Dronele NATO intensifica supravegherea miscarilor Rusiei la Marea Neagra.

Potrivit site-urile de specialitate (intell/defense), NATO si-a intensificat zborurile de supraveghere si monitorizare din aer a miscarilor facute de Rusia in bazinul Marii Negre. In imagine poate fi observat zborul unei drone NATO in centrul Marii negre, cu accent pe traseul Novorossiysk – Sevastopol.

Sunt informatii potrivit carora in urmatoarele 30-45 zile, Rusia ar putea lansa al 2 lea val al invaziei din razboiul declansat asupra Ucrainei.

Mai multe submarine si nave din Flota Rusa la Marea Neagra au fost observate revenind de la Novorossiysk (port rus in estul Marii Negre) la Sevastopol, baza traditionala si cartier general al acestei flote.

Rusia pregateste o noua ofensiva militara de proportii, incercand probabil sa loveasca din mai multe directii simultan, daca va mai avea suficiente resurse militare.

NATO supravegheaza 24 din 24 miscarile militare ale Rusiei cu drone si avioane AWACS. in plus, imaginile satelilare au permis serviciilor de intelligence din NATO sa anticipeze corect declansarea razboului in februarie 2022, in ciuda dezmintirilor mincinoase venite in mod repetat de la Moscova.

Imaginile, datele si informatiile culese de NATO in bazinul Marii Negre sunt impartasite cu toti aliatii si determina amplificarea masurile de aparare si descurajare, in special pe Flancul Estic.

NATO a decis ca incepand de maine, sa opereze cateva avioane de supraveghere AWACS de la Baza 90 Otopeni din Romania, unde au sosit deja mai multi specialisti aliati pentru derularea misiunilor.

NATO opereaza 5 drone RQ-4D, ce zboara deasupra Marii Negre, de la Baza Navala de la Sigonella, Sicilia.

#NATO
#Rusia
#razboi
#Ucraina
#MareaNeagra
#aparare
#RaduTudor

1 COMMENT

Leave a Reply