Din zona economiei vin vesti foarte bune, in ciuda razboiului politico-judiciar de gherila declansat in Romania. Tara asta pare sa mearga in ciuda politicienilor care o conduc. Nu are rost sa ne ascundem dupa degete, cand o economie merge bine e si meritul Guvernului, nu doar al “contextului regional favorabil”, cum spunea Cristian Parvulescu mai deunazi. Reducerea TVA la alimentele de baza pare sa dea rezultate, a crescut nivelul de incasare, deci se diminueaza evaziunea. Guvernul a dublat alocatiile pentru copii, a micsorat CAS, a indexat salariile si pensiile. Si cu toate aceste cheltuieli sunt bani in plus fata de anul trecut.

Daca vestile sunt asa de bune, facem si noi ceva (mai) concret de banii astia, dle prim ministru Victor Ponta?

Finalizam in viata noastra autostrada Bucuresti-Arad? 

Dublam salariile medicilor, fara de care e o chestiune de viata si de moarte zi de zi in Romania?

Astept cu nerabdare mesajul dumneavoastra, de oriunde ar veni el. 

——————

 

Bugetul general consolidat pe primele cinci luni ale anului 2015 s-a încheiat cu un excedent de 6,3 miliarde lei, respectiv 0,9% din PIB, față de un deficit de 1,58 miliarde lei, respectiv minus 0,24% din PIB, înregistrat la aceeași dată în anul 2014.

În primele patru luni ale anului, bugetul general consolidat înregistrase un excedent de șase miliarde lei, respectiv 0,85% din PIB.

Conform datelor publicate vineri de Ministerul Finanțelor Publice, veniturile bugetului general consolidat au însumat 93,16 miliarde lei (13,3% din PIB) și au fost cu 10,8% mai mari în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent.

S-au înregistrat creșteri față de aceeași perioadă a anului precedent la încasările din TVA (plus 17,5%), impozitul pe venit (plus 15,1%), venituri nefiscale (plus 19,2%) și accize (plus 9,8%). Încasările din contribuții de asigurări sociale au scăzut doar cu 0,8% față de anul anterior, fiind influențate de reducerea cu 5 puncte procentuale a contribuțiilor angajatorilor, cât și creșterea pe anul 2015 cu 0,5 puncte procentuale a cotei de contribuție către pilonul II de pensii.

La nivelul administrațiilor locale s-au înregistrat creșteri față de anul precedent la impozite și taxe pe proprietate cu 3,5%, taxe pe utilizarea bunurilor cu 7,1% și venituri nefiscale cu 0,8%.

Potrivit MFP, cheltuielile bugetului general consolidat, în sumă de 86,8 miliarde lei, au crescut în termeni nominali cu 1,4% față de aceeași perioadă din anul precedent, dar s-au diminuat cu 0,4 puncte procentuale ca pondere în PIB.

În structură, pe principalele titluri de cheltuieli s-au înregistrat reduceri în cazul cheltuielilor cu bunuri și servicii (minus 3,8%) și a celor cu subvențiile (minus 2%). O reducere semnificativă s-a înregistrat în cazul cheltuielilor cu dobânzile (minus 21,9%), ca urmare a sezonalității plăților și a scăderii randamentelor la titlurile de stat.

Cheltuielile pentru investiții, care includ cheltuielile de capital, precum și cele aferente programelor de dezvoltare finanțate din surse interne și externe, au fost de 7,3 miliarde lei, respectiv 1,0% din PIB.

Pentru anul 2015, autoritățile române și instituțiile financiare internaționale au convenit un deficit bugetar de 1,83% din PIB. Anul trecut, bugetul general consolidat a consemnat un deficit de 1,85% din PIB.

 

36 COMMENTS

 1. Vineri Pontache, tata iubitor, se plangea ca nu poate fi alaturi de fiica lui din cauza motiunii. Comunicat oficial din gurita lui Pontache. Cred ca fiica lui se numea Putina caci el se grabea sa ajunga la Baku unde era fiica lui Putina. Sambata pe site-ul oficial al guvernului Pontache figura la Budapesta. Probabil ca a gresit avionul si a ajuns la Baku unde il astepta Putin. Socialistii europeni nu il voiau la Budapesta. Se mai intampla si incurcaturi pe aeroporturi asa ca a luat din greseala alt avion. Duminica ai avut comunicate oficiale de la madam Plumb care ne explica ce grijuliu e Pontache cu sportivii romani spre deosebire de nesimtitii de lideri europeni care si-au lasat sportivii in bataia vantului la Baku. la cata jale este in sufletul sportivilor din tarile UE ar trebuis a ne umplem de medalii. Avem concurenta doar de la Rusia, Turcia, Belarus, Luxemburg si Monaco singurii care si-au sustinut sportivii. Restul plang si acum asa ca nema medalii. Sa le fie rusine liderilor europeni ca si-au lasat sportivii singuri acolo. Cam asta a fost comunicatul oficial al membrilor guvernului in ziua se Duminica. Luni ai avut comunicat official prin care Pontache trebuia sa se prezinte pentru audieri la DNA. Pontache, cel care spunea tuturor inclusiv in interviurile date presi straine ca se va supune intotdeauna chemarilor procurorilor si se pune la dispozitia lor s-a grabit sa ajunga cat mai repede la DNA. Dar cum gresise avionul la dus nu mai avea si bilet de intoarcere asa ca a facut autostopul incerand sa ajunga cat mai repede. Singurul care l-a luat a fost avionul lui Erdogan. Restul nu au vrut sa il ia. Asa ca, odata ajuns in turcia nu a mai gasit un avion de ocazie sa ajunga si la Bucuresti asa ca ce s-a gandit el. sa se opereze ca oricum anuntase anterior prin comunicat oficial ca se va opera in Iulie. Asa ca da guvernul comunicat ca premierul se opereaza in Turcia dupa ce sprijinise sportivii romani si pe Putin. astazi aflam din scrisul lui Pontache ca avea nevoie si de liniste si odihna dupa stressul din ultimul timp cand nu a putut ajunge las erbarea fiicei lui din cauza liberalilor cu motiunea lor ce l-a trimis la Budapesta dar gresind avionul a ajuns la Baku in bratele lui Putin si de acolo cu autostopul in Turcia. Avea omul nevoie de odihna mai ales dupa ce l-a mai ignorant si Putin cel care nu l-a recunoscut ca reprezentant al liderilor europeni. deci comunicate au fost. Acum sa lasam omul sa se odihneasca. Va obosi iar la urmatoarea citare la DNA.

  https://www.youtube.com/watch?v=8x0wuh_GzEw

  • @victor?
   .
   Nu, ești aceeași ” pusjkerie de kârnat uman” alias ”șomer-titrat-băsist-ratat” care ai furat textul celui mai nenorocit băsist de pe aici –nomina odiosu(după @Carmen, desigur)El e prea laș să te atace pe motive de plagiat, cu atât mai mult cu cât tule faci un serviciu băsiștilor ei părând mai mulți). Ești inconfundabil , băi ratatule!

 2. Stati linistiti ca se va sacrifica si va reveni in tara mai devreme decat scria in recomandarile alea medicale. Se sacrifica omul pentru binele tarii si la rugamintile colegilor de partid dar nu inainte de inceperea vacantei magistratilor care se apropie cu pasi repezi de aici si insistentele colegilor, inexistente pana acum cand au mai ramas 4 zile pana la inceperea vacantei judecatorilor. In prima zi de vacanta a magistratilor sa fiti cu flori si covor rosu la aeroport fara sa va anunte cineva ca sigur va veni. Pana atunci nicio sansa caci asta inseamna punerea sub control judiciar. Stia omul de ce a luat autostopul de la Baku pana in oaza de liniste si recreere numita Istanbul. Dupa punerea sub control judiciar a lui Sova in acelasi dosar era sigura si punerea lui. Asa ca restul sunt discutii inutile si manipulari cu medicii din Romania sau afara, cu putinta de a merge sau nu, cu linistea si odihna, etc. Singurul motiv al operatiei, programata de altfel in luna Iulie dupa examenul RMN de la Spitalul Militar, a fost evitarea aparitiei in fata unui judecator pentru punerea sub control judiciar. A reusit deocamdata. Sa vedem la ce se mai opereaza cand revin magistratii din vacanta la 1 Septembrie. Poate de gastrita ca apare si aia in certificatul medical prezentat public de pacientul Ponta. In gastrite cei mai buni specialisti sunt la Moscova.

  Recuperarea se putea face cand ati avut voturile noastre. Voi ati facut ceva pe ele si i-ati pupat pe Barroso, Merkel, Gitenstein, Basescu, Kovesi.
  Acum sa va recupereze ei din pusccrie.

  Ati auzit de Grecia? De Ungaria? De Polonia? Ati vazut cum sunt niste conducatori demni?
  Poate va puneti si voi televizor si vedeti ce se intampla si in alte tari.

  https://www.youtube.com/watch?v=efpIqNkG2sc

  • @marius?
   .
   Nu, ești aceeași ” pusjkerie de kârnat uman” alias ”șomer-titrat-băsist-ratat” care ai furat textul celui mai nenorocit băsist de pe aici –nomina odiosu(după @Carmen, desigur)El e prea laș să te atace pe motive de plagiat, cu atât mai mult cu cât tule faci un serviciu băsiștilor ei părând mai mulți). Ești inconfundabil , băi ratatule!

 3. alexph Jun 26, 2015 at 12:45

  vad tot felul da basisto-penelisto – securisti dand verdicte despre ponta. sunt curios daca un macovist d’asta stie despre ce scrie. prostia ce rasare din textele aruncate pe forum arata ca sunt depasiti de realitate si scriu doar la ordinul partidului. nu cred ca indivizii au cunostinte juridice dupa cum scriu. si atunci de unde atata ura? din nestiinta? din prostie? din convingeri politice? sunt de “dreapta” ca si andrei versace, omul prezentat de badea? sunt bugetarii care si-au primit drepturile inapoi dupa ce aia de “dreapta”, mai nou penelistii de vaza, le-au taiat ce voiosie in 2010? sunt pensionarii cu pensiile taiate de aceeasi oameni de “dreapta” din noul penele?sunt aia “grasii” care trebuie sa-si stranga cureaua asa cum zicea penelistul boc? sunt nesimtiti care nu inteleg cum guvernul condus de “ponta cacalau” a reusit sa redreseze o tara distrusa de aia de “dreapta” din noul penele? cred ca toata la un loc: prostia, nesimtirea, cretinismul stergerea circumvolutiunilor si atasamentul fataq de “valorilede dreapta”. sunt atat de prosti incat nu inteleg nimic din ce se intampla in tara asta dar sunt bucurosi ca si-au luat tara inapoi. de la cine? Stati linistiti ca se va sacrifica si va reveni in tara mai devreme decat scria in recomandarile alea medicale. Se sacrifica omul pentru binele tarii si la rugamintile colegilor de partid dar nu inainte de inceperea vacantei magistratilor care se apropie cu pasi repezi de aici si insistentele colegilor, inexistente pana acum cand au mai ramas 4 zile pana la inceperea vacantei judecatorilor. In prima zi de vacanta a magistratilor sa fiti cu flori si covor rosu la aeroport fara sa va anunte cineva ca sigur va veni. Pana atunci nicio sansa caci asta inseamna punerea sub control judiciar. Stia omul de ce a luat autostopul de la Baku pana in oaza de liniste si recreere numita Istanbul. Dupa punerea sub control judiciar a lui Sova in acelasi dosar era sigura si punerea lui. Asa ca restul sunt discutii inutile si manipulari cu medicii din Romania sau afara, cu putinta de a merge sau nu, cu linistea si odihna, etc. Singurul motiv al operatiei, programata de altfel in luna Iulie dupa examenul RMN de la Spitalul Militar, a fost evitarea aparitiei in fata unui judecator pentru punerea sub control judiciar. A reusit deocamdata. Sa vedem la ce se mai opereaza cand revin magistratii din vacanta la 1 Septembrie. Poate de gastrita ca apare si aia in certificatul medical prezentat public de pacientul Ponta. In gastrite cei mai buni specialisti sunt la

  https://www.youtube.com/watch?v=J6ifumgFoNo

  • eddy bumbar?
   Da, de unde?! Ești aceeași ” pusjkerie de kârnat uman” alias ”șomer-titrat-băsist-ratat” care ai furat textul lui @alexph compilându-l cu unul al celui mai nenorocit băsist de pe aici –nomina odiosu(după @Carmen, desigur)El e prea laș să te atace pe motive de plagiat, cu atât mai mult cu cât tu le faci un serviciu băsiștilor ei părând mai mulți). Ești inconfundabil , băi ratatule!

 4. La ce minte au ei o sa dea pomeni electorale in continuare, nu locuri de munca.
  La asa popor care voteaza pe baza de caldari ….. asta pare singura cale.
  Pe mine ma intereseaza doar sa nu puna mana pe justitie si sa o subordoneze.
  Dar ne vom da seama dupa faptul ca scade numarul de hoti prinsi. Adica se face liniste sa fure ei in continuare

  • Auzi si la asta;sa nu subordoneze careva justitia.Cu toti basistii calare pe ea,plus infractorii Basescu,Iohannis,Stanciu,Kovesi si niste SRI cat cuprinde,astuia i se pare ca justitia este independenta.BRAVOS MANGAFACHE!!!Cum ai mai dormi tu linistit daca nu ti s-ar mai rula telenovelele pentru fraieri produse de Kovesi,Iohannis,Basescu & GASHCA.

 5. Preocupați cu formalități de genul „am câștigat alegerile cu un program de guvernare” politicienii ăștia atenți să fie telegenici nu discută esențialul: Este un program de guvernare în interesul României sau în interesul altor țări?

  OMV are om în Guvernul Ponta

  În fruntea Ministerului Energiei se află Răzvan Nicolescu, care a ocupat funcția de director al departamentului Public Affairs la OMV Petrom. Acest departament s-a ocupat de redevențele la petrol și gaze pe care OMV le avea de plătit statului român, redevențe minuscule, în condițiile în care resursele subsolului sunt avuție națională. Din cauza acestor redevențe foarte mici, a contractului păgubos semnat în 2004, statul român a pierdut miliarde de euro. Asta la capitolul redevențe.
  Din cauza, în parte, acestui domn, statul român a mai pierdut și la alte capitole.
  În august 2012, imediat după referendumul ratat, Ponta a vrut să fie iertat de Germania pentru atacul la statul de drept și a început să răspundă unor sensibilități energetice venite dinspe Austria. A dat HG-ul 870/2012 care i-a permis OMV-ului să folosească gaz din producție proprie, atenție, la prețul de cost, pentru producerea de energie electrică la centrala de la Brazi a OMV. În timp ce OMV a avut această dezlegare, statul român a importat gaze, evident, la preț mare. Surse din Ministerul Economiei ne-au spus că în acea perioadă Răzvan Nicolescu a făcut presiuni în minister, unele destul de ascuțite, pentru ca acea HG să treacă în avantajul OMV.
  Au urmat apoi două Ordonanțe de Urgență semnate de Ponta, Ordonanța 7/2013 și Ordonanța 12/2013 care au permis ca din majorarea tarifului la gazele extrase de OMV în România statul să încaseze 30%, iar OMV 70%, deși inițial proporția discutată fusese de 90% statul, doar 10% OMV-ul. Cel care a negociat în favoarea OMV a fost Răzvan Nicolescu.

  De ce avea OMV nevoie să aibă ministru în 2014

  Acest domn care a lucrat pentru OMV în defavoarea statului este astăzi ministru al Energiei. Nu e întâmplătoare mișcarea. Fix în 2014 trebuia renegociat contractul de privatizare al Petrom-ului, pe partea de redevențe. Iar de negociere trebuia să se ocupe chiar Ministerul Energiei. Statul român, dacă ar fi reprezentat de un ministru patriot, ar fi putut cere cotă parte din producția de petrol extras, nu niște firimituri de redevențe de doi lei la baril. Statul român ar fi putut avea acele câștiguri de miliarde de euro din petrolul și gazele României și nu o firmă privată din Austria. Cine crede că un om care a lucrat în favoarea OMV ar fi lucrat deodată în favoarea acestei țări, în detrimentul OMV, după ce a ajuns Ministru al Energiei?
  Nici Ponta nu o putea crede. Privind generic privatizarea Petrom putem spune azi următorul lucru: În primă fază, cea mai importantă resursă a țării a făcut mare o minusculă companie austriacă, pentru că OMV era de câteva ori mai mică decât Petrom la momentul privatizării………..MANDRI CA SUNTETI ROMANI…… Dragnea nu… la receptia dedicata Zilei Nationale de la Cotroceni nenea Base a transmis cui trebuia sa auda ca ginerica si Dragnea sunt “baieti buni” si de asemena ca galagia macovistilor trebuie ignorata pentru ca au incetat sa mai vorbeasca in numele lui (probabil din clipa in care s-au luat de tanti Nuti).
  A dat Base bezele la perdeluta intregului PDL pentru ea, se impiedica acum de Monica?
  Dragnea statea oricum in pixul lui Base prin dosarul referendumului.
  Doamne cum ai face Base pe toti… Iohannis este si el in pioneze de mult, cu retrocedari ilegale, incompatibilitate, etc.
  Si cand te gandesti ca multi se gandeau ca va fi plictiseala in Romania odata cu incetarea mandatului lui Base.
  Le-a spus sau nu le-a spus Base “optimistilor” care sperau mai mult sau mai putin sincer sa-l vada dupa perdeluta cu lamele metalice – “read my lips, it’s not going to happen”.
  Nicio problema, noi in Romania votam pe baza de anticommunism. Lasa asa…

  https://www.youtube.com/watch?v=LHmYQVYs9SU

  • sergiu dornea?
   Da, de unde?! Ești aceeași ” pusjkerie de kârnat uman” alias ”șomer-titrat-băsist-ratat” care ai furat textul lui @colgate un nenorocit băsist de la KMKZ din dec.2014un alt nenorocit multi-plagiator al sfârșitului de an 2014, plagiate după cele mai nenorocite publicații băsiste de pe la noi.Ești inconfundabil , băi ratatule!

 6. Pacat de lucrurile bune pe care le face, dar acest om are un caracter josnic…
  Din intamplare, la spitalul respectiv a fost internat exact in aceeasi perioada si un jurnalist de la Insolvabilitatea TV si Ponta a fost prins astfel(a cata oara???) cu minciuna…
  Ovidiu Marincea: Victor Ponta, esti nesimtit?!? Cum sa spui la Antena 3 ca pentru doamna ambasador s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar si ca pentru tine s-ar fi blocat doua, cand eu am stat acolo, la acelasi etaj, langa rezerva ei? Care rezerva era cu doua paturi!! Medicii de tura, asistentele au operat toata ziua! Nu ti-e rusine sa minti in halul asta?! Doamna ambasador a fost tratata fix la fel ca orice pacient. Si eu la fel. Si doamna Dinca, batrana care a facut nopti albe si a stat langa mine. Si “Colonelul”. Si ceilalti. Eram internati oameni simpli, domnule premier, numai in mintea dumneavoastra bolnava se putea intampla sa fie blocat un etaj de spital pentru un pacient, oricine-ar fi el. Numai Victor Ponta poate bloca etajele spitalelor, dar nu in Romania, domnule Ponta! In Turcia, in Rusia, unde vreti! Sectorul A1 al etajului 3, Ortopedie, a functionat 24 din 24 si a rezolvat probleme medicale mult mai grave decat a dumneavostra, domnule Ponta. Mintiti ca un ticalos, e OK, dar nu va bateti joc de doctorii romani care operau pe banda rulanta in timp ce dumneavoastra blocati un spital in Turcia!!
  Ponta zice asa: Mi-a spus Nicu Bănicioiu că pentru doamna ambasador a Olandei s-a blocat un etaj la Spitalul Universitar. Bănuiesc că pentru mine se blocau două etaje la Spitalul Militar, ori nu am vrut să se întâmple acest lucru. Iarăși minte, pentru că mi-e imposibil să cred ca Nicu Bănicioiu ar fi putut susține așa ceva. Bănicioiu s-a interesat telefonic de soarta mea, știa ca nu e blocat niciun etaj. Medicii au făcut în acea zi 5 operații, toți au stat pat lângă pat în post-operator. Cine v-a învațat să mințiți în halul ăsta nu știa cine mai e operat lânga doamna ambasador?! Cât de ticălos să fii! Nicu Banicioiu, ai curaj să spui public ca a fost blocat un etaj?!

  https://www.youtube.com/watch?v=W_J4-4FNZFo

  • cosmyn ene?
   Da, de unde?! Ești aceeași ” pusjkerie de kârnat uman” alias ”șomer-titrat-băsist-ratat” care a furat textul lui @akbar, un alt băsist ordinar de pe aici, după un plagiat al ăstuia de la ADEVARUL(mincinos) de acum 5 zile. Ești inconfundabil , băi ratatule!

 7. Pai eu zic sa marim salarile la infinit pentru csm, dna, ani….. uitam de adm. prezidentiala… sa-mi fie rusine.

   • Faptul ca prim-ministrul Romaniei va raspunde intotdeauna la intrebari, sau clarifica anumite aspecte pe care le semnalati dvs, d-le Tudor, mie imi spune foarte multe despre acest om . Altii, cu functii mult mai mici, nici nu va baga in seama ! De ce s-ar obosi ei cu jurnalistii ? Primul-ministru o face, desi este terorizat de nemernicii care vor neaparat sa distruga tara asta . Intotdeauna mi-a placut comportamentul acestui om, impresionandu-ma pozitiv atunci cand nu si-a calcat cuvantul fata de UDMR , la alegeri, desi nu avea nevoie de unguri pentru o majoritate confortabila in parlament . SI-A RESPECTAT CUVANTUL, ceea ce nu prea se mai gaseste la politicienii nostri ! Atunci mi-am dat seama ca marita sa fie premier ! Pacat ca-l musca toti de pe unde pot !

 8. Domnule Radu Tudor,

  N-a fost deloc complicat(un exercițiu util, dealtfel, pentru economia blogului) faptul că pe parcursul acestui articol al dvs., ceva mai sus, în mai multe rânduri, l-am deconspirat(pentru a nu știu câta oară) / făcându-l de rahat/ pe acest șomer- titrat, din păcate un distrus-ratat, alias ”pusjkerie de karnat uman”, un nenorocit de plagiator și compilator de texte și identități furate căruia îi mai dau liber ăia de la Spitalul 9 , din păcate, ca între perfuzii să butoneze Laptop-ul(pasiunea de a butona este… hobby-ul lui- el fiind unul dintre membrii de vază al clanului…. ”Butoane”)(Paranteză la paranteză- aici moare ”pușzkeria” când vede puncte…puncte și asta și vreau, se-nțelege :D).
  I-am spus-o și lui, el, dealtfel , nefiind un prost (cel puțin la gramatică_care i-a intrat vârtos în cap, acesta fiind și fixul lui primordial care-i declanșează stările cunoscute, vecine cu sevrajul), v-o reamintesc și dvs. că nu-i deloc în ordine că acestui individ cu 1000 de fețe care-și face veacul pe aici de doi ani si ceva, să i se permită(fie și în numele libertății de exprimare- prost înțelese de către ticălos) să se ”joace” cu toate nickname-urile , fie furate fie inventate(nimic rău în asta ) dar cu textele furate , bune, rele, de la cei care postează pe aici. Dacă îi cunoșteți “genealogia” lui(asta-i o vorba de-a lui -”să moare mama cu genealogia mea cu tot”) care la vârsta de 46 de ani a individului dă semne de copil cu retard care consideră acest blog o joacă… în țărână, spuneți-o și-o să-l înțeleg atunci mai bine, încurajându-i(de ce nu ?!) postările ”jucăuse” căruia el, cre-tinel-pam-fle-țel. Atunci când îi spui mumos să nu mai fure identități si texte ale altora astfel încât să încerce o discreditare prin a nu-i mai recunoaște pe unii de la o zi la alta, să nu scrie prostioare și să facă glumițe de doi lei(buni și ăia pentru un șomer -ratat dar cine-i dă lui așa ceva că el îi dă pe băutură) el ne vorbește ritos și f.f.serios…ca despre exprimări metaforice, pamfletistice și…hiperbolice. Fie la el, acolo! Ptiu!Ptiu!Ptiu!(fac și eu ca babele, iertați-mă!)

  • Domnule Radu Tudor,

   N-a fost deloc complicat(un exercițiu util, dealtfel, pentru economia blogului) faptul că pe parcursul acestui articol al dvs., ceva mai sus, în mai multe rânduri, l-am deconspirat(pentru a nu știu câta oară) / făcându-l de rahat/ pe acest șomer- titrat, din păcate un distrus-ratat, alias ”pusjkerie de karnat uman”, un nenorocit de plagiator și compilator de texte și identități furate căruia îi mai dau liber ăia de la Spitalul 9 , din păcate, ca între perfuzii să butoneze Laptop-ul(pasiunea de a butona este… hobby-ul lui- el fiind unul dintre membrii de vază al clanului…. ”Butoane”)(Paranteză la paranteză- aici moare ”pușzkeria” când vede puncte…puncte și asta și vreau, se-nțelege :D).
   I-am spus-o și lui, el, dealtfel , nefiind un prost (cel puțin la gramatică_care i-a intrat vârtos în cap, acesta fiind și fixul lui primordial care-i declanșează stările cunoscute, vecine cu sevrajul), v-o reamintesc și dvs. că nu-i deloc în ordine că acestui individ cu 1000 de fețe care-și face veacul pe aici de doi ani si ceva, să i se permită(fie și în numele libertății de exprimare- prost înțelese de către ticălos) să se ”joace” cu toate nickname-urile , fie furate fie inventate(nimic rău în asta ) dar cu textele furate , bune, rele, de la cei care postează pe aici. Dacă îi cunoșteți “genealogia” lui(asta-i o vorba de-a lui -”să moare mama cu genealogia mea cu tot”) care la vârsta de 46 de ani a individului dă semne de copil cu retard care consideră acest blog o joacă… în țărână, spuneți-o și-o să-l înțeleg atunci mai bine, încurajându-i(de ce nu ?!) postările ”jucăuse” căruia el, cre-tinel-pam-fle-țel. Atunci când îi spui mumos să nu mai fure identități si texte ale altora astfel încât să încerce o discreditare prin a nu-i mai recunoaște pe unii de la o zi la alta, să nu scrie prostioare și să facă glumițe de doi lei(buni și ăia pentru un șomer -ratat dar cine-i dă lui așa ceva că el îi dă pe băutură) el ne vorbește ritos și f.f.serios…ca despre exprimări metaforice, pamfletistice și…hiperbolice. Fie la el, acolo! Ptiu!Ptiu!Ptiu!(fac și eu ca babele, iertați-mă!)

  • @pompiliu.Prietene,este adevarat ce spui despre @karnat stan (pe numele lui de dilimandros deja consacrat,dilimandros fiind un fel de sarit de pe fix irecuperabil ) Nu mi s-a parut totusi ca ar sta foarte bine cu gramatica; mai degraba se ia de lume pe baza de nimic si scapari de litere caci alte argumente,la mintea lui,nu are de unde sa gaseasca,dar se plictiseste omul si atunci, in dorinta lui de comunicare asa cum o intelege el,arunca si el cu niste kk in ventilator,astfel ca sa fie si el bagat in seama,chiar daca reuseste de cele mai multe ori sa fie bagat in alta parte.Dar cu limba romana omu’ e dezastru,la nivel de EBA.

   • @paris,
    .
    Prietene, așa cum am spus mai sus, a fost, pur și simplu, un exercițiu pentru mine. Înainte de a mă culca, după ce citisem răspunsul premierului de pe facebook, zic:Hai, să văd și reacțiile de pe aici!. Reacții…nema. Se ”amânaseu” pe a doua zi.
    Normal că am observat și bătaia de joc de pe blog de la acea oră, anume că DEMENTUL (cu “D” mare) pusese laba pe blog și-l făcuse varză. Din 8pag x 2371cuvinte. ăsta ”băgase” texte plagiate cu comment-uri de la cei menționați de mine mai sus ”preț” de 7,5pag x2110 cuvinte,. Deci 90% demență în stare pură . Se ”jucaseu”, diliul blogului, fără nicio gară.
    Voiam să scriu și eu ceva ”pe marginea” articolului respectiv. De unde? Normal că s-a dus, dracului, cheful de a scrie ceva serios (atât de serios cât încerc eu a fi) alături de acest mizerabil. Chiar mi-am pus problema (pentru a nu știu a câta oară ) de ce nu-l las dracului pe nemernic, ca și scrisul pe blog, și să-mi văd de alte îndeletniciri mai lumești. Și am atâtea. Se vede treaba că (vorba lui M. Badea) ”poporul ăsta nu s-a tăvălit suficient în chinuri …și mai vrea”. Și n-oi muri eu primu dacă se întorc ăștia de dreapta.
    Azi dimineață, lucru dealtfel așteptat acolo unde-i sat fără câini, nenorocitul și-a reluat jocul lui dement și morbid mâzgâlind blogul, și cu nickname-ul meu, și cu textele mele, totul într-o veselie. De ce morbid? Pentru că mi l-am închipuit pe DEMENT jucând o scenă din ”Testamentul” lui Arghezi, el, în rolul țapului, un joc straniu în care juca țopăind precum ” un ţap înjunghiat”.
    Tu, până aici, ți-ai putut imagina, prietene, că pot exista asemenea scursuri umane printre noi și care populează blogurile, media, Țara, și care trăiesc, handicapații de ei, din taxele mele, din taxele tale din subvenții ale mai marilor zilei și asta ca să mă scoată din joc pe mine, pe tine, pe @Stan Petru Paul? Alții mulți, și mult mai deștepți decât mine, s-au lăsat păgubași și-au renunțat să se lupte pe aici cu asemenea mizerii umane. Ți-i reamintesc: @ Hucko, @Natalia Onofrei, @jurist, @furia roșie și alții care pentru mine au fost niște repere.
    Revenind la ăsta, la ăștia ca el, chiar mă gândesc cât mai pot trăi ei, fără rușine, din taxele mele, din taxele tale, din taxele oamenilor care sunt….oameni. Și sunt mulți, mulți de tot ăștia și mă frâmânt(ca prostu, văd, dar trece și asta) că societatea nu are resurse suficiente să se ocupe, pe deoparte, de ăștia dilii, lăsându-i să trăiască liber printre noi, și, pe de altă parte de oamenii zdraveni dar nevoiași, cei care se luptă cu traiului de pe o zi pe alta.
    Așa cum scriam recent http://radu-tudor.ro/dna-b1tv-si-romania-tv-platite-din-spaga-politica/#li-comment-291446
    (…) e și complicat, al naibii, să scapi de ”kârnatul toxic” câtă vreme îți aduce multe comment-uri(el e reprezentând 25-30% din volumul total de cuvinte postate ). Este chiar mai greu să scapi de el decât de băsescu. Și este cu mult mai greu, chiar, decât o operație pe creier, se pare. Că mi-a furat identitatea și asta și pe cea mai veche ca și ție și lui @Stan Petru Paul și lui @Vio se vede treaba că-l incomodez foarte tare și astfel să mă determine până la urmă să fug ca de Ucigă-l toaca.
    Problema este că idiotul ăsta(purtând nickname-ul meu, @pompiliu) o să-l insulte într-o zi, grav, și pe dl. Radu Tudor și-o să mă trezesc, din partea domniei sale, cum de altfel s-a mai întâmplat și cu alții pe aici, să-mi dea și adresa de E-Mail și să mă trezesc cu alde ăsta (…) că mă urmărește și mă lasă dracu într-un prezon pe roată sau cu cablu de frână tăiat, ”ca_comunise analfabet” ce sunt. Așa că, cu nebunu nu te poți pune și renunț la a mai posta.
    .

    Ați mai rămas doar vreo 4-5 care mai încercați să luptați pe aici cu băsismul(mai nou, iohannis-mul), adică tu, @Stan Petru Paul, @alexph, @Mădălin, @Vio și…cam atât. Voi sunteți mai tineri , voi aveți pentru ce(și pentru cine) lupta . Vă urez suces!

   • “Ne mai comentand” se scrie intr-un singur cuvant corect in limba romana, ba idiotule! “nemaicomentand”, ca si “bineinteles” si nu “bine inteles”, asa cum scrii tu ca analfabetul! La fel ca si “escroc”, in loc de “excroc” cum scrii tu ca analfabetul! La fel ca “nickname”, in loc de “nichname” cum scrii tu ca agricultorul aprozarist, distrusule! Ai obtinut licenta de analfabetul blogului, nu trebuie sa te mai opintesti zi lumina pe aici atat! Gaozare!
    Te apuci de gramatica dupa ce termini baxul de dublu rafinat, sau intr-o alta viata?! Sa ne anunti ce ai hotarat! Cacanare!

    P.S. Valoarea nu se se face din vorbe sau laude. Fapte. O castigi cu greu in viata sau o ai din nastere.

 9. Parerea mea este ca ar trebui o terapie de soc aplicata Romaniei. Degeaba se incearca revenirea cu pasi mici, refacerea dupa hotiile pederlacilor e imposibila, distrugerea tarii dorita din afara si sustinuta de hienele autohtone este trendul spre care ne indreptam. Asa ca, atata timp cat romanii dorm pe ei, pacaliti de propaganda tradatoare ar exista o singura solutie, care la prima vedere pare lasitate, dar eu cred ca numai asa romanul va deschide ochii. In locul PSD si al premierului, as renunta la guvernare imediat, si as astepta reactia populara, ori se trezeste neamul asta si ia haturile in maini si refacem din radacini tot, ori ne destramam.

  • Poate nu stiti dar asupra Romaniei au fost aplicate nenumarate terapii soc. Ma mir ca nu le-ati simtit, ori poate ca “activati” pe taramuri straine.
   Din ce scrieti sunt convins ca sunteti o pedelaca ascunsa, una dintre cei 1 mie de “tineri” care au contribuit la victoria d-lui Iohannis.

 10. s-a rezolvat. in 15 iulie e gata autostrada bucuresti-nadlac.
  a raspuns cu da si la dublarea salariilor, dar numai cu marire treptata, deci poate fi si triplare.
  el crede ca marirea salariilor profesorilor rezolva calitatea invatamantului.
  cu strategia guvernului privind mediul cum a ramas ? ca e de siguranta nationala defrisarile ilegale.
  guvernul a colectat bine. de aici ne trebuie specialisti si oameni care doresc sa construiasca ceva.

 11. Dar cu imprumuturile cum stam? Ele sunt trecute undeva la capitolul cheltuieli? Nu cred. Asa ca e o metoda buna sa cresti economia crescand datoria externa a tarii. Creste economia ca Fat Frumos si culmea, fara niciun fel de investitii. Poate ne spuneti si cat era procentul de indatorare a tarii din PIB in 2013 sau 2014 si cat este acum. Sa intelegem mai bine cresterea asta fabuloasa fara investitii, fara noi contracte dar si cu o industrie extractiva respectiv cea de titei in colaps. Petrom, al 2-lea contributor la buget in anii precedenti, este pe minus acum dar economia creste. Superb!

   • Dar nivelul de datorie totala a Romaniei? Care era datoria in 2013, in 2014 si care este in iunie 2015? Total nu imprumuturi pe luna! Nu intrebam de nivelul imprumuturilor luna de luna ci de indatorarea Romaniei adica datoria cumulata la care se adauga si o dobanda. Si inca ceva. Daca economia duduie si creste ca Fat Fumos de ce mai e nevoie de imprumuturi? Ca doar cresterea economica acopera toate cheltuielile bugetare asa ca nu mai ai de ce sa imprumuti. Si la greci daca va uitati imprumuturile au scazut in ultimele 12 luni de la luna la luna dar s-au cumulat cu ce aveau asa ca tot la dezastru au ajuns. Aaaa! Si sa nu uit! Grecii chair stateau bine in ultima perioada la calculul pe hartie al deficitului. Cu expicatia asta s-au si dus la discutii. Scazuse la 3.2% adica promiteau. Dar datoria? A crescut tot ca Fat Frumos ca nu plateau ratele ba chiar mai imprumutau ceva fara sa mai bage si asta la calculul cresterii economice sau a deficitului.

     • Multumesc! Ma documentasem deja dar speram sa scrieti dumneavosatra aici cum ati scris si imprumuturile lunare pe cele 6 luni. Dar e cam grav pentru perioada 1 Ianuarie 2013 – 1 Iunie 2015 asa ca sa se documenteze fiecare cum poate! O crestere de aproape 9% din PIB in 2 ani nu e chiar linistitoare.

  • Daca gandeai putin intelegeai ca este normal ca Petrom sa iasa pe scadere daca a scazut pretul petrolului,dar aceasta scadere a pretului petrolului a marit cu mult mai mult castigul multor altor firme consumatoare, iar pe total castigul la buget rezulta mai mare.

   • Daca te-ai fi gandit putin inainte de a scrie si te informai, ai fi aflat si tu ca “ne mai comentand” se scrie intr-un singur cuvant corect in limba romana, ba idiotule! “nemaicomentand”, ca si “bineinteles” si nu “bine inteles”, asa cum scrii tu ca analfabetul! La fel ca si “escroc”, in loc de “excroc” cum scrii tu ca analfabetul! La fel ca “nickname”, in loc de “nichname” cum scrii tu ca agricultorul aprozarist, distrusule! Ai obtinut licenta de analfabetul blogului, nu trebuie sa te mai opintesti zi lumina pe aici atat! Gaozare!
    Te apuci de gramatica dupa ce termini baxul de dublu rafinat, sau intr-o alta viata?! Sa ne anunti ce ai hotarat! Cacanare!

    P.S. Valoarea nu se se face din vorbe sau laude. Fapte. O castigi cu greu in viata sau o ai din nastere.

   • Hai ca ma faci sa rad. Uite o problema de aritmetica simpla, dar poate complicata pentru tine. In Romania de exemplu se foloseste ca moneda leul iar in UE Euro. Pretul titeiului este in USD. Deci, ca sa cumperi titei trebuie sa schimbi lei sau euro in dolari cu care platesti titeiul cumparat. Anul trecut, cand titeiul era in jur de 90usd/bbl 1 Euro era 1.42usd iar 1USD era cam 3.2ron. Ia incearca sa calculezi tu pretul actual al titeiului de 65usd/bbl in Euro sau in lei cand 1Euro=1.11USD iar 1 USD=3.99ron? Vei avea marea surpriza sa constati ca in euro sau ron e cam acelasi pret ca inainte de caderea pretului sau chiar putin mai mare. Asa ca cine castiga? Petrom a redus productia si cumpara din cu totul alta cauza. Pretul de extragere a titeiului la noi este in jur de 60-65usd/bbl deci sub acest pret sau la acelasi pret nu renteaza sa extragi ca il vinzi in pierdere. De-asta a scazut activitatea in petrol la noi nu ca fac economii cumparand la pret mic. Pretul e acelasi caci ei schimba lei sau euro sa plateasca in dolari dar Petrom nu mai extrage ca ar fi in pierdere. Au redus cheltuielile si investitiile pentru a scadea pretul de extractie dar a scazut si productia. Iar noi nu exportam titei caci productia interna nu acopera nici macar jumatate din necesar.

   • PS: Si ca sa intelegi mai bine mecanismul fa un exercitiu. incearca sa urmaresti la 3-4 zile cursul Euro/USD sau USD/Ron si pretul titeiului. vei avea o surpziza foarte mare. Iti dau un element ajutator sa consideri ca ai sunat un prieten. La nivelul cel mai mic al barilului adica la 42usd/bbl 1Euro ajunsese 1.07usd iar un USD la 4.15ron. acum, ca acrescut titeiul la 64usd/bbl 1 euro a ajuns la 1.12usd iar 1 usd sub 4ron. Cand va mai scadea titeiul se vor deprecia iar euro si ron fata de USD. Cand va creste vei vedea o usoara apreciere pentru ambele. Vei putea vedea asta cu ochisorii tai daca ai rabdare sa urmaresti simukltan pretul titeiului si cursul valutar chiar si pe pietele externe. Asa ca nexam castig la buget din scaderea pretyului titeiului. din contra! Dar ce ti-am sppus eu explica si faptul ca pretul la pompa nu a scazut cu scaderea pretului titeiului dar nici nu creste acum cu cresterea pretului titeiului. Si uite asa am ajuns cu preturile cele mai mari la carburanti din UE. Ca sa cerasca economia ca Fat Frumos! dar cetateanul? Are salariul sau pensia majorata de Ponta ca cei din majoritatea tarilor cu preturi mai mici la carburanti? Felicitari daca ati reusit sa ajungeti la nivelul lor de pensii si salarii ca la preturi I-ati deposit. Eu am de mult chiar mai bine de dublul salariilor lor asa ca ma doare undeva de asta. Ma doare de voi si cand ma uit in jur nu de mine. Daca m-ar interesa doar persoana sau familia mea stai linistit. Nu ma afecteaza indiferent cine conduce tara asta sau cine fura in tara asta! Nu am lucrat un minut la stat in ultimii 20 de ani iar in ultimii 10 doar la companii externe in petrol.

 12. Bune intrebarile Dvs. adresate Premierului. Ar mai fi fost si altele, dar bune si acestea.
  Raman la parerea ca-n aceasta viata nu vom finaliza o autostrada sud-vest.
  Spunea ironic dl. Premier ca noi avem gata portiunea Arad-Nadlac ( nimica toata daca e vorba de distanta), in schimb vecinii inca nu. Il informez pe dl. Ponta ca magharii in schimb au finalizate autostrazile pe axele principale ale Ungariei. Mai bine sa ne uitam in ograda noastra, e de rasul lumii de strazi, sosele si ce bucati de autostrada avem, nu mai departe de “autostrada” Bucuresti-Ploiesti. N-am vazut in schimb nicio retinere cu surle si trambite din partea DNA a vreunui “mahar” de la “drumuri”. In schimb dati fuguta de vedeti ce limuzine troneaza in curtea de la “Transporturi”.
  Ironia din viata noastra cotidiana ar trebui sa inceteze, iar ea sa porneasca de la “cap”.
  In privinta salariilor sunt indreptatit sa afirm ca nu numai salariile medicilor ar trebui sa fie aliniate la standarde de bun simt. Viata insasi cea de zi cu zi prin tarisoara noastra a ajuns sa fie o chestiune de viata si moarte. Domnilor politicieni dati-va jos din limuzine si mai circulati cu transportul in comun, cu trenul, coborati cu picioarele pe pamant, in sanul concetatenilor dvs.
  In incheiere am sa afirm cu tarie ca-n aceasta tara sunt bani doar ca sunt extrem de prost gestionati ii platim pe altii la greu si sunt aruncati pe te miri ce.

Leave a Reply