Home Articole Dupa medici, si profesorii vor avea salariile marite

Dupa medici, si profesorii vor avea salariile marite

2292
6

Dupa marirea salariilor medicilor, iata ca vine si marirea pentru profesori si personalul din educatie. Guvernul Ponta candideaza cu succes la un nou episod al seriei “Greu de ucis” :-))

Tot personalul din învățământ va beneficia de o creștere salarială de 15% de la 1 decembrie, pe lângă cele primite în acest an, astfel că pe 2015 majorările din acest sector ajung în medie la 26,7%, a anunțat, luni, la Palatul Victoria, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, după negocieri cu sindicatele de resort.

6 COMMENTS

  • Hai Sa le taie 15%, Te ar multumi asta, asa ca se apropie alegerile. Unde scrie ca nu e voie Sa se mareasca salariile ca vin alegerile?

  • marco polo,
   din 2012 incoace au tot fost alegeri. De fiecare data veniti cu placa asta ruginita basista.

 1. Bine ca sunt distruse in totalitate PFA-urile si IMM-urile prin noul cod fiscal, macar sa declaram victoria economiei de monopol si apoi victoria comunismului-corporatist asupra chiaburilor de romani

 2. constat un singur lucru in ultimii 25 de ani: invatamantul este cea mai favorizata ramura a bugetarilor. de 25 de ani primesc tot felul de avantaje fata de restul bugetarilor de la salarii marite an de an la tot felul de avantaje culmea tot pecuniare. toti sustin invatamantul cansiderandu-l o ramura de baza a societatii romanesti dar se constata un lucru: cu cat primesc mai mult profesorii in acelasi mod scade nivelul acestuia. ce m-a scarbit si ma scarbeste cel mai tare, cel putin la nivelul vocalilor lideri din invatamant fie el nistor sau hadar nelipsiti zilnic din studiourile tv, e modul de manifestare efectiv de mare nesimtire si jigodism, de care au dat dovada cand cei din sanatate au primit io marire de salariu. e dementila si de prost gust, nesimtire mai precis, reactia lor si cererile imediate de a primi mai multi bani decat cei din sanatate. si asta in conditiile in care invatamantul primise deja o marire de salarii, treptat urmand sa primeasca bani la nivelul celor din sanatate! dar nesimtitul tot nesimtit! el vrea mai mult indiferent daca merta sau nu. teoria asta ca cei din invatamant trebuie, repet trebuie, sa primeasca tot timpul tot ce vor pentru ca, nu-i asa, tara are nevoie de o educatie puternica, s-a dovedit falita, realitatea, repet, aratand ca odata cu tot felul de privilegii primite de profesorii, nivelul educational scazand in fiecare zi! deci buba nu e ca profesorii nu au bani ca sa–si arate valoarea in educatia copiilor, ci faptul ca este evident ca nivelul lor de pregatire, al profesorilor, este extrem de scazut, rezultatele de la examenele de titularizare fiind dezastruoase. mi se pare la fel de neconceput faptul ca cei care predau in sistemul superior de invataamant nu sunt in stare sa obtina un amarat de doctorat in conditiile in care pe vremuri acest titlu se obtinea extrem de greu dupa ani intregi de munca( studii publicate, lucrari sustinute anual, parti publicate etc etc) dar atata timp cat fabricile de diplome lucreaza apar pe banda rulanta “profesori” mai prosti decat elevii! si noi trebuie sa cedam santajului practicat an de an de sindicatele din invatamant pentru a obtine mereu tot mai multi bani! rusine!

  • Poate ar trebui sa fii pentru vreo cativa ani profesor ca se te bucuri de “favorurile” primite, in mod special din partea unor parinti ignoranti, prost crescuti. Si discutam dupa …

Leave a Reply