Asa este, au trecut 25 de ani de cand fac jurnalism. Cu pasiune, cu placere, cu satisfactie. Septembrie 1991 – Septembrie 2016.

Multumesc celor de la DC News pentru interviu. A fost o intalnire placuta cu niste jurnalisti profesionisti, indrumati de Val Valcu si Bogdan Chirieac.

http://www.dcnews.ro/radu-tudor-de-nerecunoscut-imagini-in-premiera-era-absolut-incredibil-video_516536.html

Pe Radu Tudor îl știți de la “Punctul de întâlnire” și “La ordinea zilei”, emisiuni de marcă pentru Antena 3. Puțini însă îi cunosc trecutul.

La Revoluție era student la Mecanică, în Timișoara. Fiind un devorator de presă, a abandonat această știință pentru marea lui pasiune care avea să-i devină profesie. A absolvit Școala Superioară de Jurnalistică, iar astăzi este cel mai bun ziarist pe chestiuni militare din România.

Radu Tudor vorbește destul de rar despre începuturile sale în presă. Întâmplarea face că marți, 20 septembrie 2016, a acordat un interviu pentru DC News în care a povestit despre debut. Se împlinesc 25 de ani de când este jurnalist.

“Am abandonat Mecanica, la Timișoara, pentru că eram absolut îndrăgostit de presă. Aveam 20 de lei în buzunar și cumpăram presă de 12. Atunci era explozia ziarelor. Primul lucru pe care îl făceam dimineața era să mă duc în Piața Operei și luam absolut toate săptămânalele, cotidianele, tot, tot! Devoram presa. Mi-am inoculat atunci virusul presei și rămâne meseria mea. Din dragoste și convingere”, a spus Radu Tudor în interviul pentru DC News.

“Debutul în presa mare a avut loc în iunie 1992 la Evenimentul Zilei, dar de un an făceam muncă de corespondent pentru trustul Contrast de la Constanța. Prima mea colaborare a fost cu Telegraf și Contrast în septembrie 1991. Eram student la Școala Superioară de Jurnalistică și cunoscându-i pe oamenii de acolo, liderul echipei era Radu Mazăre, am întrebat dacă vor să colaborăm. Mi-au răspuns afirmativ. Exact în timp ce vorbim se împlinesc 25 de ani de când lucrez în presă. (…) Debutul în presa mare l-am făcut în 1992 la Evenimentul Zilei. A fost un moment cu totul și cu totul special. Aici, la Casa Scânteii, la etajul doi, am pregătit ziarul în gol timp de o lună. A fost o experiență absolut inedită pentru mine. Echipa din jurul lui Ion Cristoiu, cu o experiență foarte solidă, știa să facă presă. Pentru mine era ceva absolut incredibil. Veneam la serviciu în fiecare zi, scriam, culegeam știri, le puneam în pagină, se tipărea ziarul, dar nu apărea pe piață. Lucrul acesta s-a întâmplat timp de 30 de zile până în 22 iulie 1992 când a apărut primul exemplar”, ne-a mai povestit jurnalistul.

DC News publică în exclusivitate imagini cu Radu Tudor la debutul său.

În imagini veți găsi inclusiv prima sa legitimație de jurnalist. La mulți ani, Radu Tudor!

 

(w670)

PS : Fotografiile mai vechi sunt din 1992. Si prima legitimatie de presa la fel.

14 COMMENTS

 1. VĂ DORESC SĂNĂTATE, MULTI ANI ÎN PRESĂ, PLINI DE REUȘITE ȘI O VIAȚA PLINĂ DE SATISFACȚII !

 2. Aoleu, asa barbos si slab ? Un sfert de veac, o viata de om.
  Doresc sa apuc si cealalta aniversare, pe cea de 50 de ani. In primul rand va doresc multa sanatate, luciditate si impartialitate, articole, carti si emisiuni interesante pe mai departe si La Multi Ani !

 3. E extraordinar sa-ți găsești meseria care-ți place si s-o si poți practica in toata libertatea, in ciuda obstacolelor de tot felul care se ivesc pe drumul spre excelenta. Măcar pentru unii dintre tinerii studenți ai anului ’89, Revoluția (eu insist ca a fost) a adus ceva bun, esențial, prețios, precum exercițiul susținut al libertății de expresie-asta ma consolează.

 4. Stimate Domnule Radu Tudor va multumesc ca existati
  Multi ani !!! va doresc in aceasta meserie minunata pe care dvs. o practicati cu demnitate dar mai ales cu curaj intr-o tara unde din pacate ”Democratia a ajuns numai un lux”
  Sa va dea Dumnezeu sanatate !!!

 5. Wow!!!… Imi placeai si asa cu mustata si barba ! Parca esti un star de cinema! 😉 Ai ochi frumosi! Oricum ai fi ,important e ca esti un ADEVARAT jurnalist,sincer,la obiect si fara false comentarii! Te urmaresc de ani buni si voi continua sa o fac ! Lucrand in armata,pot spune ca esti intr-adevar singurul jurnalist profesionist in acest domeniu! Succes in continuare…(Y)

 6. hai la multi ani! si sa-ti creasca ce vrei tu din an in an: cititorii, salariul, curajul, prestanta etc 🙂
  intrebare: cand crezi ca ti-aplacut cel mai mult sa faci jurnalism? la inceput sau acum? si de ce!

 7. astept un comentariu legat de numarul romanilor din strainate cu drept de vot! cum poate aep sa spuna ca peste noapte de la 9116 inscrisi pe lista s-a ajuns la 609.962? asta cumva, daca stirea e adevarata, nu se cheama bataie de joc, manipulare sau incercare de fraudare a votului? dupa magaria cu diaspora din 2014 ( aici ma refer la manipularea si numarul de voturi obtinute de penalul falsificator de la sibiu) se incearca iar o bataie de joc si manipulare? personal m-am cam saturat de diaspora asta si votantii de acolo. conform constitutiei toti suntem egali. atunci de ce cei din diaspora sunt mai egali decat amaratii astia din tara? vor vot prin corespondenta? atunci sa dea, vorba aia, la tot poporul! asa cum noi suntem trecuti pe o lista in functie de care se stabilesc numarul si locul sectiilor de votare din tara asa trebuie si pentru casta asta numita aiurea diaspora. vrei sa votezi, te treci legal pe o lista sa se stie clar numarul de votanti sa nu mai apara peste noapte cateva sute de mii in conditiile in care e pustiu la majoritatea sectiilor de votare din strainate si nu numai ( alea cateva date des la tv cu cozi de cateva zeci de persoane ridica multe semne de intrebari, multi martori afirmand public inca din timpul transmisiunilor ca sunt aceeasi si aceeasi oameni care se tot rotesc la coada fara sa intre in sectiile de votare, sa dea impresia ca sunt multi).

Leave a Reply