Aplicația populară de mesagerie WhatsApp Messenger va înceta să mai funcționeze începând de anul viitor pe milioane de dispozitive mobile care nu sunt actualizate, informează The Mirror.

WhatsApp Messenger, accesată de peste un miliard de persoane în fiecare lună, nu va mai fi compatibilă cu telefoanele mobile mai vechi, în urma modernizării tehnologiei folosite.

 

Aplicația a fost introdusă pe piață în 2009, iar compania a anunțat încă de la începutul acestui an că va ”oferi o importanță și mai mare configurărilor de securitate, precum și opțiunilor de a ține legătura cu persoanele dragi”.

În contextul evoluției rapide a tehnologiei, creatorii aplicației au declarat că se văd nevoiți să țină pasul cu ”platformele pe care majoritatea utilizatorilor le folosesc”.

”Aproape 70% dintre sistemele de operare folosite la momentul respectiv (2009 — n.r.) erau oferite de BlackBerry și Nokia. Sistemele de operare oferite de Google, Apple și Microsoft — care astăzi reprezintă 99,5 la sută din vânzări — constituiau mai puțin de 25 la sută din vânzări la momentul respectiv. Pe măsură ce înaintăm și privim la următorii șapte ani, dorim să ne concentrăm efortul și atenția asupra platformelor pe care majoritatea utilizatorilor le folosesc. Așadar, de la sfărșitul anului 2016 nu vom mai oferi asistență pentru WhatsApp Messenger pe următoarele platforme: BlackBerry OS și BlackBerry 10, Nokia S40, Nokia Symbian S60, Android 2.1 și Android 2.2, Windows Phone 7, iPhone 3GS/iOS 6”, se arată în mesajul publicat pe blogul companiei.

”În cazul în care utilizați unul dintre dispozitivele menționate mai sus, vă recomandăm să actualizați la o versiune mai nouă de Android, iPhone sau Windows Phone înainte de sfârșitul anului 2016 pentru a putea continua să folosiți WhatsApp”, se mai arată în mesajul citat de Agerpres.

Vestea bună vine însă pentru utilizatorii WhatsApp Messenger pe BlackBerry OS, BlackBerry 10, Nokia S40 și Nokia Symbian S60, deoarece compania a anunțat că va extinde perioada în care va oferi asistență până la 30 iunie 2017.

2 COMMENTS

  1. Stimați viitori , actuali parlamentari , viitori mai penali , vreme de 27 de ani , ați folosit în mod ticălos , hipnotic și obsesiv compulsiv , temă de campanie , salarii și pensii și locuri de muncă ! Suntem țara cu cel mai mare număr de doctori pe cap de locuitori , iar medicii care au rămas în românia , și ăia puțini și nespecializați ,sunt ținuți în foame ! Mai grav de atâta , acum 3 luni m-am internat într-un spital din România pentru niște analize mai amănunțite și am stat 4 zile , doar patru zile.Iar acum 2 luni a început o răceală care nu-mi mai trece !
    N-ați făcut nimic ca să asigurați pentru medici măcar , un mediu sigur de lucru , cu tot ce trebuie , ca eu , pacientul să nu mă îmbolnăvesc după partu zile de stat în spital.
    Așa că pentru ce dracu să vă ia să vă votez pe orișicare dintre voi ?
    Am 30 de ani , cu imunitatea la pământ , după 4 zile de stat în spital ! Să vă fie rușine ! Nu meritați deranjul de a ne prezenta la secția de vot !

Leave a Reply