PSD are posiblitatea să propună propriul premier politic şi nu va face niciodată alianţă cu PNL, a declarat luni preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

‘Vă garantez că PSD are posibilitatea să propună un prim-ministru care să formeze un guvern cel puţin la fel de bun ca guvernul care şi-a încheiat mandatul astă toamnă. Eu iau în calcul să câştigăm alegerile parlamentare. (…) Atunci când vom avea legitimitatea dată de votul cetăţenilor, care nu va mai putea fi contestată, vom face o propunere de prim-ministru’, a afirmat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

Întrebat dacă George Maior ar fi o astfel de posibilitate, Dragnea a negat.

‘M-am întâlnit cu George Maior, bănuiesc că nu are nicio problemă dacă confirm că m-am văzut cu dumnealui, am avut o discuţie de 15 – 20 de minute. Totuşi, ne ştim de foarte mult timp. E un om pe care eu îl apreciez şi îl respect foarte mult. Cred că a uitat să-mi spună de dorinţa asta. Vă pot spune că nici nu e în intenţia PSD să facă aşa ceva. PSD are suficientă resursă umană să poată să propună un prim-ministru politic şi care poate să facă un guvern politic. Am văzut şi eu o declaraţie a unui domn consilier prezidenţial – Laurenţiu Ştefan – care visa la o coaliţie PSD – PNL cu premier tehnocrat, eventual chiar domnul Cioloş. O să rămână această idee în laboratorul lor de la Cotroceni. Realitatea va fi alta după parlamentare. Nu vom face alianţă cu PNL. Niciodată’, a precizat Dragnea citat de Agerpres.

 

4 COMMENTS

  1. Mie cei mai tari mi se par taranistii post-decembristi care au schimbat PNT-ul istoric din partid de stanga in partid de dreapta, PNT-ul devenind doctrinar un fel de partid “taranist burghez”, daca isi poate cineva imagina o asemenea ineptie.

    Si al doilea, mi se pare de la distanta foarte tare Crin Antonescu care ca lider politic, el a reusit sa uneasca PNL istoric doctrinar de dreapta cu stanga, prin parafarea aberatiei doctrinare politic reprezentata de USL. Curat-murdar.

    Pe asemenea lideri care intorc partidul din stanga in dreapta, sau care unesc dreapta cu stanga, eu personal n-as vrea sa-i vad negociind ceva in numele poporului roman la masa negocierilor din inaltele cancelarii ale marilor puteri. Acestia nu sunt oameni politici, ci mai degraba sunt niste personaje care se orienteaza dupa interese sau impresii de moment. Acestia nu sunt mari oameni politici pe care sa-i trimiti sa-ti reprezinte tara la masa tratativelor sau la negocieri. Pa, pa

  2. Nu are ce căuta întrun guvern politic un tehnocrat! În ţară a fost vot politic, politicul să fie baza şi toată organigrama guvernului! …:) 🙂 mai e puţin şi sunt 2 ani cu ”guvernul meu” îl lăsaţi pas cu pas până vă ese pe nas, sau până ne iese pe nas!

Leave a Reply