  Un fruntas al partidului l-a facut penal pe Dragnea si intreaga conducere. Problema acuzatorului este aceea, ca daca azi Dragnea nu era declarat de justitia din ce in ce mai stramba din Romania “penal”, azi acea ilustra figura nu era al treilea om in stat, de altfel un om fara carisma si substanta, usor de manipulat, oricand gata sa tradeze pentru buna starea si marirea sa.

  • Pacat de Mihai Viteazu:)) Ca-l facuse Nicolaescu simbol national, si l-a facut “ilustru'” necunoscut coleg….
   O s-ajunga si Dragnea un buticar amarat, daca ramane pe mana lu’ “al treilea om in stat”
   (oricum, la ce “al treilea….” avem, d-aia avem si statu’ pe masura:))) Macar Roberta fusese missa (nu la ala cu “absolutu'”, pe podium, cu coronita)… avea fata niste poze, ceva, aveam la ce sa ne uitam… si sa meditam; vorba lu’ Celentano : “orice cal ajunge gloaba”:)) Si nu ma refer la Roberta… si nici ala e de gloaba nu pare sa fi fost vreun manz candva:)))
   Mie ala mi-aduce aminte d-ala cu “onorata instanta, am fost un dobitoc”… p-ala l-a rasturnat istoria… astuia, o sa-i dea pensie grasa, cand o fi cazul. Pai, sa mai credem ca lucrurile se rezolva in bie, in final ?!?

 3. ar fi normal daca ar incepe cu demisia lui ciolanis. pana una alta amandoi sunt condamnati definitiv, unul, ciolanis, pentru fals si uz de fals, celalalt pentru o aberatie cu votul la referendum, proces in care, deocamdata, fara motivarea sentintei, nu avem nici o dovada a implicarii sale intr-o eventuala fraudare a votului. daca cineva dintre deontologii astia basisto-penelisti care s-au repezit sa-i ceara demisia lui dragnea ar fi citit motivarea de la prima sentinta si-ar da seama ce prostii scriu. asa, pana la motivare, le mai dau o sansa.

 4. Zgonea stia bine ce este si pentru ce este condamnarea asta a lui Dragnea,adica o condamnare politica de necontestat, si a facut echipa “cu draga inima” alaturi de Dragnea pentru conducerea PSD.ATUNCI NU-L DERANJA CONDAMNAREA LUI DRAGNEA.Daca era pesedist de buna credinta si nu avea alte interese mafiote,tacea dreacului si isi vedea de treaba.Dar asa demonstreaza ca avea misiune de executat de la STAPANIREA IOHANNISTA. CA SA FACA AGITATIE IN PSD si poate chiar sa puna ghiara pe partid.Pentru binele PSD catzelul iohannist Zgonea trebuie demis si sa mearga dupa Geoana si Vanghelie, langa ceilalti catzei ai Falsificatorului.

  • Dupa ce geoana (nici noi nu mai stim cati suntem… altfel, mare diplomat:)) si vanghelie (almanahe… si multe altele) au iesit cu suturi, (pr)in dos, pe-se-de-u’ incepea sa para respirabil… Nu c-as fi incercat adeziune, n-am chef de cotizatii:))
   Dupa aparitia cu “colegu’ de la Calugareni”, parca astia vroiau sa refaca vremurile lu’ ala cu sabia, d-avea totu’ in pixu’ lui (un baron local, cum ii categorisisera baronii de pe tusa). Acu’, dupa cele recente, astept cu placere sa iasa si asta cu un sut, (pr)in dos ! Il ia bassescu, ca mai are d-astia, nu se pierde… da’ macar se mai separa apele ! Ca e jignitor sa stea asta langa – sa zicem, cea pe nedrept poreclita “Ambramburica”…Femeia are decenta, are cultura…. asta are doar poza cu Mihai Viteazu.. si se straduie sa mai faca, d-alea, se vede !

Leave a Reply