Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat marţi ca Viorica Dăncilă să fie candidatul partidului la Preşedinţie. Şi în şedinţa CEx, ca şi în cea a Biroului Permanent Naţional, s-au înregistrat două voturi împotriva candidaturii lui Dăncilă.Viorica Dăncilă a fost votată marţi în Biroul Permanent Naţional al PSD pentru a fi candidat la Preşedinţie, decizia urmând să fie validată în Comitetul Executiv. Gabriela Firea a renunţat la ideea de a deveni prezidenţiabilul partidului. Au fost supuse votului candidaturile lui Dăncilă şi Liviu Pleşoianu. Preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, a declarat, marţi, că nu crede că ALDE va ieşi de la guvernare, întrucât “sunt oameni responsabili, îşi dau seama că stabilitatea în această ţară este foarte importantă”. Ea a mai spus că, dacă Pro România îţi va exprima intenţia, va fi luată o decizie privind intrarea la guvernare.

Referitor la candidatura sa la Preşedinţie, Dăncilă a afirmat ca depinde de ce spun colegii. Primarul general Gabriela Firea a afirmat marţi, referindu-se la candidatura sa la Preşedinţie, că, în cazul în care membrii Comitetului Executiv Naţional al PSD, în majoritate covârşitoare, nu consideră că această cale este cea potrivită, acceptă decizia, declarându-se însă convinsă că aceştia îşi vor asuma şi rezultatul votului la prezidenţiale.

”Este pentru prima dată când în CEX fiecare membru și-a spus părerea. Am adoptat o rezoluție. Opiniile noastre vor fi spuse în cadrul forurilor statutatre, iar cei care vor ieși în spațiul public cu diferite opinii care să lezeze partidul sau candidatul la prezidențiale să fie sancționat în CEX. Orice pas greșit e un pas pe care îl va deconta parttidul. Să dăm dovadă de determinare, corectitudine și unitate.

Cred că putem câștiga aceste alegeri. Am dat un vot și pentru Liviu Pleșoianu, chiar dacă nu e membru al CEX. Am văzut în spațiul public că el vrea să candideze. În BPN e a avut un vot. Tot în BPN, Gabriela Firea s-a retras din această cursă și a spus că e mai important să mergem uniți la aceste alegeri. Liviu Pleșoianu a avut în CEX tot un vot, de la Dumitru Buzatu.”, a declarat Viorica Dăncilă.

6 COMMENTS

  1. Cum sa afirmi: eu nu am vrut sa fiu premier.Atinci ce cauta acolo?
    Se victimizeaza spunand ca Dragnea a dat ordin sa ni vorbeasca nimeni cu ea.Poate stia Dragnea ca ea nu prea pricepe treburi de stat…
    Maine , poimane o sa zica ca nu a vrut sa candideze la presedintie…

  2. Pana si ceauseasca ar plesni de invidie. Maretele realizari postdecembriste ale pcr fara ceausescu: liber la furat fara legea 18/68 ,baroni care nu stiu unde sa mai ingroape banii si o Romanie facuta zdrente. Partidele istorice doar cu numele sunt doar de decor sa asigure acolo un simulacru de concurenta . Sunt aceiasi actori care se rotesc de se mira si ei cate combinatii au putut sa iasa.. Aripa asta psd din pcr a realizat cu forte interne decapitarea liderilor si permiterea trimiteri lor la puscarie ultima a fost chiar spectaculoasaDupa un miting de credeai ca iese razboi civil a urmat o arestare banala de gainar fara macar sa fasaie ceva a tristete . In stilul clasic romanesc o executie care aminteste de cele din evul mediu. Pana si respectul fata de cel care i-a infiintat a disparut. Acum urmeaza probabil un mare parastas politic si este nevoie de cineva priceput la coliva. Poate reuseste sa faca un parastas comun cu pnl si alde sa apara un suflu nou cu soimii patriei care asteapta randul la ciolan satui de saorma

Leave a Reply