Liviu Dragnea a declarat miercuri, raspunzand unei intrebari, ca PSD va respecta legea din 2001 care interzice unui condamnat penal sa faca parte din Guvern, si ca nu o va modifica in parlament, invocand faptul ca o lege nu poate fi modificata “in trei zile”.

“Vom respecta legea in masura in care o respecta fiecare cetatean. PSD nu va modifica aceasta lege. Inainte de a se pune aceasta intrebare ar trebui sa ne gandim cum sa poti sa modifici o lege in trei zile si sa fie publicata si in Monitorul Oficial. Nu incape discutie” a raspuns Dragnea potrivit hotnews atunci cand a fost intrebat despre legea care i-ar interzice sa fie prim-ministru. Pe 24 noiembrie, liderul PSD se referea la aspecte de neconstitutionalitate in privinta acestei legi.

“Pe marginea acestei legi nu vreau sa comentez, au fost foarte multe comentarii de constitutionalitate, de neconstitutionalitate. Eu nu vreau sa ma lansez in aceste dezbateri, pentru ca cel mai important este sa castigam alegerile”, a spus atunci Dragnea.

Dragnea a fost condamnat in aprilie 2016 la doi ani de inchisoare cu suspendare in dosarul fraudarii votului la referendumul din 2012.

Informatia ca Liviu Dragnea nu poate fi premier din cauza legii 90/ 2001 a fost publicata in premiera de DCNews. Mai multi juristi consultati de HotNews.ro au confirmat ca legea n-a fost abrogata, ci a suferit unele modificari in 2004, tot sub guvernarea Nastase. Astfel, articolul (2) din legea 90 privind organizarea si functionarea Guvernului Romaniei si a ministerelor, in vigoare si astazi, are urmatoarea forma actualizata:

 • “Pot fi membri ai Guvernului persoanele care au cetatenia romana si domiciliul in tara, se bucura de exercitiul drepturilor electorale, nu au suferit condamnari penale si nu se gasesc in unul dintre cazurile de incompatibilitate prevazute in cartea I titlul IV din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, cu modificarile si completarile ulterioare.”

De la ultimele modificari operate in 2004, legea nu a suferit alte modificari si este in vigoare si azi. Proiectul de lege care interzice unei persoane condamnate sa fie membru al guvernului a fost depus in Parlament in 1998, ca initiativa a guvernului Radu Vasile dar a fost votata abia in 2001, sub guvernarea Nastase.

8 COMMENTS

 1. Pai ponta a modificat destule legi in favoarea sa …pesedeul modifica tot doar ca sa ajunga cine vrea in fruntea tarii. Probabil si violatorii pot deveni orice vrea PSD. Votati PSD chiar daca omorati , violati sau furati sigur ajungeti in fruntea partidului apoi in fruntea tarii!

 2. Radu Tudor , acum exact 3 luni , m-am ” cazat ” vreo 4 zile la Spitalul de Urgențe din Oradea , pentru niște analize ceva mai amănunțite . Ei bine , acum 2 luni , a început o răceală care nu-mi mai trece.Acuma … procesele în românia , trebuie să fii extrem de influent și până să ți se judece sau să se dea o sentință , la 50 de Paști încolo , deci nu asta îmi doresc.Dar doresc să transmit os crisoare de atenționare în care spun că m-am îmbolnăvit în spital , că boala pe care am luat-o de-acolo , nu avea legătură cu analizele pe care le făcusem . Cui să trimit scrisoarea respectivă ? Cine trebuie să repare lucrurile de asemenea măsură ca oamenii să nu mai iasă mai bolnavi din spitale ?

 3. 🙂 🙂 nu ştiu dar mă duce gândul la următoarea ipostază a la long:
  Dacă tot avem proprietar de case prin acte cu conţinut fals, avem plagiatori”doar minim” sau dovediţi prin softul internaţional ”evitaţi”, avem vechi cu pedepse efectuate cu ani în urmă, dar continuatori ai devalizării financiare şi nepedepsiţi dar sunt pe liste, mă gândesc că trebuiesc acceptaţi şi pedepsiţii cu un an în urmă cu suspendare, inclusiv anchetaţii la ora actuală să fie un tot unitar şi să nu facem diferenţă între ei candidaţii! Nu credeţi că ar trebui? Eu cred că DA!
  Nea Iohanis să mai tragă fermoarul la…guriţă, parcă el spunea ”nu daţi toată puterea în mâna unui partid sau coaliţie!

 4. Andronescu sau rovana sunt cele Mai bune variante.nu au problems penale SI in plus sunt femei.in caz de refuz joshannis poate FI acuzat ca face discriminare. sexuala

 5. Ori Tariceanu in cel mai rau caz Dragnea.Ce sa faci cu Rovana,una care controla pana mai ieri salamul in piete sa nu fie expirat,pe post de premier ? Daca vrem sa nu ajungem mai rau decat tehnocrati

 6. Dl. Dragnea poate declara orice, vom trai si vom vedea.
  Sunt satul de “precizari bomba”, in general unele lucruri sunt stiute cum mult timp inainte de a se produce, mai ales in mediul politic.

Leave a Reply