Torționarul Ioan Ficior a murit, miercuri, în pușcărie, unde ispășea o condamnare de 20 de ani de închisoare, scrie Antena 3.

Ioan Ficior era internat la spitalul Penitenciarului Jilava și avea 90 de ani.

Pe 29 martie 2017, Ioan Ficior a fost condamnat definitiv la 20 de ani de temniță, făcându-se vinovat de moartea a 103 deținuți închiși în lagărul de muncă de la Periprava, unde a fost comandant in anii’ 50. Orori inimaginabile s-au petrecut in puscariile comuniste, pe langa crimele invocate in actul de acuzare.

De asemenea, Ficior a fost obligat și la plata a 310.000 de euro, despăgubiri către supraviețuitorii pe care i-a torturat. El era pensionar MAI, avand o pensie de peste 3000 lei.

Ioan Ficior a devenit la acea dată al doilea torționar condamnat, după Alexandru Vișinescu. In Romania au fost mii de tortionari care si-au ucis conationalii din ordin politic al comunistilor sovietici si romani.

Pe lângă cei 103 deținuți uciși prin tortură, mulți alții au supraviețuit bătăilor și înfometării, ajungând să-și spună în prezent poveștile.

Intre 1948 si 1964, in Romania au fost ucisi sute de mii de profesori, medici, preoti, ingineri, tarani, muncitori – toti avand o singura vina : opozitia fata de regimul comunist impus de sovietici cu forta militara in tara noastra.

https://www.antena3.ro/actualitate/a-murit-ioan-ficior-tortionarul-fusese-condamnat-la-20-de-ani-de-inchisoare-488256.html

 

7 COMMENTS

 1. Dreptate, foarte tarzie, dar dreptate. Cei omorati de el nu au avut luxul unui proces, nici cel al unei morti in inschisoare. S-au stins in baracile coloniilor de munca sau prin stufaris.

  • A murit fericit vazand cum sekuristii controleaza Romania, fapt ce nu s-a intamplat pe vremea lui Ceausescu…

   • Ai vazut…le e si frica sa rosteasca cuvantul securist.
    E tortionar e de toate…numai securist nu e.

    Propagnada dupa 27 de ani ne sperie cu comunistii cu ciuma rosie cu Iliescu dar cuvantul securist a disparut complet din vocabular !!!

    Saracii securisti cum au disparut ei complet doar comunistii au ramas !!!

 2. Important nu e faptul ca bruta de Ficior a murit, și nici măcar acela ca a murit in detenție nu contează; intr-o țara ca a noastră, in care un judecător condamnat politic se prăpădește, in chinuri, pe drumul dintre doua penitenciare, moartea la spital, pariez! a unui tortionar bolșevic e inca o dovada de agonie a justiției naționale. De aici și exagerările, de-a dreptul frivole, ale autorului/autoarei unei postări anterioare cu privire la “bolșevicul”Dragnea, cel care “gaza” oameni “nevinovați” pe 10 August trecut—prin care moartea victimei și-a torționarului ajung sa fie considerate egale pe planul simbolic. Important ar fi, după mine, sa sfârșim cu frivolitatea și sa ne apucam de gândit cu căpățâna proprie, Iara nu cu aceea a tânărului care călătorește in chiloți pe liniile metropolitane ale Bucureștilor, terminus topul Forbes.

 3. mare victorie!
  dupa 60 de ani, au prins doi securisti; primii doi – probabil si singurii doi.

  Israelul, dupa 50 de ani, i-a prins pe ultimii doi. Asta-i diferenta.

Leave a Reply