A murit marea actrita italiana Gina Lolobrigida, avea 95 de ani.

Actriţa Gina Lollobrigida s-a născut la 4 iulie 1927 la Subiaco, Italia. Tânăra Gina a făcut modeling şi apoi a continuat să participe cu succes la mai multe concursuri de frumuseţe. În 1947, a participat la un concurs de frumuseţe pentru Miss Italia, dar a câştigat doar locul trei.

Meet Gina Lollobrigida-Mona Lise of the 20th Century

După ce a apărut în numeroase filme în Italia, s-a zvonit că, în 1947, magnatul de film Howard Hughes a ajutat-o să ajungă la Hollywood; totuşi, acest lucru nu a dus la rămânerea ei în America, aceasta revenind în Italia. Filmul ei de la Hollywood, “Beat the Devil” (1953), regizat de John Huston, avea să apară şase ani mai târziu, scrie Agerpres.

Revenită în Italia, în 1949, Gina s-a căsătorit cu Milko Skofic, un medic sloven alături de care a avut un fiu, Milko Skofic Jr. Au fost căsătoriţi timp de 22 de ani, până în 1971. Pe măsură ce rolurile sale de film şi popularitatea naţională au crescut, Gina a fost etichetată “Cea mai frumoasă femeie din lume”, după filmul “La donna piů bella del mondo (Lina Cavalieri)” (1955). Gina a fost supranumită “La Lollo”, deoarece întruchipa prototipul frumuseţii italiene, potrivit imdb.com.

Filmul “Come September” (1961), cu Rock Hudson în rol principal, a câştigat Globul de Aur pentru Most Promising Newcomer – Male (Cel mai promiţător nou venit – bărbat). În anii 1970, Gina a fost văzută doar în câteva filme, întrucât a luat o pauză de la actorie şi s-a concentrat pe fotografie. Printre subiecţii ei s-au numărat Paul Newman, Salvador Dalí şi echipa naţională de fotbal a Germaniei.

Fotografă pricepută, Gina Lollobrigida a deţinut şi o colecţie a operei sale numită “Italia Mia”, publicată în 1973. Cufundată în celelalte pasiuni ale sale (sculptură şi fotografie), abia prin anii 1980 va mai juca, graţie televiziunii americane, în pelicula “Falcon Crest” (1981).

The Photography of Gina Lollobrigida, an Italian muse I SS, Ep4 - YouTube

Deşi a fost mereu activă, a apărut doar în câteva filme în anii 1990. S-a retras din actorie în 1997, după 50 de ani în industria cinematografică. În iunie 1999, ea s-a orientat spre politică şi a candidat, fără succes, pentru unul dintre cele 87 de locuri ale Parlamentului European din Italia, din oraşul ei natal Subiaco.

Gina Lollobrigida: todas las claves de su salto a la política

A fost şi director corporativ pentru companii de modă şi cosmetice. După cum a relatat pentru revista “Parade” în aprilie 2000: “Am studiat pictura şi sculptura la şcoală şi am devenit actriţă din greşeală”. Gina a continuat spunând: “Am avut mulţi iubiţi şi încă mai am amoruri. Sunt foarte răsfăţată. Toată viaţa mea, am avut prea mulţi admiratori”, mai amintea imdb.com.

Gina Lollobrigida a primit pentru filmele sale, la 1 februarie 2018, o stea cu numărul 6361 pe Bulevardul Walk of Fame de la Hollywood, potrivit walkoffame.com.

Gina Lollobrigida: Care e secretul tinereții sale și cum se face că la 93 de ani arată ca la 60? | Eu stiu

Leave a Reply