Vicepreședintele PSD, Ecaterina Andronescu, a explicat că reacția președintelui Iohannis în legătură cu acțiunea ANAF la trustul INTACT este una corectă și normală.

Eu cred ca presedintele a avut o reactie foarte corecta si normala. S-a exprimat foarte ferm in legatura cu libertatea de exprimare. Nu poate fi ingradita, a spus, si cine ar putea sa il contrazica? Dupa parerea mea, nimeni. In al doilea rand, s-a exprimat, de asemenea, foarte clar, si cu modul in care s-au comportat cei de la ANAF. Adica si in aplicarea unei legi nu poti nici sa intimidezi, nici sa umilesti pe nimeni. De aceea, cred ca si din acest punct de vedere, presedintele a avut o pozitie foarte corectă.”

Întrebat despre acțiunea ANAF, președintele Klaus Iohannis a declarat: “Eu cred că ați ajuns într-o situație neplăcută și inutilă. În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puțin nepotrivită, dacă nu discutabilă”.

9 COMMENTS

 1. Poate n-ar fi rau, in semn de inalt respect, sa-i adresati Presedintelui Republicii o invitatie sa viziteze studiourile Antena Group iar, cu aceasta ocazie dl. Presedinte sa acorde si un interviu la o ora de varf.

  • evident, cu covor rosu, si colective de oameni ai muncii de la Semanatoarea, 23 August, Elecromagnetica. Tractorul, Steagul Rosu, etc etc, care sa-l aplaude de cind intra si pina iese, cu palmele inrosite si scandind pina nu vor mai putea scoate o singura silaba “Iohanis noi te iubim / ca …. nu gasim!” (rima). Bai, chiar am innebunit cu totii?

   • V-a deranjat ce-am scris ? Piratu’ impreuna cu toata sleahta de mafioti transpartinici au furat si-au pus la pamant toate acele capacitati industriale enumerate care astazi la un nivel rezonabil si retehnologizate impreuna cu concerne puternice din exterior ar fi putut duce Romania pe alte drumuri mai largi.
    Nu stiu de ce am fi innebunit cu totii ar fi de bun augur mai ales ca Presedintele n-a onorat pana acum vreo invitatie la antene.

    • E deplasat sa spun ca m-a deranjat. Fiecare scrie ce vrea, si gindeste ce vrea. Pot cel mult sa spun ca eu gindesc altfel. De exemplu, spuneai “semn de inalt respect” si eu nu vad chiar de loc ce a facut chiriasul din deal sa merite atita respect. Poate cele 6 case? Poate minciunile pe care le-a spus in campania electorala?

     • Nimic de spus fiecare e liber sa spuna ce gandeste, atata tot ca a avut de data aceasta o interventie indraznesc sa spun sincera, fata de dl. Ciolos care face jocuri inca neclare pentru noi cu certitudine oculte. Sa nu uitam ca ne-a fost impus cu japca de Inalta Poarta.

 2. Minciuna prin omisiune este tot minciuna! iohanis nu a zis ca “libertatea de expresie nu poate fi ingradita”!
  E clar ca tema pentru acasa este “copii, haideti sa-l scoatem pe iohanis basma curata”
  Saraca Oana Stancu s-a scapat cu corectia de rigoare. dar a lasat-o moarta si ea, in cele din urma.
  Ei bine, copii, va reamintesc. Iohanis a zis:
  “Libertatea de exprimare nu poate fi suprimată pentru ”banale motive administrative””
  Nu va jucati! “Diavolul se ascunde in detalii”!

 3. Reacţia lui Iohannis a fost ca şi reacţia lui Pilat din Pont care a decis răstignirea lui Iisus, vrând să facă pe placul norodului (Mc15.15), în pofida faptului că se referise la Iisus ca la o persoană ,,neprihănită” (Mt27.24) şi ar fi dorit eliberarea Sa (Lc23.22). Istoricii Iosif Flavius şi Filon din Alexandria consideră că Pontiu Pilat a fost prezentat intenţionat favorabil în Evanghelii, spre a nu irita puterea romană, dar că în realitate a fost un personaj lipsit de scrupule, incompetent şi lipsit de tact, dealtfel, în opinia mea, ca şi Iohannis al nostru. Asemănare este vizibilă şi din perspectiva faptului că Pontiu Pilat era reprezentantul puterii romane de acum 2000 mii de ani, iar Iohanis este reprezentantul noului imperiu roman de astăzi, UE. Sunt multe asemănări cu perioada istorică la care m-am referit. Amintesc doar una. Iuda s-a vândut foarte scump, după părerea mea, pe 30 de arginţi, în timp ce postacii noştrii se vând foarte ieftin, pe 30 de bani postarea. Nici o diferenţă intre iudeii de acum 2000 de ani şi românii de astăzi. ANTENA 3 E ŞI AICI! Doamne ajută!

Leave a Reply