Liderul PSD Liviu Dragnea a susţinut, luni, că va propune, după ce moţiunea de cenzură va fi adoptată, mai multe variante de premier, care vor fi supuse votului Comitetului Executiv Naţional, el adăugând: „şi acum simt usturimea de la o singură variantă”.

Întrebat când vor fi demarate discuţiile pentru noul Guvern, Dragnea a răspuns: „După moţiune, în seara respectivă”.

El a spus că va convoca şi CExN, dar nu pentru seara moţiunii (miercuri, n.r.), ci pentru joi sau vineri.

„Convocăm CExN după moţiune, dar nu în seara moţiunii, la o zi-două eventual”.

Întrebat dacă este mai liniștit după discuțiile avute cu UDMR și grupul minorităților, Dragnea a spus că este neliniștit.

“Sunt neliniștit pentru că de o perioadă de timp, de câteva zile, noi suntem într-o situație atipică în România, când o mână de oameni își arogă o legitimitate pe care nu o au și contestă legitimitatea unor partide care, în plenul lor, au hotărât ceva și care tot se exprimă în fiecare zi prin grupurile parlamentare, prin organizațiile din țară și sunt doi — trei care spun că acest lucru nu este important și că ei nu trebuie să plece din Palatul Victoria. Asta mă îngrijorează foarte mult. O să fiu liniștit în momentul în care în România lucrurile intră în matca constituțională și guvernarea reîncepe să funcționeze”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

 

 

23 COMMENTS

 1. Si noi simtim bataia de joc de la voi politicienii de ani de zile, mai puternic decat ce inhalati voi de la DNA pentru faptele voastre personale!

  • Nu ti-e rusine sa mai vorbesti de guvernare! Ce guvernare penibilule, ne-ai vandut la maghiari si Iohanis o sa-ti dea una in cap cu premierul tau cu tot! Ma mir ca Tariceanu a ajuns sa puna botul la idioteniile lui Dragnea. S-a prostit si el de tot. Niste prosti si tradatori de tara.!

  • Ai dreptate! Dar ce este abolut inimaginabil : sa aflam de la domnul Tudor din emisiune prin alistar alt aparator de infractori ca un montaj audio fabricat la comanda de ghita fugarul de justitie nici nu mai trebuie verificat ca veridicitate ci sa-l luam ca atare si sa o impuscam pe Kovesi ca ne-a arestat patronii…noaptea mintii. Niste infractori feroce imbogatiti si prin complicitatea anumitor televiziuni iti fabrica niste montaje audio ca sa scape de puscarie! Rusine ca nu asteptati sa se confirme sau sa se infirme autenticitatea lor si va aruncati in afirmatii inimaginabile!

    • Asta e irecuperabila, nici ala n-a lovit copilul cu pumnul, nici mimoza n-a vorbit cap coada la reuniunea lor, a fost muta.

   • E noapte in mintea dumitale Carmencita zapacita, daca DNA facea dreptate nu mai eram fruntasii Europei ca cea mai corupta tara, iar daca kovesi era un om competent nu tinea in functie pe portocala, scarba aia de om care cica era procuror DNA sau si la ala au fabricat montaje audio cand isi baga si facea si zicea… Vezi: de-aia e noapte in mintea ta bolnava si de-aia noi romanii avem un nume prost in lume…

  • Nu mai vreau sa aud de prostii astia de psdisti. Sper sa nu mai ajunga niciodata la guvernare. NICIODATA! Sa vina securistii sa vina cine o veni dar sa nu-i mai vad pe-astia. Si-au batut joc de noi si de tara asta, au batut palma cu maghiarii care sarbatoresc acum cu zi libera 13 martie sa-si pice propriul guvern ! SICTIR psdistilor idioti! Dragnea un las si un tantalau nu poti sa zici ca guvernul pe care l-ai pus e nasol si tu esti bun. Mars la iaz la Teleorman!

 2. Sictir nenorocitule incapabil

  “Straregiile” tale cretine , dorinta de a avea marionete tampite in guvern ne-au adus aici.
  Si acum oferi UDMR-ului tot ce vor ei. Ai inceput cu 15 martie.

  Nenorocitule

 3. PSD pune motiune impotriva PSD!? Ce sa inteleaga votantii PSD?! Ca iar i-ati tras pe sfoara! Oamenii au votat PSD si PSD-istii isi bat joc de votul alegatorilor!? Parca era doar un PSD, s-a spart/impartit in clanuri si nu le mai ajung foloasele!? Acum ii mai aduc si pe unguri in guvern sau la borcanul cu miere!? Inca o teapa de om gospodar, dar ce prost gospodar!

 4. Nesimtitu dracului de condamnat! Sa-i fie rusine ca noi transilvanenii vom avea de suferit de pe urma alierii cu UDMR. Rusine porcule de dracnea! Ai aruncat tara in aer!

 5. Ce bine era să fi fost în secolul XVIII-XIX, pe vremea duelurilor…cred că într-o singură zi pesediștii își rezolvau problemele. Definitiv, cinstit și corect.

 6. Dragneo, o sa vedem care-i pretul dat ungurilor ca sa scapati acum.
  Daca va deveni maghiara limba oficiala in administratia din Bucuresti (pai romales de ce nu, ca aia sigur sunt mai multi), ma voi alatura bucuros tefelistilor care sterg pe jos cu voi si nu te voi uita niciodata. deci un vot l-ai pierdut pe vecie.
  Monumentul tradatorilor de neam tocmai ce mai are nevoie de spatiu pentru noile nume… cam 222, deocamdata.

 7. Istoricul Vasile Lechințan: 15 martie 1848 înseamnă amintirea unei crunte perioade de teroare pentru români

  MARCH 15, 2013 • 15 MARTIE 1848 • VIEWS: 5414
  • Share on Facebook1.7k
  • Share on Twitter2
  • 22
  • WhatsApp0
  • E-mail1
  Având în vedere faptul că azi este 15 martie iar comunitatea maghiară din România sărbătorește ziua maghiarilor de pretutindeni, prilej cu care liderii maghiari se vor întrece în declarații care mai de care mai sfidătoare la adresa României și a românilor, l-am rugat pe istoricul Vasile Lechințan din Cluj-Napoca să ne explice însemnătatea acestei zile pentru maghiarii și românii din Ardeal.
  Domnia sa a avut amabilitatea de a răspunde întrebărilor mele. Îi mulțumesc și pe această cale.
  Dan Tanasă: Au maghiarii ce să sărbătorească la 15 martie ?
  Vasile Lechinţan: Desigur că au, partea luminoasă a Revoluţiei ungare de la 1848, când la Pesta şi Buda (azi Budapesta, Ungaria) s-a declanşat revoluţia împotriva dominaţiei habsburgice, momentul fiind prielnic urmare revoluţiilor începute deja în Imperiul Austriac. S-au formulat 12 puncte în programul revoluţiei maghiare, printre care libertatea presei, desfiinţarea cenzurii, egalitate în faţa legii în chestiunile civile şi religioase, plata dărilor de toţi deopotrivă, desfiinţarea iobăgiei, deţinuţii politici de stat să fie eliberaţi, puncte de o deosebită importanţă pentru accedere la progres, libertate şi civilizaţie. Din păcate, punctul 12 al programului prevedea uniunea Ardealului cu Ungaria, neţinându-se cont de voinţa românilor majoritari în Transilvania şi de aici a pornit dezastrul…
  Dan Tanasă: Ce înseamnă pentru românii transilvăneni ziua de 15 martie 1848?
  Vasile Lechinţan: Înseamnă amintirea unei crunte perioade de teroare care a urmat, amintirea războiului civil şi a jertfelor numeroase în populaţia civilă românească: copii de vârste diferite, femei, bătrâni ucişi nevinovaţi, preoţi şi dascăli schingiuiţi, case si chiar sate întregi incendiate de către gardiştii secui şi maghiari, distrugerea prin incendiere a unei comori uriaşe a românilor, şi anume arhiva Episcopiei Ortodoxe de la Sibiu, amintirea ameninţărilor teroriste ale lui Kossuth adresate românilor care nu i se supun, într-un cuvânt amintirea terorismului maghiar de atunci. Cuvântul terorism este relevat de documentele de epocă, nu este o asociere hazardată de acum. Şi abia astăzi ne dăm seama, concret, ce s-a-ntâmplat atunci, pentru că în anul trecut s-au publicat trei volume şi două studii importante pe tema victimelor româneşti de la 1848-1849, autori şi editori de documente fiind dr. Dumitru Suciu (cu o echipă) de la Cluj-Napoca, dr. Ana Hancu de la Târgu Mureş, Elena Mihu de la Târgu Mureş şi eu, Vasile Lechinţan. Documentele sunt cutremurătoare şi iată că abia la 165 de ani de la dezastru sunt publicate şi urmează şi alte volume la care se lucrează în prezent. Trebuie să ştim exact ce s-a-ntâmplat atunci. De aceea românii şi saşii sunt toleranţi în privinţa sărbătoririi de către maghiari a acestei zile de 15 martie, pornind de la partea luminoasă a evenimentului şi consider că şi maghiarii conştienţi îşi asumă cu responsabilitate şi demnitate trecutul istoric netrunchiat, pentru că jertfele pentru libertate umană de atunci să nu fi fost făcute în zadar.
  FOTO: Istoric Vasile Lechintan, foto Otilia Muresan

 8. In curand dracnea va simti usturimea de la bulau! Dle Tudor, vad ca majoritatea sustinatorilor psd sunt intorsi si revoltati impotriva lui dragnea. Cat credeti ca va mai rezista dragnea la varful psd? Cu fiecare miscare care o face, dragnea afunda si mai mult psdul!

 9. Mai nene Dragneo v-ati dat cu totii cu stangul in dreptul iar, usturimea o vom simti cu totii, cetatenii Romaniei, nemeritat.

Leave a Reply