Marian Vanghelie a contribuit la campania electorală pentru europarlamentare a Elenei Băsescu, fiica fostului preşedinte Traian Băsescu, se arată în încheierea ÎCCJ privind decizia de arestare a fostului primar de la Sectorul 5.

Informaţia a fost prezentată de Alessandra Stoicescu, în ediţia de joi a emisiunii “100 de minute” de la Antena 3.

“În primăvara anului 2014, inculpatul (Marian Vanghelie – n.r.) i-a cerut (lui Marin Dumitru, denunțător – n.r.) să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, exemplificând că despre aceasta cunosc Apreutesei Viorel, Glăvan Costel şi alţi angajaţi, suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/ semnătură”, se arată în încheierea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Elena Băsescu neagă faptul că l-ar cunoaşte pe Marian Vanghelie şi arată că nu a cerut nimănui să strângă semnături contra-cost.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, în 14 martie, arestarea preventivă a primarului Marian Vanghelie şi a vărului său, Mircea-Sorin Niculae, asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale. Pentru ceilalţi trei inculpaţi din dosar, respectiv şoferul lui Vanghelie, Adrian Murgoci, directoarea Economat Sector 5, Laura Ciocan, şi soţul acesteia, Sorin Ciocan, s-a dispus cercetarea sub control judiciar.

Măsurile preventive luate în cazul primarului Marian Vanghelie şi a celorlalţi patru inculpaţi nu sunt definitive şi au fost contestate tot la instanţa supremă, care urmează să le discute în 26 martie.

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Marian Vanghelie, este acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani, în timp ce Mircea Niculae este acuzat de complicitate la luare de mită şi de spălare de bani, iar Adrian Murgoci, Laura şi Sorin Ciocan sunt acuzaţi de favorizarea făptuitorului şi mărturie mincinoasă.

10 COMMENTS

 1. deci pana la urma acest ,,mic corectionat”,era de mult un tradator .Precedentul tradarii PSD-ului era de mult in functiune .as putea sa spun ca intr-un fel isi cam asigura spatele in politica ,nu pierdea nici un prilej acest mic vagabond .Tupeist pana la loc comanda ca si jegul asta cu nume si caracter urat mirositor care se cheama Basescu .maine ,poimaine cine stie ce vom auzi si despre Geoana .Timpul ne-a oferit mari surprize si se pare ca vom mai avea altele nesperate fireste in sens negativ ,nu placute .Periculos este banul ,schimba caractere schimba mersul normal al lumii.

 2. Orice guvern are miniştri delegaţi în toate domeniile de activitate.Miniştrii din guvernul Boc, oricare guvern Boc, au avut şi reprezentanţi delegaţi pentru buget , nu au fost delegaţi ci au fost detergenţi ai bugetului de stat, ai oricărui loc de activitate unde existau fonduri! Din această cauză am ajuns cei mai săracă din toată europa din toate punctele de vedere. Din această cauză nu avem drumuri sănătoase, servicii sănătoase şi nu numai! Aşa se întîmplă cînd numeşti miniştrii detergenţi ! Dacă alegătorii nu gîndesc puţin, îi vom vedea iar la guvernare, ceea ce nu e biiineee!

 3. Oooo! Cum să nu fie căzută udrea? Joacă rolul mai ales că toţi îi ţin hangul şi se hrăneşte cu brio din animozitatea televiziunilor care-i face publicitate non-stop. Vezi băsescu, mereu în faţa camerelor şi vorbeşte, dacă nu ar fi băgat în seamă nu ar avea nicio şansă de vitalitate, la fel şi udrea. Aţi văzut azi pe ăla de la rtv care se băgase-n seamă? Tot pentru publicitate şi vitalitate, altfel ar sta acolo pe locul lui . Cred că în următoarea perioadă va arunca cu noroi în toţi inclusiv în voi cei de la A3 şi nu e prea bine, ori îşi poziţionează un locuşor pe undeva, că asta urmăresc mai toţi.

 4. E interesanta strategia de aparare a lui Udrea. Confruntarile cu denuntatorii nu spun nimic. De ce?
  Pai denuntatorii unicul lucru pe care l-au facut a fost sa dea un NUME. Procurorii incepand de la acel nume incep strangerea de dovezi. Ei au nevoie de un “fir”, “pista”, “indiciu”.

  Se vrea desvierea atentiei de la subiectul principal: BANII. E ca si cum Udrea este prinsa cu sacul plin de bani in spinare iar ea sa afirme ca nu are nici un sac asupra ei.

  Daca facem o comparatie intre cazul Nastase, Voiculescu, Vantu, Becali putem vedea ca nici un apropiat al acestora nu a sarit in apararea lor pentru ca daca cineva incerca s-o faca… era LINSAT mediatic (in cazul Nastase a fost o isterie Macovei & CO).

  Cat despre cazul avocatei lui Bica arestarea ei este un ABUZ. DNA-ul cauta acul din carul cu fan. Daca ne uitam atent atat DNA-ul cat si DIICOT-ul au angajati neautorizati sau lipsiti de credibilitate insa nimeni nu-i vede pentru ca CEL care constata sau cerceteaza nu se AUTOSESIZEAZA nici nu se autoincrimineaza.

 5. Daca EBA, garantata Vanghelie atunci EBA = Ecaterina Andronescu. Singura diferenta ca EBA nu a candidat cand era garantata Vanghelie dar pe toate afisele Ecaterinei Andronescu era o stampila mare pe care scria “GARANTAT VANGHELIE”. Asta pentru a fi obiectivi totusi.
  PS: Sa intelegem ca EBA si Ecaterina Andronescu erau din aceeasi tabara de garanta aceeasi persoana pentru amandoua?

Leave a Reply