Când a venit în România, la vizita din Iași, Papa Francisc s-a plimbat cu un Duster special transformat în Papamobil pentru această vizită. Și se pare că i-a plăcut mult, motiv pentru care Renault a decis să întărească prietenia cu Vaticanul, crie playtech.ro

Grupul i-a făcut cadou Papei Francisc un automobil Dacia unicat, fabricat în România. Fabricat special pentru Suveranul Pontif, acesta a fost dezvoltat în România de către Departamentul Prototipuri și echipa Adaptări Speciale de la Dacia, în colaborare cu carosierul Romturingia.

Papamobilul românesc are 4,34 de metri lungime, 1,80 de metri lățime și dispune de o suprafață vitrată amovibilă și pavilion cu deschidere amplă. Pentru un acces mai ușor în mașină, garda la sol a Dusterului special a fost coborâtă cu 30 de milimetri.

Automobilul unic i-a fost livrat Papei Francisc la Vatican de către Christophe Dridi, director general Groupe Renault România, și de către Xavier Martinet, director general Groupe Renault Italia.

La vizita din România, desi s-a vorbit mult despre cum Papa Francisc va folosi o Dacia Duster, acesta a recurs când la un Logan, când la un model Isuzu mai mare decât un SUV Duster. La Șumuleu Ciuc, în a doua zi a vizitei, Papa Francisc a folosit acest Papamobil de la Dacia. Rămâne de văzut dacă va mai urca vreodată în el, scrie playtech.ro

 

Leave a Reply