Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, lider al PSD, a declarat luni că nu are “nicio acțiune la purtător”, argumentând că nu poate să existe în România o societate sau o persoană care să aibă acțiuni de care instituțiile statului să nu știe.

“Nu am nicio acțiune la purtător la nicio societate și m-am interesat în ultimele zile ca să înțeleg și eu cum este cu aceste acțiuni la purtător, am auzit tot felul de aberații. Și mi-au explicat specialiști — cel puțin în România nimeni nu poate să aibă niște acțiuni să le țină ascunse. (…) Nu poate să existe în România o societate sau cineva care să aibă acțiuni de care instituțiile statului să nu știe, iar eu nu am acțiuni la purtător”, a precizat Dragnea, la finalul ședinței coaliției de guvernare, care a avut loc la Palatul Parlamentului.

El a negat și că ar avea acțiuni la firma Tel Drum.

“Se vorbește de 12 ani, această ciorbă s-a reîncălzit de atâtea ori încât nu mai are niciun gust. Au fost anchete, au fost dosare începute și închise, au fost oameni audiați, cercetați, s-au dat NUP-uri, pentru că nu aveau ce să facă mai departe, pentru că nu am acțiuni la Tel Drum, nu sunt nici în spatele, nici în fața, nici în stânga, nici în dreapta acestei societăți. (…) Ca să vorbim despre un document asta înseamnă că o instituție a statului trebuie să și-l însușească. Erau niște hârtii scrise la dictare, nu știu cine le-a dictat, cine le-a scris. Am văzut un comunicat al MAI în care DGIPI spune că nu este un document al acestei structuri, am înțeles că nici ale vreunei alte structuri din MAI nu sunt acele hârtii, deci practic este o anonimă. O mare parte din ceea ce se spune în acele hârtii sunt aspecte deja cercetate de-a lungul anilor”, a arătat președintele PSD.

Liderul social-democraților a precizat că nu a fost chemat la DNA. “Eu nu am fost chemat. Am înțeles că ori din 2015, ori din 2016 — că au apărut două tipuri de informații — e o anchetă in rem am înțeles, dar nu îmi comunică mie DNA când încep anchetele, dvs da”, le-a spus Dragnea jurnaliștilor.

Președintele Camerei Deputaților a reafirmat că nu are afaceri și nici nu a transferat bani în Brazilia sau vreo altă țară.

“Din câte îmi aduc aminte nu am ascuns niciodată că am mers în această țară. Am avut îndrăzneala să merg și în alte țări. Nici lucrul ăsta nu l-am ascuns. N-am transferat bani în Brazilia, n-am transferat bani în nicio altă țară. (…) Am fost ca milioanele de turiști în această țară și acolo am mers de obicei în niște sate pescărești, pentru că am acest hobby cu pescuitul. N-am fost în niciun club din Brazilia, am fost o singură dată în România acum mulți ani într-un club din Mamaia și n-o să mai merg niciodată”, a afirmat Dragnea.

În ceea ce privește relația cu liderul ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, el a susținut că aceasta a început prost, dar că acum este una bună.

“Este ca la Radio Erevan. Dincolo de faptul că sunt niște minciuni, scrise de niște proști (Rise Project — n.r.), în 2005 eram președintele Consiliului Județean (Teleorman — n.r.), nu ne cunoșteam, a fost singurul pod luat de ape din România, care n-a fost finanțat de Guvernul Alianței D.A.. Eu am făcut solicitări și în scris, foarte multe și dumnealui și domnului Mircea Toader, care era atunci secretar de stat la MAI, n-au vrut efectiv să ne aloce bani pentru acel pod, județul era blocat, pentru că era un pod foarte mare peste râul Vedea. Am încercat să facem un împrumut la CJ, normal consilierii D.A. s-au opus și atunci am fost nevoit să strâng semnături, și am strâns 80.000 de semnături, cu mii de oameni la CJ care voiau să deblocăm județul. Am luat împrumut, am făcut acel pod, deci nu cu bani de la Tăriceanu, nici cu bani de la guvern. Repet, n-a vrut să-mi dea bani. Dacă de atunci au început relațiile mele cu Călin Popescu-Tăriceanu înseamnă că au început prost. Acum relația e bună”, a detaliat liderul PSD.

Despre miliardarul american George Soros, Dragnea spune că nu știe ce ar avea cu el sau cu PSD, “dar se leagă prea multe lucruri”. “Nu știu, dar ceva e, pentru că sunt prea multe lucruri care se leagă și din prea multe părți vin aceste informații. Nu prea mai cred în coincidențe. (…) S-ar putea să mă iubească foarte mult și eu să fiu într-o mare confuzie”, a arătat el, citat de Agerpres.

 

1 COMMENT

 1. Ce mincinos notoriu !

  A fost in Brazilia conform fiselor de trafic cu amanta/secretara in 2013 si 2014 cat inca era casatorit cu Bombonica, el divortand dupa mai 2015 ! Apropo, duduia a lucrat pt Ghita la Asesoft pana sa se mute la Ministerul Dezvoltarii.

  Tot conform fiselor de trafic a fost cu fostul coleg de facultate care detine TelDrum si nu a fost deloc in sate pescaresti, ci conform localnicilor brazilieni a jucat tenis la vila lui Comana de la RegioTrans !

  Cat despre bani primiti de la Tariceanu, un simplu “GOAGAL” dupa Tariceanu Teleorman Ministerul Mediului sau Interne da cel putin 10 hotarari de guvern intre 2005 si 2006 contrasemnate de Sulfina Barbu in care se duc bani spre Teleorman. Doar un exemplu:

  Consolidarea şi refacerea secţiunii liniei de apărare Dunăre-Olt, în zona Islaz, │ 1.000.000 │
  │ │judeţul Teleorman │ │
  ├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
  │ II.│Direcţia Apelor Arges – Vedea │ 1.500.000 │
  ├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
  │ 2.│Punere în siguranţa a digului nr. 5 pe raul Vedea la confluenta cu fluviul Dunarea │ 850.000 │
  │ │ şi a digului nr. 6 pe fluviul Dunarea, judeţul Teleorman │ │
  ├────┼────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────────┼─────────────┤
  │ 3.│Reabilitarea digului nr. 3 pe raul Vedea (digul de remuu al fluviului Dunarea), │ 650.000 │
  │ │judeţul Teleorman

  Poate jurnalistii ar trebui sa ii intrebe pe Blaga sau Barbu daca Dragnea a primit bani sau nu ?

  Pe langa banii de la Tariceanu, Dragnea a mai facut contracte cu TelDrum pe imprumut si de la Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene din România unde era presedinte.

Leave a Reply