Intr-o societate dominata de frica si lasitatea majoritatii politicienilor, unul din sefii Parlamentului se intreaba singur de ce nu modifica institutia pe care o coduce Codul Penal, potrivit cererilor Curtii Constitutionale…Zice ca asteapta nu stiu ce initiativa de la Guvern. Din cate am citit eu in Constitutie, Parlamentul se numeste “puterea legislativa”…

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi că ‘sunt enorm de multe’ articole din Codul penal declarate neconstituţionale şi că aşteaptă ca pachetul de legi privind Justiţia să intre, la începutul sesiunii de toamnă, în dezbaterea Parlamentului.

Întrebat ce se întâmplă cu punerea în acord a legislaţiei cu deciziile CCR, în condiţiile în care Curtea Constituţională a emis joi o decizie legată de neglijenţa în serviciu, Dragnea a răspuns: ‘Ce se întâmplă cu Codurile penale? Aceasta e întrebarea mare, pentru că din ce în ce mai multe articole sunt declarate neconstituţionale. Sunt enorm de multe. Asta înseamnă că atunci când s-au elaborat, s-au elaborat în mod superficial sau nu ştiu ce să spun’.

Chestionat asupra oportunităţii unei regândiri a Codului penal, Dragnea a spus că avem un ministru al Justiţiei care se va uita cu atenţie asupra acestor aspecte.

‘Nu ştiu, aştept totuşi. Avem un ministru al Justiţiei care cred că se va uita cu atenţie la asta. Dar vedeţi că tot vin decizii ale Curţii Constituţionale. Unii sunt supăraţi, dar e Curtea Constituţională până la urmă’, a afirmat Dragnea citat de Agerpres.

 

13 COMMENTS

 1. Am o intrebare ce cauta ambasadorul sua la guvern sa isi exprimă păreri opinii aitudini si strategiii vis a vi de măsurile adoptate de guvernul României..ce cauta trimisul unei puteri straine sa se amestece in politica noastra internă asa ceva e incalificabil..ar trebui expulzat de urgenta…
  George Cristian Maior fiul comunistului securistic liviu maior se duce cumva la Rex Tillerson in control la departamentul de stat..nu…hala parteneriat halal națiune…

  • Intai a dat vina pe Grindeanu ca nu le modifica, acum da vina pe min Justitiei. Eu zic de multa vreme tu, Dragnea ca presedinte al Camerei Deputatilor si sef de partid cu majoritate parlamentara de ce nu le modifici? Parlamentul e organ legislativ., nu guvernul. De ce nu-l pui pe Cazanciuc pe care tu l-ai numit sa le faca si sa le treaca prin parlament? Vrea puterea, vrea sa conduca vrea sa-i dea lui raportul guvernul si cand sa conduca nu e-n stare, se ascunde dupa altii. Un neispravit…

  • Ce intrebare retorica la domnul Tudor! Cum Dumnezeu un condamnat la puscarie si urmarit penal in alte dosare care si conduce si o camera a parlamentului si o majoritate parlamentara dintre care foarte multi din majoritate au probleme cu justitia si au scapat datorita lor ca s-au unit in cuget si in simtiri, deci acesti infractori NEAPARAT trebuie ei sa schimbe legile penale…in folosul lor evident. In primul rand acesti infractori trebuie opriti inainte de a declansa iadul in legislatia penala!

   • Condamnat pe un dosar stalinist, carmelita. Sa nu uiti. Cand om avea un dosar pe bune, mai discutam.

 2. Evident, Dragnea a intrat total in “coabitare” cu Johannis si-împreuna se screm sa se arate “deasupra” nimicurilor din politica interna până le scapă, fiecăruia in felul lui, fraul diplomației din dinti si mârâie, unul la celălalt, amenințări mai mult sau mai puțin voalate: ba, Guvernule, guvernează bine bai!, Ciocu’ mic c-acuș dau verde la hăcuit codurile penale! Etc.. Intre timp, guvernul da cu pumnii in mese (vezi Tudose, cică), trupele de “elita”/procurorii lui Koveși se bat intre ei ca pe maidan, securiștii ii canta lui Trump, la Varșovia, cântecul de luptă al romanilor de la 1918, cu talentul si infocarea lui Ghiță la cheful post-electoral al PRU si Corupția ucide da Cod Roșu la DNA doar-doar o înflăcăra mulțimile deja late de căldură. Concluzia: vara nu-i ca iarna, iarna-i mai propice pentru dat foc la țărișoară, fierbe pasatul in om din te miri ce!

 3. Curtea constituțională dominată de PSD. Sa nu uitam cine este valer Dorneanu. Un fost deputat PSD decis sa-și slugareasca partidul prin tot felul de decizii imbecile. Axa raului câștiga teren. Aceasta axa include 3 – 4 partide, câteva televiziuni și o puzderie de site-uri.

 4. PSD trimite ANAF la Rise Project ! O fi bine ? Nu aud sa tresara cineva din presa de mare audienta.

 5. Parlamentul este doar o anexa a guvernului, si nu de ieri de azi. Toate legile importante au trecut prin asumarea raspunderii, codul penal si cel de procedura penala au fost trecute prin asumarea raspunderii guvernului. Unde era parlamentul atunci? Au trecut la foc automat codurile redactate de Ponta si Bica si asta e, guvernul e vinovat ca le-a facut prost

 6. Eu cred ca Dragnea se intreaba de ce a fost fraier si a trimis ANAF-ul la Rise Project, cand putea sa trimita minerii.

  Bineinteles, asta e un subiect prea putin important pentru a fi dezbatut de televiziunile care critica puterea. Cred ca CNN e foarte mandra.

 7. Nu mi se pare normal ce faceti voi de ce nu băgați in codu penal raspunderea magistraților stiti cat profita judecători si procurori ca mil trage la răspundere nimeni pentru greselile făcute am stat arestat 5 luni de zile pt trafic de emigranți si io am fost taximetrist nici nam stiut cas emigranți aia si iam dus 20 de km deci nu mi se pare normal sa nu raspunda nimeni pt ce sa intamplat mai ales ca am o fetita de 7 luni si locuies in chirie sunt singuru intretinator al familiei cand iam zis sa ma judece in control judiciar mia spus ca nui intereseaza dramele familiei mele si mau tinut 5 luni de zile

Leave a Reply