Premierul Mihai Tudose a afirmat că deficitul de 3,2% din PIB la jumătatea lui 2017 înseamnă unul de sub 3% la sfârşitul anului, menţionând că vocile din opoziţie care spun că nu sunt bani de pensii sau salarii arată iresponsabilitate din punctul de vedere al interesului naţional.

“Întotdeauna primul semestru este mai prost decât ultimul. Începe cu iarna că nu se mişcă nimic. 3,2% de pe primul semestru, cel mai prost, este până la urmă o dovadă a gândirii pozitive pe care o avem şi a angajamentului de a nu sări de 3%, eu spun că va fi chiar sub 3%. Că sunt pe piaţa românească tot felul de voci, în ghilimele… Eurostatul a spus că este 3,2%. Am înţeles, şi? Eu vă spun că 3,2% la jumătatea anului înseamnă sub 3% la sfârşitul anului pentru acum încep să se mişte proiectele, încep să intre banii în economie, pe marile proiecte. Au venit banii europeni, ceea ce în prima jumătate a anului nu au fost, deci sunt câteva argumente”, a spus Mihai Tudose, într-un interviu pentru Antena 3 difuzat duminică, întrebat în legătură cu datele publicate de Eurostat privind un deficit de 3,2% din PIB pe primul semestru.

El a mai spus că vocile de la opoziţie care spun că nu vor fi bani pentru pensii şi salarii arată iresponsabiliate.

“Faptul că tot apare în spaţiul public câte o voce la la opoziţie care spune: vai nu o să mai aibă bani de salarii şi de pensii, vai o să bage ţara în faliment. Ştiţi la un moment dat este vorba de iresponsabilitate din punctul de vedere al interesului naţional. Nu se poate să fii atât de iresponsabil să arunci pe piaţă asemenea mesaje la nivel de lider de opoziţie, este absolut iresponsabil. Cred că va fi ultima dată când voi răspunde unor asemenea tâmpenii”, a adăugat Tudose.

9 COMMENTS

 1. Vocile astea de Casandre stupide care prezic dezastrul Romaniei sub guvernarea PSD, prin depasirea deficitului de 3%, oare ce ziceau in timpul “guvernarii” Ceolos? Aceste constiinte treze, de ce n-au dat alarma cind guvernul Zero rectifica pozitiv, in loc de negativ? De ce n-au anticipat depasirea deficitului?

  • Pt ca nu Ciolos e vinovat de legile votate in special de majoritatea PSD in Parlament care au marit cheltuielile bugetare !

   Si lasa-o mai usor cu “Guvernul Zero” care s-a dovedit o minciuna PSD ! In 2016 au intrat peste 7 miliarde de euro fonduri europene !

   Pana una-alta PSD e pe ZERO ca a atras doar fondurile de subventie pe Agricultura care au fost deblocate de Ciolos anul trecut cand au stat oamenii de la APIA peste program in noiembrie, din cauza softului facut de FOSTUL DEPUTAT PSD Sebastian “Ivanovici” Ghita !

   Iar PSD nici macar nu a platit orele suplimentare, nici de anul trecut noiembrie-decembrie, nici din primavara anului acesta : “Orele suplimentare se recuperează prin zile libere, dar neplătite” pt ca NU SUNT BANI !

  • N-au dat alarma nici cand ciolos a dat o hotarare de guvern pentru achizitia de corvete in valoare de 1,6 miliarde de euro, la pret mult umflat, incalcand legea.

 2. Comunismul si tolitarismul este despre izolarea elitelor si triumful mediocritatii, prostirea prostilor, pentru ca ei oricum nu citesc, nu sunt curiosi de adevar. PSD netezeste drumul spre putin si erdogan.
  1. Deficitul inseamna bani pe datorie. Platiti de cei care muncesc, adica de sorosisti, fascisti, corporatistii, toti cei care va tin in spate cu niste taxe uriase.
  2. Banii aia nu au fost folositi pentru investitii, ci pentru salarii.
  3. Pe drumul asta ratingul de tara scade si creste dobanda de imprumut. Adica platesc tot fascistii de corporatisti si de soros.
  4. Radu Tudor prezinta doar parerea unui psd ist numit prim ministru, deloc bine intentionat. Nici RT nu pare bine intentionat.

  Conform astora si aplicand o logica de clasa a 2-a e de foarte rau cand avem deficit peste 3.

 3. Dupa Adrian Năstase , prim ministrul Tudose este cel mai bun ,restul s-au calificat la locul de munca ,seamănă in atitudine cu Florin Georgescu , nu risipește banii .Liberalii trebuiau sa-si aleagă un președinte om al cifrelor și cu prestanta ,ca D Zamfir, sa facă un program de guvernare bun si după aceea sa critice guvernarea psd. Artistul Ludovic este doar purtător de vorbe nu de fapte.

Leave a Reply