Tranzitia de la Ponta la Dragnea si relatia dintre partid si guvern aduce in PSD, dupa cum va spuneam, reasezari, unele regrupari, un restart al relatiilor interne. Noutatea cea mai importanta este ca actulul lider PSD vrea o colaborare cu presedintele Klaus Iohannis.

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a declarat că PSD va lucra împreună cu preşedintele Klaus Iohannis la legea bugetului pe 2016, la legea salarizării, dar şi la legea votului prin corespondenţă, precizând că este nevoie de “pace politică” pentru dezvoltarea României.

“S-a văzut la Codul fiscal că am putut lucra împreună. (…) Vom lucra împreună şi la legea salarizării, vom lucra împreună şi la buget şi la votul prin corespondenţă şi la multe alte chestiuni importante. O pace politică în România nu poate să genereze decât dezvoltare. Un război permanent politic sau hărţuială de dragul hărţuielii nu ne dă speranţa că chiar putem realiza o dezvoltare serioasă şi stabilă”, a spus, duminică, Liviu Dragnea.

Liderul PSD a precizat că România are nevoie de realizarea unui plan de dezvoltare pe următorii 20-30 de ani, iar pentru acest lucru este nevoie de o creştere economică susţinută de peste 7%, obiectiv ce nu poate fi realizat decât în cazul în care puterea şi opoziţia conlucrează.

“Ideea unui armistiţiu pe termen lung între forţele politice şi cu implicarea serioasă a preşedintelui României este o idee care vine şi este necesară pentru a realiza în comun un proiect de ţară”, a adăugat Dragnea.

 

12 COMMENTS

 1. O pozitie salutara. Sa vedem ce va urma, in conditiile in care Iohannis si PNL o tin langa cu guvernul lor.

 2. Frumoase gandurile lui Dragnea, totusi poate nu intelege tara in care traieste. Multi binevoitori au incercat sa faca pace de-a lungul ultimilor 10 ani cu sistemul format din basisti si agenti ai intereselor straine, cu scopul de a obtine linistea atat de necesara. Stim ce au patit, niciunul nu a reusit ce si-a propus, si atata vreme cat Romania va fi condusa de securisti si oameni ai vestului, si nu de patrioti adevarati, nici nu o sa reuseasca.
  Ideea e ca nu poti face pace cu cineva al carui interes principal e jaful si razboiul.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/04/02/basistii-nostri-si-basistii-americanilor/

 3. Părerea mea:
  Colaborarea care se vrea este doar pentru ei pentru orice, vezi coabitarea cu băsescu prin care mulţi-marii hoţi şi escroci care au furat bine şi pas cu pas au scăpat de anchete pe cînd alţii au fost hăcuiţi bine. Vor fi diferenţe uriaşe între salariile şi veniturile lor adăugînd bonusuri en-gros şi drepturile salariale ale celorlalţi, cei mulţi care muncesc, salariile lor fiind plătite doar dacă sunt bani la buget, dar ei îşi iau fără nicio problemă drepturile, toate preconizate pe 30 de ani de acum înainte! Vă închipuiţi cum şi în ce hal vom trăi?
  – Nu cumva o să ajungem precum refugiaţii sărăciţi şi hăituiţi de propriile guverne???
  Vedeţi în ce hal au ajuns sănătatea şi învăţămîntul! Şi nicio perspectivă de îmbunătăţire nu se vede! Mai mult, vor fi numiţi politic în conducere şi va fi dezastru mult mai mare ca la momentul de faţă!
  – Este mult prea mare distanţa omeniei faţă de om!
  – E mult prea multă imbecilitate în comparaţie cu bunulsimţ!
  -E mult mai îngrozitoare mentalitatea celor care sub mantaua plecării din politică şi poziţionarea întrun locşor cald faţă de viitorul tinerilor care încă mai sunt oameni de omenie şi demni de un respect reciproc!
  Vă închipuiţi ce înseamnă pace politică! Se vor da publicităţii ceea ce le convine lor şi iar începe colcăiala maidaneză cu aberaţiile! Nu se vor mai auzi de manevre ilegale sau prin lege decît dacă nu sunt mulţumiţi de dreptul în buzunar! O să avem iar o clasă politică compromisă prin ”a-şi da mîna” la furăciuni prin lege şi nicio instituţie nu le va mai putea face nimic! Deja se cam văd mutaţiile de la ei la noi şi împedicarea de a face sau aplica legea! De vor schimba Codul Penal, o vor face tot în favoarea lor şi nicidecum în favoarea ţării şi poporului care este obligat să respecte legea strictă , politicienii au dreptul de a interpreta cum li se scoală şi…liberi în case şi averi plus afaceri prospere! Vezi actualitatea unde se spune una şi se face alta: asociaţia pentru recuperare a furăciunilor din buget pt. vînzarea bunurilor şi averilor!IOC-NIMIC CONCRET!În ultima perioadă au făcut apoi după 4-6 luni de zile au introdus legea prin M.O. Încă o mizerie: madam blonda ”urlătoare” Gorghiu de la PNL spune că nu e deacord cu mărirea salariului preşedintelui şi a celorlalţi 48 leneşi milogi, că nu va vota ordonanţa sau legea! Hello madam, după ce a fost publicată în Monitorul Oficial şi au încasat deja măririle, cît de ”nesimţit” să fii ca să minţi omul chiar de la ochi??? Cît de prost să fii ca să crezi un urlător de min(ci)uni şi aberaţii pe faţă??? Iar întreb:
  – NU VĂ E RUŞINE DE VOI ŞI CU VOI MINCINOŞILOR???
  – NU VĂ E SCÎRBĂ DE VOI???
  În concluzie: pace politică pe 30 de ani/proiect de ţară = va fi prelungită perioada sărăciei pentru acest popor mai ales că sunt destui veniţi de pe alte meleaguri şi nimic nu ni se spune sau să ni se ceară părerea măcar printrun referendum!
  – NU SÎNTEM O TURMĂ DE ANIMALE CARE RAGEM ÎN LOC SĂ VORBIM!
  – SÎNTEM UN POPOR CITIT ŞI AUTOEDUCAT NICIDECUM ANIMALELE VOASTRE!
  – NU SÎNTEM CÎRPELE VOASTRE DE ŞTERS CURURILE FIECĂRUIA!
  -SÎNTEM FIINŢE BIPEDE CARE ÎNCĂ MAI TRĂIM ŞI GÎNDIM!
  – MAI PUTEM DISCERNE CÎND E VORBA DE A LUA HOTĂRÎRI PENTRU PROPRIUL DESTIN ŞI ŢARĂ!
  – REFERENDUM OBLIGATORIU PENTRU PROIECTUL LOR DE ŢARĂ CĂ SÎNT OBLIGAŢI SĂ CEARĂ CONSINŢĂMÎNTUL PROPRIULUI POPOR CÎND E VORBA DE ŢARĂ!
  – ŢARA NU E BUZUNARUL SPART AL POLITICIENILOR ŞI NICI POPORUL NU ESTE!
  *POPORUL ŞI ŢARA NU SÎNT CURVELE VOASTRE, ORI SITE-URILE PORNO FOLOSITE PENTRU BINELE PROPRIU SAU ÎMBOGĂŢIRE!*

 4. Cum pot fi atat de naivi unii ? Si Pontalaul a incercat sa coabiteze cu Basalaul si ce a iesit ? USL-ul a disparut, sistemul basist supravietieste si o duce bine, iar Pontacul va fi zburat din functie si va fi condamnat. Asta da coabitare, pace sociala etc. Asa si Dragnea, vine cu aceleasi prostii de 2 lei, dar va fi maturat si ei. Oare cata naivitate/prostie pot avea acesti oameni in cap ?

 5. Bomnul Radu Tudor in emisiuni ne repeta intr-una ca “guvernarea Ponta este una BUNA ” in loc sa pastreze masura si sa o compere doar cu guverarile dezatroase ale lui Boc-MRU-Basescu .
  Guvernarea Ponta are si capitole dezastroase precum
  1. ABSORBȚIA GREOAIE SI MODESTA A FONDURILOR EUROPENE
  2. JUSTIȚIA – LEGAT DE ATRIBUTIILE MINISTERULUI JUSTITIEI CU AUTORITATE ASUPRA PROCURORILOR + NUMIRILE PRECUM BASISTA KOVESI ASUMATE DE PONTA
  3. LIPSA AUTOSTRĂZILOR REALE DAR CONTINUAREA AUTOSTRAZILOR VIRTUALE IN FAZA DE PROIECTE DE FEZABILITATE EXTREM DE SCUMPE
  4. MĂRIREA DATORIEI EXTERNE
  5. CEDAREA A 15% DIN SECTORUL ENERGETIC MOȘTENIT DIN C9OMUNISM (BARAJE -HIDROCENTRALE) IN 2014 PE BURSA LA PRESIUNEA FMI
  6. PASTRAREA ROLULUI DECORATIV AL PARLAMENTULUI COCOSAT CU ORDONANTE DE URGENTA
  7. ADUCEREA LA GUVERNARE A UDMR+UNPR – PARTIDE CE AU VOTAT COT LA COT CU PDL TAIERILE DE SALARII SI JAFUL BASIST
  8. MARIREA ANUALA A BUGETELOR SERVICIILOR SECRETE SI A PRIVILEGIILOR ACESTORA CU LASAREA SANATATII SI INVATAMANTULUI LA COADA

 6. eu nu cred in acest Dragnea care a profitat de naivitatea si lipsa de experienta politica a lui ponta si l-a manevrat asa cum i-a cazut lui bine ,pana l-a distrus .Pacat de PSD

 7. Domnule Radu Tudor, astăzi ați spus, în emisiune, că poporul s-a săturat de scandal și că, asemenea poporului, aplaudați noua abordare a lui Dragnea.
  .
  Am o sugestie pentru dumneavoastră: pe pagina de Facebook, întrebați-i pe telespectatorii dumneavoastră dacă vor ca aleșii lor PSD din răposatul USL să facă pace și să colaboreze cu PDL-iștii care le-au închis ~70 de spitale pentru, nu-i așa, sănătate și care le-au ras salariile și pensiile, toți acei PDL-iști nefiind anchetați de către nici o instituție din “justiția independentă”.
  .
  Cu tot respectul, aveți curaj?

  • aveti o perceptie defecta. cuvantul “aplaud” in legatura cu psd nu l-ati auzit vreodata de la mine. cat despre o ipoteza despre altii pe care dvs o intelegeti ca o concluzie despre mine, ce sa zic, va compatimesc

Leave a Reply