Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat vineri, la Bistrita, ca tinerii pot “sa stea linistiti”, pentru ca in aceasta perioada nu se fac recrutari sau incorporari, pe fondul conflictului din Ucraina, acest lucru putand fi facut, in mod legal, doar printr-o hotarare a Parlamentului.

“Vedeti dumneavoastra, orice a fost normal pana acum devine anormal. Nu a vorbit nimeni niciodata despre recrutare sau chemare la oaste a rezervistilor si a tinerilor. Acest lucru este posibil, in conditiile legii, numai atunci cand se declara stare de razboi, si declararea de razboi sau a starii de mobilizare se face prin hotararea Parlamentului”, a spus Dusa, potrivit Agerpres.

Ministrul a explicat ca activitatile desfasurate in prezent de catre centrele militare sunt “de rutina, curente” si vizeaza clarificarea datelor rezervistilor legate de domiciliu, mutarea dintr-o unitate militara in alta sau incadrarea pe o alta functie.

“De multe ori se lanseaza, stiu eu, informatii care nu au niciun suport real si o activitate curenta pe care centrele militare au facut-o si acum doi ani, si acum trei ani, si acum patru ani, daca isi fac datoria legala si zilele acestea, mai ales dupa izbucnirea crizei din Ucraina, toata lumea lanseaza un zvon ca se fac recrutari si incorporari. Nu se fac. (…) Pana atunci (la declararea starii de mobilizare – n.r.), ii rog pe tineri sa stea linistiti”, a precizat Mircea Dusa.

Ministrul a adaugat ca, potrivit legii, fiecare cetatean roman are datoria sacra de a-si apara tara si ca este nevoie de un cadru legislativ care sa clarifice modul in care se face pregatirea populatiei pentru aparare, in cazul unui conflict armat, avand in vedere ca stagiul militar nu mai este obligatoriu incepand cu 1 ianuarie 2007.

 

5 COMMENTS

 1. Mă intrigă Sebastian Ghiță!În mod normal e spre aceeași valoare cu Robert Turcescu,adică suficientă valoare cât să fie menționați cu bătaie de joc de domnul Mircea Badea.
  O fi SRI acest Sebastian Ghiță?A rămas nerezolvată treaba cu infiltrații în ziare…
  Nu mai pot ignora ce zice Ghiță sau nu îmi mai pot ascunde teama.Dacă Ghiță e acoperit și vorba aia are un trust…Chair satât de în nasul nostru ne-au fost serviciile secrete?
  Tu,Radu Tudor,ești și tu acoperit?90% din nenorocirile pe care le-ai prezis,s-au adeverit cu o proximitate a întâmplărilor extrem de precise.Între noi fie vorba,m-aș mândri să fi acoperit domnule Radu Tudor,ești un soldat bun și spre deosebire de alții chiar militezi pentru libertate și adevăr.Întrebarea principală este:O fi Ghiță agent SRI sau doar vrea să fie?

 2. Nu se fac pana se fac. Dar ce se vor face oare aia care au votat noua Constitutie a lui Nastase, doar pentru a nu face armata…

 3. Situatia nu e nici pe departe atat de grava incat sa se discute despre recrutari in Romania. Probabil daca se vor adeveri unele speculatii, cum ca Rusia va incerca sa creeze instabilitate in Republica Moldova, poate atunci se vor lua ceva masuri. Totusi gradual. Nu cunosc procedurile militare, dar eu m-as gandi ca primul pas va fi incorporarea pe baza de voluntariat, si numai in caz de pericol major se vor face incorporari la nivel national.
  In opinia mea, oamenii pot sta linistiti. Cel putin deocamdata.
  https://cristianmoldoveanu.wordpress.com/2015/02/23/denunturile-dese-cheia-marilor-succese-schimbarea-sistemului-realitate-sau-iluzie/

Leave a Reply