Rechizitoriul DNA intocmit de procuroarea Claudia Rosu si confirmat de adjunctul Sectiei I DNA, Danut Volintiru, prin care Primarul Craiovei Lia Olguta Vasilescu, aparata de maestrul Alexandru Chiciu, a fost trimisa in judecata, in 15 iulie 2016, pentru pretinse fapte de coruptie a rezistat doar 66 de zile, scrie luju.ro. Tribunalul Bucuresti a constatat, marti 20 septembrie 2016, nelegalitatea rechizitoriului si grave nereguli comise in acest caz de parchetul Laurei Kovesi.

Astfel, Tribunalul Bucuresti a stabilit ca DNA i-a incalcat dreptul la aparare Lieie Olguta Vasilescu. De asemenea, judecatorul de camera preliminara a eliminat din rechizitoriu denuntul si declaratii de martori, pe motiv ca acestea au fost luate nelegal. Tot nelegala este si o interceptare ambientala pe care DNA a folosit-o pentru a incerca sa o execute pe Lia Olguta Vasilescu.

Iata minuta Tribunalului Bucuresti:

Admite in parte cererile si exceptiile formulate de inculpatii PREDA RADU COSMIN, POPESCU ELENA DANIELA si VASILESCU LIA OLGUTA. In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.328 alin.1 Cpp constata neregularitatea actului de sesizare a instantei in ceea ce priveste stabilirea obiectului si limitelor judecatii cu referire la inculpatii PREDA RADU COSMIN si POPESCU ELENA DANIELA. In baza art.345 alin.2 Cpp rap.la art.282 alin.1 Cpp si art.102 alin.3 Cpp, cu ref. la art.6 din CEDO constata nulitatea relativa a actelor de urmarire penala privind pe inculpata VASILESCU LIA OLGUTA, prin incalcarea dreptului acesteia la aparare. Exclude actele de urmarire penala efectuate de ofiterii de politie judiciara fara a avea delegarea procurorului de caz si anume: declaratiile martorilor Selavartea Constantin, Vlasceanu Ion, Miereanu Gabriela si denuntul (declaratie) formulat de Pârvulescu Ionut Cosmin la data de 07.03.2016. Exclude proba constand in interceptarea convorbirii ambientale dintre Vlasceanu Ion si Parvulescu Ionut din data de 19.02.2016, aceasta fiind obtinuta in mod nelegal. Incheierea motivata se va comunica procurorului care in termen de 5 zile de la comunicare trebuie sa instiinteze judecatorul de camera preliminara daca mentine dispozitia de trimitere in judecata sau solicita restituirea cauzei. Pronuntata in camera de consiliu, azi, 20.09.2016”.

15 COMMENTS

 1. E corecta Justitia pana la urma ? ….Daca Vasileasca era parlamentar pun pariu ca ar fi acoperit-o “colegii juristi”…Uite ca s-a dus in fata instantei neavand acest “privilegiu” si a castigat.Nu doar procurorii fac parte din actul de Justitie,ei fac ceea ce trebuie sa faca,daca gresesc fara sa aiba explicatii sa fie dati afara,asa functioneaza lucrurile in orice domeniu din cate stiu.

  • Pai cine sa-i dea afara? Pana atunci trebuie sa existe si sa fie intarita imunitatea parlamentara.Asta pentru binele tuturor,nu numai al parlamentarilor.Atunci nimeni nu ar mai teroriza parlamentarii cu facaturi penale, ca astfel sa impuna votarea unor legii impotriva intereselor romanilor.

  • Papagale, invata sa scrii / vorbesti romaneste! Cum adica, daca au fost ilegale (mai multe) ne-a dezvaluit (una singura)? Se numeste acordul subiectului cu predicatul, papagale. Dupa ce inveti romaneste (sincer, n-am mari sperante) iti explic cum vine si cu logica. Papagale!

  • Adicatelea dna e de porc ? Am vazut-o pe d-na Codruta era asa de aferata si pretioasa de ziceai ca-i mai dihai ca Prima Doamna. Tare cred ca-i o plapuma prea mare pentru ea, oricum stie ca Unchiu’ e acolo.

 2. Well, cum e turcu’ si pistolu’, băieții lui Koveși de la Craiova emuleaza pe șefa lor, fac dosare cu picioarele si daca se observa, dau Interdicție la vorbitor apoi, daca nici asta nu merge, se refugiază sub fusta Justiției si striga ajutor! De altfel, nici mentorul lui Koveși, ambasadorul Klemm, nu sta mai bine la IQ-după cretinismul cu steagul secuiesc nu mai e nici un dubiu-deci fustele “justiției” au devenit neîncăpătoare pentru numărul de refugiați care se înghesuie sa si le puna in cap. Dar e amuzant s-o vezi pe coana procuror-șef DNA cum se îmbulzește sa bage mamele îndurerate (cazul Oprea-Gigina) peste diaspora jecmănita de vot (cazul Corlățean-Cozi la ambasade) in oala CSM, care si-asa da in foc de pe urma scandalului cu juzii! Vorba lui Rareș Bogdan (un sentimental grețos pe care mi-e greu sa-l înghit îndeobște): Marș la scoala! SUBSCRIU.

 3. justitia spune asta pt ca Olguta a avut cojones si i-a facut de ras!! daca ar fi avut si altii asa ceva, de mult ar fi spus justitia asta!!!

 4. Decizia nu este definitiva. Nelegalitatea vine din decizia CCR cu privire la interceptarile SRI care erau legale pana anul asta.

  Eu cred ca pentru jurnalisti ar trebui sa fie important si ce s-a spus in acele inregistrari indiferent de cine au fost facute, vezi cazul Mircea Basescu.

Leave a Reply