Parlamentul European (PE) a decis joi crearea unei comisii speciale care va avea misiunea ca în următoarele 12 luni să elaboreze propuneri pentru eficientizarea luptei împotriva terorismului în Europa, informează AFP preluata de Agerpres.

Comisia, care va fi formată din 30 de eurodeputați, va trebui să identifice “deficiențele cooperării în domeniul judiciar și al schimbului de informații la nivel transfrontalier”, a explicat serviciul de presă al PE.

Crearea noii comisii a fost aprobată cu o largă majoritate de deputații reuniți în ședință plenară la Strasbourg, în estul Franței. Aceasta va analiza de asemenea problema “radicalizării și a eficienței programelor de deradicalizare”, dar și pe cea a “protecției țintelor vulnerabile și a infrastructurilor critice, cum sunt aeroporturile și gările”.

“Trebuie să examinăm cum putem face schimb de informații într-un mod mai sistematic și eficient”, au subliniat într-un comunicat liderii celor trei grupuri politice din PE, Manfred Weber (conservatori), Guy Verhofstadt (liberali) și Syed Kamall (grup dominat de conservatorii britanici).

Acest lucru presupune și să se stabilească “dacă bazele de date create de-a lungul ultimelor decenii sunt interconectate și interoperabile”, se adaugă în comunicat.

În aprilie anul trecut, coordonatorul Uniunii Europene și materie de combatere a terorismului, Gilles de Kerchove, a atras atenția asupra unor “lacune semnificative” în ce privește schimbul de informații între statele membre. Ulterior, PE a aprobat o reformă a Oficiului european de poliție Europol, cu scopul de a facilita schimbul de informații între diferite servicii din cadrul poliției.

3 COMMENTS

 1. Imi place, ne punem toate intrebarile posibile, cum sa facem sa aia, cum sa facem sa ailalta. Toti se feresc insa, ca de o boala venerica, sa (se) intrebe CARE SINT CAUZELE!
  Ca si cum m-as duce la doctor cu niste dureri abdominale cumplite, si ala mi-ar recomanda antinevralgic si m-ar trimite acasa!
  Sau stim cauzele, dar ne e rusine sa le recunoastem?

 2. De ce şi pentru ce este atâta scandal şi politic şi juridic şi între procurori în plan penal dacă în ţară e dezastru? În spatele acestor scandaluri permanente, justiţia reală în civil din judecătorii taie şi spânzură, sunt adevărate execuţii bazate pe acte fabricate cu conţinut fals 60% şi nu ai dreptul să te aperi, pur şi simplu îţi anulează dreptul de a te apăra singur! Procesele se amână din cauze tehnice dar nu din cauza ta care te prezinţi de la zeci de kilometri şi în baza actelor fabricate te trezeşti cu soluţia deja efectuată de expertul-topo pentru moştenire! De când are dreptul de a hotărâ expertul-topo ceea ce nu a discutat cu tine şi nici nu te-a întrebat? Culmea, îţi pune cuvinte în scris fără să fi fost întrebat sau să ai o opţiune şi judecătorul urmează linia expertului topo!
  De când are dreptul expertului topo independent să anuleze drepturi în scris şi judecătorul să execute?
  La naiba cu mizeriile politico escrocante prin execuţii la comandă furându-ţi drepturile!
  Cine plăteşte mai mult..are dreptul de a te fura prin orice metodă?
  Apelul sau recursul e identic! Unde să ne mai plângem?
  La sfântul cer?!

 3. asa functioneaza UE: la 2-3 ani dupa ce apare o criza majora se trezesc si … infiinteaza o comisie care are ca scop ca IN 12 LUNI sa puna un diagnostic; vor urma dezbateri, negocieri, inca nspe directive…. pina, poate, se face ceva care nu e sigur ca va fi util dar sigur va fi tardiv si desuet.
  astia ar putea sa construiasca autostrazile mai incet chiar si ca noi!

  va dati seama cit ar dura sa declare si ei razboi, in caz ca vreunii ii ataca? citiva ani…

Leave a Reply