Citesc o stire si ma tot intreb : cat de haotica e politica externa a Germaniei, care influenteaza serios si slaba politica externa a UE? Dumnezeu mai intelege ce vrea Germania : ba sa intareasca frontierele, ba se tina Romania in fara Schengen. Ba sa primeasca 1 milion de imigranti, ba sa-i trimita inapoi si sa-i opreasca Turcia pe restul.

Germania e in fruntea statelor care ne spun asa : Romania e pregatita dpdv tehnic sa intre in Schengen, dar sa mai stea putin pe bara. Apoi din cauza crizei milionului de imigranti din Germania, Angela Merkel spune ca pentru salvarea spatiului Schengen, e nevoie sa intarim frontierele externe ale UE. Ce solutie mai buna e pentru intarire decat extinderea masurilor Schengen pe intreg spatiul UE? Mentinerea arbirtrara a Romaniei in afara spatiului Schengen nu ingreuneaza exact obiectivul intaririi frontierelor externe? Eliminarea frontierelor interne ar permite statelor UE, in special cele de granita, sa suplimenteze fortele de frontiera exact pe zonele externe. Iar controlul sa fie infinit mai bun inclusiv cu ajutorul altor state UE pe granita de sud si cea de est.

Frau Merkel, verstehen sie?

————————————————

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, solicită măsuri suplimentare de securizare a frontierelor externe ale Uniunii Europene, explicând că acest lucru este necesar pentru menţinerea zonei de liberă-circulaţie Schengen.

“Trebuie să protejăm frontierele externe ale Uniunii Europene, pentru că vrem menţinerea Spaţiului Schengen”, a afirmat Merkel sâmbătă dimineaţă, conform site-ului agenţiei Reuters.

“Un eşec în securizarea frontierelor externe ale Uniunii Europene ar afecta libera circulaţie a persoanelor, baza performanţelor economice pentru Uniunea Europeană”, a adăugat cancelarul Germaniei.

Angela Merkel, criticată dur pentru toleranţa faţă de venirea imigranţilor extracomunitari în Germania şi în Uniunea Europeană, se confruntă cu scăderea dramatică a popularităţii. Cancelarul german se va deplasa luni în Turcia, pentru a discuta cu premierul Ahmet Davutoglu despre soluţii pentru limitarea numărului imigranţilor clandestini.

 

17 COMMENTS

 1. dupa cum am postat recent pe blog, vai de europa in care principala forta politica si economica, germania, are astfel de conducatori. de la declaratiile si masurile aiuritoare luate de germania in ultimele luni, de la propunerile cretine ale primaritei din koln si pana la alta propunere tembela lansata de alt neamt tampit privind introducerea studierii limbii arabe in scoli arata cat de rupti de realitate sunt o mare parte din nemti.pentru ei singura masura de a contracara nenorocirilor facute de imigrantii arabi primiti cu bratele deschise intr-un entuziams de nedescris, pana la recentele propuneri de masuri de retrimitere acasa a lor arata debandata din politica externa nemteasca la fel ca si debandata din politica externa americana. iar faptul ca apar cazuri din ce in ce mai multe de faradelegi facute de refugiatii arabi in diverse alte state europene, ultimul caz prezentat de mass media e cel din viena, arata cat de proasta a fost ideea lui merkel si apoi a ue de a primi cu bratele deschise pe refugiati! iar cei din din politica dar si mass media care totsustineau acest lucru jignindu-i pe cei care atrageau atentia asupra pericolului reprezentat de valul de migratori ar trebui sa-si ceara scuze acum.

  • Dnule Tudor,
   Va spun sincer: sper sa scapam de individa asta santajata cu milioane de musulmani pe care ii baga inconstient intr-o Europa crestina in timp ce popoare crestine de mii de ani (romanii) sunt impiedicati sa lucreze in Germania cu anii si tratati ca ultimii cersetori ( cu concursul lasilor conducatori ai Romaniei din zilele noastre…). Cand spun scapam ma refer la sutul in dos pe care i-l vor da compatriotii ei satui de migranti si violentele acestora. Asta ar fi norocul nostru. Cat priveste Schengenul da-l incolo, mai bine fara el, oricum e pe duca.

  • Corect domnule Radu Tudor

   Complet de acord cu ce scrieti putin de adaugat despre shizofrenia merkeliana.
   Se para ca o gandire international-basista (adica neo-con de fapt) strabate lumea.
   Cei care l-au sustinut pe basescu au acelasi stil agresiv, securist, tembel si schizofrenic de a incerca sa prosteasca lumea. Minciunile se schimba de la zi la zi de la ora la ora dupa cum le convine.
   Inteligenta si spirirul democratic au fost inlocuite de acesti conducatori-politicieni cu agresivitate si ticalosie de tip dictatura serviciilor si a puterii oarbe.
   Niciun benefeciu pentru Europa, America si Romania cata vreme acesti politicieni isi impun vointa printr-un fel securism , minciuna si propaganda mincinoasa generalizata.

 2. 1. daca in Europa ar fi stat de drept merkel ar fi arestata pentru instigare la violarea frontierelor UE si Schengen la trafic de persoane si imigratie ilegala

  2. ce vrea merkel nu vrea germania , desi babeta a facut presiuni bizare s-a demascat in hidosenia ei dicktatoriala ( degeaba acum se repliaza incercand sa se contrazica singura precum Basescu dupa terminarea mandatului )
  3. germanii ar fi prosti daca nu ar da de pamant cu merkel , cu partidul ei si ceilalti smintiti din jurul ei
  4. din pacate acestei conducatoare ipocrite ii pasa de reactia germnanilor nu de reactia oficiala a statelor de la Visegrad pe care le pleznise cu amenintari desi ea nu consultase pe nimeni cand chema islamistii pe jos peste frontiere in loc sa-i aduca cu vaporul in Germania direct dinTurcia sau Siria

 3. Prevad ca in cateva luni aceasta doamna cioclu al UE isi va pierde functia! Si o va pierde intr-un mod urat de tot! Va fi probabil cel mai detestat fost cancelar de la Hitler incoace!

 4. cine naiba mai sta sa se uite in gura babei nebune?vai de capul nostru ca a ajuns sa conduca europa o baba oligofrena!

 5. In ceea ce priveste intarirea granitelor externe ale EU exista o complicatie majora, anume prezenta fizica a NATO, aripa americana, in zona, prezenta care, in opinia populara (citez aproximativ din discutiile avute cu prieteni germani si francezi) e tratata drept o relatie de “vasalitate” stabilita de romani in afara, sau impotriva, relatiilor “traditionale” cu Europa. In mod cu totul caraghios, dar explicabil la nivel de iconografie populara, faptul ca ne-am ales un presedinte neamt a semnalat dorinta ferma a Romaniei de a restabili relatiile “traditionale” cu Europa, toata lumea uitand voios de faptul ca relatiile traditionale ale Romaniei n-au fost cu Germania, nici cu Austria-asta e, lumea uita repede si generatia actuala, nascuta-crescuta cu ideea “axei” Berlin-Paris (ma rog, invers daca privesti dinspre vest spre centru) sare usor peste amanunte. Acum, vazandu-se ca ne “dam cu americanii”, ale caror intrigi “spioniste” au cazut greu pe stomacul axei (la francezi nu-i de mirare ca nu le-a placut metoda interceptarilor extinse, dar chiar si nemtii sunt dezgustati de faptul ca telefonul propriului lor cancelar a fost “spionat” fara ca respectivul cancelar sa trazneasca serviciile secrete nationale pentru a fi colaborat la intrigile CIA), o parte din europeni gandesc ori in sensul de: da-i naibii pe romani, sa-i scoata americanii din rahat cand vine criza, ori in acela ca granitele Europei se traseaza pe linia Ungaria, Cehia, Polonia, tzari cu care impart traditiile religioase si culturale stabilite inaintea venirii pe harta a Romaniei ca stat suveran. Nu mai conteaza ca presedintele e neamt si ca se imbratisaza cu Merkel la fiecare sarbatoare “europeana”, se vede treaba ca tipul e la remorca celui mai puternic, de orice “rasa” ar fi acela, basca faptul ca “tanti-sa”, madam cancelar, s-a ramolit rau, altfel nu se explica de ce-o fi chemat turbanele si iasmacurile sa dea buzna peste noi, asa ca duca-se si Johannis, cu ramolita cu tot, unde-a dus si mutul, etc. Exista si cea de-a treia varianta, cu dubla slugareala, la Berlin si la Washington, ceea ce indeed e o specialitate romaneasca (sursa British), se stie din perioada interbelica that being Romanian is a profession, not a nationality. (Cit. aprox din folclorul diplomatic antebelic parafrazat in nu-s-ce roman englezesc din aceeasi perioada, sau de la Curzio Malaparte citire? Nu-mi amintesc sursa, stiu ca mi s-a dat cu ea in cap la un dineu la Cambridge und cazusem ca musca in porridge, dar promit sa cercetez provenienta). Deci nu e nevoie sa ne intrebam ce e in capul lui Merkel de nu ne baga in Schengen cu toate imbratisarile “generalului” Johannis, nepotelul de suflet; mai bine sa vedem ce-a fost in capul celor care au mutat un capat al “axei” la Berlin fara sa-si dea seama ca strica legaturile traditionale ale Romaniei cu vestul european, si sa corectam, daca se mai poate, ce e de corectat.
  Si-o mica precizare: vorbesc de opinia populara din tarile vest-europene (pe care le cunosc nu doar ca turist) fiindca in aceste tzari poporul voteaza si votul popular este recunoscut ca instrument esential al democratiei. Daca partidul lui Merkel pierde la alegeri, pierde pe “bune” orice influenta germana asupra Europei si into the bargain (in aceeasi tranzactie) pierd si cei care si-au pus sperantele in intrarea noastra in Schengen pe baza de “pila” Johannis. Desigur, s-ar putea ca Schengen sa nu mai existe pana atunci, dar tot nu ne vom alege cu nimic de pe urma alegerii noastre din 2014; exista si rude “sarace” in clanurile selecte, mi se pare ca, dusi de val, am dat peste un astfel de caz si-acum vom suporta consecintele.

 6. :))) hai milogilor pupători de ”boaşe”, tîrîţi-vă în genunchi pentru a primi refugiaţii pe care-i invitase madam politică dezastru! :))) hai milogilor, pentru că tot aţi respectat politica străină de aţi distrus o naţiune şi patria în care aţi crescut şi trăiţi, aţi nenorocit vieţile propriului popor de la care cereţi votul de 26 ani de zile! :)))) sikkktir cu precipitaţii meritaţi.
  Cît despre această manevră am scris destule. Pînă şi proiectul de viitor cum l-am văzut eu văzînd moaca live a madamei dezastru. Cu ceva timp în urmă pusesem o hartă care era trasată calea musulmanilor şi a europenilor albi. Problema e zidul puternic pus de Putin care încă mai poate face singur ceva împiedicîndu-i pe vestici să-şi ducă planul la final. Deşi nici cu Putin nu mi-e ruşine chiar dacă nu a dat la pace cu Erdogan. Se observă că musulmanii violenţi din motive reale sînt împrăştiaţi peste tot în toate ţările şi se unesc cînd e vorba de familie şi amici la nevoia de apărare. Gîndiţi-vă la o fază la care nimeni nu se gîndeşte: marile puteri se împrăştie în aproape orice ţară în afară de ţara lor de origine. de ce? nu cumva se coace ceva în ţările lor de origine şi asta din cauza atacurilor repetate în zona musulmană distrugîndu-le totul şi omorîndu-i laolaltă? musulmanii şi nu numai ei, săraci sau sărăciţi prin lege: sînt obligaţi să predea toţi banii de la 999 euro şi vor munci pe unde li se dă dacă li se dă, condiţia fiind: dacă te întorci în ţara de origine îţi primeşti toţi banii şi ceva în plus(sînt doar minciuni), locuri de muncă nu li se dă şi nici bani pentru supraveţuire.
  – Ce vor face aceşti oameni?
  – Ce cale pot alege?
  Furtul, furtul prin violenţă sau ucideri pentru a avea din ce trăi!
  – Oare aceşti oameni nu se vor uni pentru a face ceva?
  – Unde?
  Tocmai în ţările care le-au distrus patria şi naţiunea lor!
  – De ce se cereau toţi în germania?
  – Că erau invitaţi?
  – NU!
  A fost o capcană de ambele părţi încît au plecat din toate ţările arabo-musulmane!
  – Ce profesii au?
  – Lenea şi escrocheria!
  Foarte puţini au meserie şi studii reale! Nu vor să înveţe o altă limbă străină şi nu vor să se adapteze condiţiilor ţării în care ajung şi vor fi: RĂZVRĂTIŢI LA ORICE!
  Capcana pregătită pentru românica e crasă! Mincinoasa manipulantă va claca cît de curînd!Prea mult a plătit România şi românii cu vieţile lor unor nemernici care şi-au bătut joc permanent de o naţiune demnă! Mincinoasa îşi ştie preţul dar valoarea ei: NU! Un om fără valoare nu trebuie băgat în seamă şi nici impunerile vorbite sau scrise nu trebuiesc implementate! Deajuns cît ne-au sărăcit şi ne-au terorizat cu reformele lor vorbite şi puse în practică de ”porcovanii” români!
  – Pentru ce am accepta refugiaţi?
  – Avem cel mai mare nivel de trai?
  – NU!
  – Avem beneficiu de afaceri din teritoriul ţărilor atacate de marile puteri, sau o datorie uriaşă a ţărilor respective faţă de România pentru care să se intre în forţă privind recuperarea!
  – NU!
  – E războiul României şi a românilor în ţările musulmane?
  – NU!
  – I-am invitat noi românii şi România pe musulmani?
  – NU!
  – Au dorit sau cer musulmanii să vină în România benevol?
  – NU!
  Cine are interese directe în zona musulmană să suporte efectul pervers, dar: ROMÂNIA NU ARE VOIE SĂ-ŞI CALCE INDEPENDENŢA ŞI SUVERANITATEA ŢĂRII ÎN PICIOARE CHIAR DACĂ LI SE PUNE LAŢUL PE JUGULARĂ!
  ”reaţi ai dreacu cu suveranitatea ţării vîndută, nesimţiţilor hoţi”!
  Radu, scuze pentru vocabularul dur.

 7. Am văzut un material video din nordul ţării prin care se demonstrează că în Baia Mare, Maramureş şi Negreşti-Oaş e contrabandă cu ţigări en-gros din Ukraina prin reţelele de cărăuşi şi transportatori intermediari. Hello! Ce face procuratura cînd în zonă se folosesc grenade pentru răzbunare şi ucid totul în jur? Ce viloaie au răsărit în zonă(un sat nou la graniţa de nord) împreună cu maşini tari de parcă au tiparniţă de bani! Afacerea merge foarte bine! Prejudiciu la bugetul ţării= zero? A scăzut contrabanda cu ţigări pe teritoriul României? Parcă asta circula pe guri! Ghinion! Nimeni nu vede şi nimeni nu aude! Poliţiştii sînt permanent în pericol şi politicienii vorbesc vorbe ca să se afle-n treabă! Toţi vorbesc mult prost şi fără rost! Pas cu pas se distruge o ţară!

 8. Si-au dat cu stangu-n dreptul iar, acum nu striu pe unde sa mai scoata camasa.
  Stim nu stim, Germania mai simplu spus este intre cei doi mari ai lumii, adica intre ciocan si nicovala

 9. Lipsă de stabilitate şi deficienţă gravă de personalitate scrie pe moaca politicienilor români sau cu acte româneşti dobîndite:
  – imaginea lor pentru ei: vulnerabilitate
  – comunicarea lor cu ei şi microfonul: vulnerabilitate
  – legislaţia făcută de ei în 2 peri pentru toţi: vulnerabilitate
  – nu observaţi că absolut toate toată comunicare verbală şi scrisă se termină cu ”noi avem primii interesul de a afla adevărul sau finalitatea acţiunilor”?
  – de fapt ce se ascunde, muşamalizarea adevărului şi a faptelor încă din faşă?(materialul cu jandarmul montan prezentat azi dimineaţă şi nu numai)
  Ce reprezintă stabilitate, demnitate şi respect prin ochii politicienilor fie şi ”fabrica”tehno? :)))) ce manechine frumos îmbrăcate avem! Şi cîte mizerabilităţi ca fapte ascund aceste ţinute impecabil alese!

 10. Dle Tudor, am senzatia ca ati cam vrea sa intram in Schengen. Mie imi scapa avantajele. Constat doar ca, printre altele, daca nu suntem in Schengen, ne mai putem apara frontierele, avem un tratat de vasalitate mai putin de indeplinit.

  Puteti sa le detaliati, la concret, de ce ar fi bine sa fie Romania in Schengen, ce avantaj am eu, ca individ, din povestea asta (va rog insa, afara de povestea cu mergi in excursie cu buletinul, ca e deja fumata)?

 11. Parlamentul e pilonul de bază privind funcţionarea democraţiei şi a ţării(definiţie a invitatului de la ora 11 azi)?
  – Cum?
  – Cum funcţionează democraţia şi ţara dacă aleşii muncesc din cînd în gînd?
  – Ce înseamnă democraţie şi ţară pentru leneşii şi chiulangii în funcţiile acestei ţări?
  – Doar scopul funcţiei şi a beneficiilor personale?
  De asta ţara se duce de rîpă!
  Şi ne mai plîngem de ruşi cînd robotul cititor permanent în vacanţă declară prin Austria că România şi românii trebuiesc apăraţi de NATO dar şi românii trebuie să fie pregătiţi.
  – Cum?
  :))) Ca turişti sau ca bolnavi carne de tun?

 12. Kancelarul Merkel a fost în Turcia să i-o … (pardon) să îl întâlnească pe Erdogan.
  Acolo a făcut NOI declarații contradictorii – cum că țările UE vor respecta cota de refugiați și vor ajuta Turcia să organizeze centre de triere în vederea expedierii acestora pe plaiurile europene (??!!).
  .
  Eu zic că, de fapt, nici dracu nu o mai înțelege!
  .
  Apoi, astăzi cu ocazia întâlnirii dintre Viktor Orban și doamna prim-mistru al Poloniei primul a declarat că Ungaria va sta alături de Polonia împotriva ”standardelor duble ale Brussels-ului”. Apoi a detaliat – ”Nu trebuie să cedați! Ei (ciumeții de la Brussels) amenință, șantajează, dar apoi dacă nu cedați acceptă realitatea. Nu au nicio bază legală pentru a penaliza pe nimeni pe chestiunea refugiaților”
  .
  Nu credeam să ajung să-l citez pe Orban. Gura păcătosului adevăr grăiește.

Leave a Reply