Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, miercuri, la Sibiu, că nu consideră că premierul Victor Ponta ar trebui să demisioneze, iar la întrebarea dacă va rezista Guvernul până la toamnă a răspuns că “teoretic, da”, adăugând că speră ca Executivul să reziste “şi după”.

Liderul PSD Liviu Dragnea a fost întrebat, miercuri, într-o conferinţă de presă la Sibiu, dacă este de părere că Victor Ponta ar trebui să demisioneze din fruntea Guvernului şi a negat vehement, transmite corespondentul MEDIAFAX.

“Nu, hotărât! Astea sunt decizii personale, eu cred că este extrem de important, ţinând cont de conjuctura actuală, regională, care nu este foarte simplă, cred că este extrem de important, în opinia mea, ca Victor Ponta să rămână prim-ministru. Mie mi se pare foarte important pentru stabilitatea economică a acestei ţări şi stabilitatea guvernamentală. Nu vorbim aici că ar fi mai bun un guvern al nostru, decât guvernul lor. Dincolo de acest lucru, asta ar fi important şi, sper, şi cred că va rezista să fie prim-ministru. E important”, a declarat Liviu Dragnea.

Acesta a precizat că, în contextul economic şi politic internaţional, continuitatea lui Victor Ponta în fruntea Guvernului “e importantă”.

De asemenea, întrebat dacă, în cazul în care va cădea Guvernul, se va lua în discuţie altă persoană pentru conducerea PSD, Liviu Dragnea a spus doar că nu crede că va cădea Guvernul, fără a face vreo referire la conducerea PSD.

“Eu nu cred că va pica, eu nu sunt foarte convins că va pica Guvernul. Eu cred că acest Guvern va rezista. UNPR a spus foarte clar că aici (în cazul votului pentru Mihai Răzvan Ungureanu – n.r) a avut o altă opţiune, că atunci când s-a constituit coaliţia nu s-a discutat şi despre aceste lucruri, dar a zis că, din punct de vedere al tuturor hotărârilor şi legilor adoptate în Parlament, care ţin de actul efectiv de guvernare, nu se pune problema, deci coaliţia nu are de ce să fie şubredă, teoretic”, a mai spus Dragnea.

Întrebat în continuare dacă este de părere că Guvernul Ponta va rezista până la toamnă, Dragnea a răspuns: “Asta chiar e o întrebare foarte grea”.

“Până la toamnă, teoretic, da. Parlamentul, nemafiind în sesiune, teoretic, da. Eu sper să reziste şi după toamnă şi sper ca actuala coaliţie să reziste cel puţin până la alegerile parlamentare de anul viitor. Teoretic, nu ar fi motive ca această coaliţie să se rupă. Cred că se poate găsi suficientă înţelepciune în interiorul coaliţiei ca să se treacă, nu neapărat cu uşurinţă, dar cu responsabilitate peste votul de la numirea lui Mihai Răvan Ungureanu. Cred că se poate trece peste asta, cred că guvernarea ţării şi stabilitatea economică a ţării şi guvernamentală este mult mai importantă şi cred că şi unii şi alţii au această dorinţă. Eu cred că putem vorbi de a menţine coaliţia până la alegerile parlamentare din 2016, dar, fiind în România, orice se poate întâmpla”, a adaugat Liviu Dragnea.

5 COMMENTS

  1. Adica e posibil orice. Imi pare ca dl. Dragnea este putin blazat.
    Oare de ce ? Am convingerea ca stie mult mai multe din culisele guvernarii si a politicii dambovitene de zi cu zi .

  2. DA *Dragnea : “Teoretic, guvernul Ponta rezista pina la toamna.*
    teoretic ar fi bine să vă vedeţi de treabă şi să faceţi ceea ce trebuie pt. popor şi ţară nu pentru voi cum aţi demonstrat în ultimile luni de zile!

  3. speri mata dar speri degeaba .Nu cred ca va lasa dreapta sa va faceti de cap mai ales acum cand au vazut ca pot avea nadejde in sustinatorul ,,interesului national”.

Leave a Reply