Analistul economic Ilie Serbanescu afirma ca economia de piata romaneasca e bolnava, formata pe principii gresite in ultimii 20 de ani. Si – evident – suntem o colonie a institutiilor financiare si politice internationale. Caracterul national a disparut din economia romaneasca. Eu nu sunt in totalitate de acord cu analistul economic, dar ii respect opiniile.

Duminica, de la ora 20, la Punctul de intalnire, urmariti un dialog interesant.

106 COMMENTS

 1. Si totusi Dl. Serbanescu are dreptate in tot ceea ce spune de ani buni…in orice caz, mult mai multa dreptate decat mult-laudatul Isarescu care face jocurile bancilor si institutiilor internationale care ne subjuga….
  Cum sa fie sanatoasa o economie in care afacerile se fac doar cu statul si doar de catre baietii destepti? …
  Cine are cat de cat legatura cu mediul economic si are capul pe umeri, nu poate ajunge la alta concluzie decat Dl. Serbanescu…si e trist acest adevar…

   • miercuri, 13 aprilie 2011
    Dezvăluiri: Cum se fură alegerile în România!
    NOTĂ SPECIALĂ. Maşinăria PDL de fraudare a alegerilor a folosit toate mecanismele posibile: Poliţie, Jandarmerie, SRI, SIE, Prefecturi, servicii deconcentrate şi agenţi economici de stat. Şi, nu în ultimul rînd, ambasade străine. În campania prezidenţială, Traian Băsescu a folosit Centrul SECI şi proiectul militar MONSAT pentru a-şi vedea visul cu ochii.
    Achiziţionarea şi instalarea echipamentelor speciale pentru reţeaua MONSAT s-au făcut şi cu sprijinul National Security Agency (NSA). Actul de naştere a sistemului MONSAT este Hotărîrea 045/2005 a CSAT. Reţeaua de sateliţi MONSAT de joasă altitudine, la care SRI şi SIE au acces, nu e lansată de Statul Român, ci de SUA, în colaborare cu o serie de ţări europene. România „închiriază“ accesul la aceşti sateliţi, pe baza unor înţelegeri între Serviciile Secrete ale ţărilor NATO. Ei sînt folosiţi pentru pedepsirea dizidenţilor, în mod ilegal, prin urmărirea, monitorizarea şi hărţuirea sau tortura aplicată persoanei vizate.
    Reţeaua de sute de sateliţi care acoperă Europa nu numai că receptează, dar e capabilă să şi transmită, în mod egal. Dispozitive radar, bazate pe unde milimetrice, au posibilitatea de a urmări o persoană, după caracteristicile biometrice, oriunde pe pămînt şi, mai mult de atît, de a vedea omul prin acoperişurile clădirilor în care se află acesta. Cu ajutorul agentului special secret al DEA, din zona Balcani (Drug Enforcement Administration), Harry Giknavorian, Traian Băsescu are acces direct la Centrul SECI.
    Acest Harry Giknavorian este, în fapt, agentul acoperit al CIA, delegat de SUA pe lîngă Traian Băsescu, încă din anul 2004. Este singura persoană din România care nu are numere de identificare la maşina cu care se deplasează prin Bucureşti. El conduce un SUV Ford Explorer blindat, de culoare verde. Agentul american are relaţii strînse cu autorităţile Statului Român, în special cu Traian Băsescu şi cu consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota. Este căsătorit, are 2 copii, băiat şi fată, şi locuieşte în Băneasa, în Complexul ZODIAC; are un cîine labrador. America, prin rezidenţii CIA şi prin Harry Giknavorian, a aservit conducerea structurilor din MAI: DGCCO, SIPI şi DIICOT. Pentru a-şi pune planul în aplicare, a trebuit să-l schimbe pe Dan Nica de la conducerea Ministerului de Interne. Astfel, americanii au putut să utilizeze aplicaţii ale softului de la RASIROM, folosit de Institutul Naţional de Statistică şi agreat de BEJ şi BEC. Agentul CIA din România şi omul său sub acoperire de agent DEA, de la Centrul SECI, au putut să supravegheze, să controleze, să influenţeze şi să centralizeze datele din secţiile de votare în timp real. Totul s-a petrecut cu sprijinul SIE şi STS, deoarece aplicaţii ale acestui soft de la RASIROM sînt folosite şi în lupta împotriva terorismului şi a crimei organizate din Europa. Astfel, Traian Băsescu, prin acoliţii săi şi cu sprijinul guvernului american, foloseşte independent şi fără control parlamentar Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit-MONSAT. Acest sistem are la bază o serie de proiecte realizate în ultimele decenii în Statele Unite şi în Europa, iar sateliţii lansaţi în spaţiu sînt de provenienţă americană şi operează la joasă altitudine. Pentru a intra, cît de cît, în legalitate şi a-şi pune planul în aplicare, SUA au impus Guvernului Tăriceanu adoptarea unui cadru legislativ astfel încît românilor să le fie monitorizate toate convorbirile telefonice şi toate e-mailurile. Aşa a apărut subit Legea nr. 298/2008, promulgată rapid de Traian Băsescu, privind reţinerea datelor generate sau prelucrate de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului sau de reţelele publice de comunicaţii. Legea se referă atît la persoanele fizice, cît şi la cele juridice. MAI, Parchetul General, SRI şi SIE au, astfel, oricînd acces la date pe baza unei simple ordonanţe semnate de orice procuror, fără a mai exista un mandat emis de judecător. Acest sistem MONSAT permite interceptarea poştei electronice utilizate de oameni de afaceri sau politicieni. În timpul campaniilor electorale, mesajele transmise prin Internet pot fi interceptate neautorizat şi folosite de adversarii politici.
    Pregătirea pentru fraudarea alegerilor prezidenţiale din 2009 s-a făcut în timpul campaniei europarlamentare. Apoi, terminale mobile ale STS au fost amplasate la sediul central SECI de la Bucureşti şi au fost folosite la monitorizarea comunicaţiilor şi a transmisiilor de date-voce tip SMS. Acest lucru a fost posibil pentru că RASIROM (regie aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii) a proiectat un sistem care a putut fi folosit de către prefecţii PDL şi de către membri ai acestui partid, care ştiau numerele de telefon ale fiecărei secţii de votare, transmiţînd date în timp real la Bucureşti. Dispozitivul de ascultare a telefoanelor mobile are un sistem de funcţionare destul de simplu şi poate fi introdus, cu uşurinţă, într-o valiză de voiaj. Agentul trebuie să scaneze codul personal al telefonului care urmează să fie ascultat. Pentru acest lucru, el se apropie de posesorul telefonului mobil, la o distanţă mai mică de 25 de metri, în timp ce acesta are o convorbire. Fiecare celular are un mod de identificare, denumit IMEI, care poate fi aflat tastînd pe telefon steluţă diez 06 diez (*#06#). Rezultă un cod format din 15 cifre. Acesta este personalizat pentru fiecare telefon celular în parte şi nu poate fi acelaşi pentru două aparate. La sediul central al PDL, în noaptea alegerilor, a fost instalat un dulap cu routere. Numărul posturilor ocupate a fost de aproximativ 500; acestea au fost instalate pentru conexiuni interne cu secţiile de votare din ţară, iar la secţiile din afara României nu au fost distribuite terminale STS, deoarece nici măcar Băsescu şi acoliţii săi nu pot transporta aceste terminale fără a atrage atenţia autorităţilor din Uniunea Europeană.
    În ţară, STS, împreună cu prefecţii şi subprefecţii, ajutaţi de membrii PDL, au fost cei care au condus operaţiunile de centralizare a alegerilor (întrucît cele 500 de aparate telefonice mobile ale STS au fost în custodia membrilor PDL), iar aceştia au trimis SMS-uri cu mesaje electorale pe telefoanele speciale. SMS-urile au fost expediate de pe cartele preplătite doar de la nivel judeţean spre centrul din Aleea Modrogan. De altfel, euroalegerile şi Referendumul pentru introducerea votului uninominal au permis Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, să monitorizeze, prin intermediul telefoanelor mobile şi al cartelelor prepaid pe care le-a pus la dispoziţia Biroului Electoral Central şi preşedinţilor secţiilor de votare, întreg procesul de transmitere a rezultatelor şi a prezenţei la vot.
    Conducerea PDL şi Traian Băsescu au avut timpul necesar să întoarcă rezultatul alegerilor cu voturi fictive din străinătate. Aceste voturi nu au putut fi niciodată numărate. Generalii numiţi de Traian Băsescu la conducerea STS au primit sarcina să rezolve această problemă. Este vorba de 3 generali care s-au ocupat de monitorizarea alegerilor: Marcel Opriş (director STS), Corneliu Grigore (prim-adjunct al directorului STS, managerul liniei de urgenţă 112) şi Ioan Balaure (directorul adjunct pe probleme economice al STS). După executarea ordinelor primite de la Cotroceni, generalul cu două stele Corneliu Grigore a mai primit o stea şi a fost trecut în rezervă.
    Au fost concepute planurile de protecţie contrainformativă prin care Traian Băsescu a dispus demararea operaţiunilor de bruiaj online, pe bani publici, încă din luna septembrie a anului 2008. Consilierii loiali au fost însărcinaţi cu crearea unui departament secret pentru protejarea imaginii miniştrilor PDL şi a preşedintelui, pe Internet. Angajaţii acestui serviciu privat, plătit din banii Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, trebuie să pornească o campanie agresivă împotriva celor ce îl blamează pe Traian Băsescu, sau să posteze pe Internet tot felul de comentarii, care să schimbe sensul informaţiilor negative despre acesta din articolele de presă. Sînt vizate în principal marile ziare cu domenii de Internet, agenţiile de presă, blogurile de atitudine care înregistrează trafic etc. Serviciul nu se află în clădirea Ministerului Turismului şi Dezvoltării Regionale, dar de el se ocupă direct unul dintre consilierii personali ai Elenei Udrea, respectiv Ana Maria Topoliceanu.
    În 2009, am asistat la o fraudă prefabricată, cu CNP-uri inventate, cu voturi ale morţilor, cu semnături în fals, cu Procese Verbale falsificate, cu rezultate inversate, cu mită în sediile electorale şi un proces electoral dirijat. Agenţii STS, SRI şi SIE ai lui Băsescu, ajutaţi de americani şi de agenţii SISROM din afara ţării, au cumpărat, au furat şi dirijat sute de mii de voturi, pentru ca rezultatele să corespundă cu cele din softul comandat de Traian Băsescu, cu 4 minute înainte de exit-poll-uri, live, în faţa naţiunii. Autoritatea Electorală Permanentă, din obedienţă faţă de stăpîn, a muşamalizat informaţia că au fost aproape 14.000 de votanţi multipli, sau că au existat numeroase Procese Verbale măsluite, cu rezultate inversate în favoarea lui Traian Băsescu.
    Referitor la agentul american Harry Giknavorian, acesta are relaţii strînse cu Mafia ţigănească şi cu Serviciul Secret al romilor, pe care îl finanţează din fondurile de stat americane ale CIA. Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor – SISROM este un serviciu secret, protejat şi de către Traian Băsescu şi camarila sa din SRI. Acesta este folosit la controlarea clanurilor şi a grupărilor infracţionale, prin regizarea unor scandaluri între bande. SISROM-ul îl ajută pe Traian Băsescu să cumpere voturi în cadrul etniei (vezi Clanul Bercea Mondialul).
    Serviciul Secret al ţiganilor are, în principal, menirea „să apere interesele şi drepturile etniei romilor, precum şi dezvoltarea unei reţele de informare şi comunicaţii interne şi externe“. El colaborează cu toate Serviciile Secrete clasice, respectiv: Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, structurile de informaţii ale Ministerului de Interne, INTERPOL şi EUROPOL. SISROM, avînd centrul la Bucureşti, funcţionează după reţeta clasică a structurilor de informaţii. Îşi desfăşoară activităţile „în paralel cu serviciile secrete existente şi dă raportul către U.M. 0215 (Serviciul de informaţii şi protecţie a cadrelor din Ministerul de Interne)”. Ca structură informativă, SISROM se ocupă de culegerea de informaţii din domeniile social, politic, cultural şi economic, cu accent pe următoarele problematici: emanciparea socială şi formele de dialog cu organizaţiile non-guvernamentale. Are constituite reţele de informatori, care culeg date şi informaţii din teritoriu. Acestea sînt transmise, apoi, sub formă de Note informative, dar şi de informaţii brute, direct lui Traian Băsescu. ,,Părinţii” acestui sistem sînt Virgil Măgureanu şi Ioan Talpeş, care au înţeles rostul SISROM, permiţînd înfiinţarea lui fără a-i crea probleme. Administraţia Prezidenţială a lui Traian Băsescu a acordat girul membrilor acestei structuri.
    Spionajul Rrom SISROM – Serviciul de Informaţii şi Siguranţă al Romilor din România este o structură particulară, iniţiată şi condusă discret de acelaşi Virgil Măgureanu. Acest Serviciu Secret ilegal, care funcţionează sub protecţia lui Traian Băsescu, a camarilei din SRI şi cu ajutorul oamenilor SIE de la Ambasadele României din marile capitale europene, a schimbat rezultatul alegerilor din exteriorul României, prin implicarea sa activă în direcţionarea voturilor etniei rome din Spania, Italia şi Franţa către candidatul Traian Băsescu.
    Tot agentul Harry Giknavorian este cel ce controlează SIPI – Serviciul de Supraveghere Operativă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor.
    SIPI, Serviciul Independent de Protecţie Internă din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, folosit şi de către americani, şi de către Traian Băsescu, este beneficiarul unor informaţii ale sistemului MONSAT. Acest serviciu captează ilegal informaţii, operaţiuni care se pot realiza fără probleme de către unii angajaţi politici ai sistemului, dar şi de către beneficiarii legali ai acestuia. Interceptările ilegale se pot efectua de către operatorii MONSAT, care au libertatea aproape totală de a accesa pachete de date transmise prin zecile de sateliţi ce asigură comunicaţiile dintre utilizatorii serviciilor specifice. Acest lucru se datorează tehnologiei avansate şi posibilităţilor reduse de exercitare a unui control pertinent asupra sistemului. El funcţionează după principiile de interceptare a comunicaţiilor clasice, precum telefonia în sistemul naţional. Astfel, operatorii MONSAT pot interveni pentru captarea unor informaţii, imediat după emiterea semnalului antenei de emisie, sau pot să capteze semnalele satelitului de comunicaţii folosit de operatorii de astfel de servicii din România ori din ţara de origine a utilizatorului.
    Cei aproape 2.000 de angajaţi ai SIPI răspund instituţional numai în faţa ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş.
    Sistemul MONSAT are aprobarea CSAT şi utilizează informaţii şi aplicaţii americane KOFAX, Microsoft şi XEROX.
    Sateliţii americani sînt rezervaţi pentru situaţiile în care victima iese din raza în care acţionează grupările criminale, deplasîndu-se în afara oraşelor, în campinguri, la ţară etc.
    Reţeaua de sateliţi la care SRI şi SIE au acces este folosită, într-adevăr, în mod ilegal, de către personalul Administraţiei Prezidenţiale, cu acordul deplin şi sub îndrumarea Serviciilor Secrete româneşti, aflate sub comanda serviciilor străine care le-au pus la dispoziţie tehnologia. Elemente corupte din conducerea acestor Servicii Secrete româneşti şi din fruntea Statului Român utilizează, de cîţiva ani buni, în mod ilegal, această tehnologie împotriva propriilor cetăţeni.
    Comunitatea Naţională de Informaţii, din cadrul Administraţiei Prezidenţiale, deci şi Traian Băsescu, are acces la un Sistem Informatic Integrat, racordat la toate Serviciile Speciale, şi unde sînt stocate informaţiile secrete de importanţă strategică, inclusiv cele obţinute în urma interceptărilor legale sau ilegale pe care le efectuează Serviciile de Informaţii din România.
    Această bază de date, care este permanent actualizată, este pusă la dispoziţia preşedintelui României, iar serverele în care sînt stocate datele se află într-un Centru de Management al Sistemului Informatic Integrat, care, potrivit celor stabilite printr-un document secret (Hotărîrea nr. 0216/27.10.2004, emisă de CSAT), ocupă două spaţii: unul principal, aflat în Bucureşti, şi altul de rezervă. Potrivit unor informaţii neoficiale, Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este administrat de Serviciul Român de Informaţii.
    Această bază de date în format electronic, aflată în serverele Centrului de Management al Sistemului Informatic Integrat, permite Serviciilor Secrete din România să obţină, în timp real, orice informaţie despre o persoană fizică sau juridică, în funcţie de interesele urmărite.
    Funcţionarea Centrului de Management al Sistemului Informatic a fost reglementată prin Hotărîrea de Guvern nr. 952 din 14/08/2003, contrasemnată de directorul SRI. Accesul operatorilor la date este permis în funcţie de Certificatul de securitate (eliberat de Oficiul Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat). Centrul de Management al Sistemului Informatic Integrat este stabilit, printr-un document secret (Hotărîrea 0216/27.10.2004, emisă de CSAT) în două sedii: unul principal, aflat în Bucureşti – Centrul SECI, şi cel de rezervă, în cadrul Biroului de Informaţii Militare (BIM) din cadrul DGIA (o structură departamentală formată din Direcţia de Informaţii Militare şi Direcţia Siguranţă Militară, din cadrul MApN). Brigada de Informaţii Militare (BIM) reuneşte, sub comandament unic, cele trei batalioane care funcţionaseră şi pînă acum, respectiv HUMINT, IMINT şi SIGINT.
    Brigada de Informaţii Militare a fost constituită în urma unei Hotărîri a CSAT, din 31 martie 2010, şi este subordonată direct ministrului Apărării, Gabriel Oprea. Serviciile Secrete ale Armatei au primit undă verde pentru înfiinţarea Brigăzii de Informaţii Militare de la directorul Comunităţii de Informaţii a Statelor Unite ale Americii (DNI), James R. Clapper. Beneficiarii acestui Serviciu Secret al Armatei Române sînt: fostul ministru al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, actualul ministru al aceleiaşi structuri, Traian Igaş, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, ministrul Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu, ministrul Muncii, Ioan Nelu Botiş, consilierul prezidenţial pe probleme de Securitate, Iulian Fota, preşedintele României, Traian Băsescu, precum şi ambasadorul SUA, Mark Gittenstein. Chiar dacă, oficial, singura autoritate naţională în domeniul interceptărilor este Serviciul Român de Informaţii (SRI), se ştie că Statul Român, printr-o Hotărîre strict secretă, a autorizat Serviciul de Informaţii Externe (SIE) să îşi procure şi să folosească cele mai sofisticate echipamente pentru ascultarea telefoanelor românilor şi a tuturor comunicaţiilor pe Internet, prin sistemul MONSAT.
    Serviciul de Informaţii Externe face parte din Sistemul Naţional de Apărare al României şi funcţionează în baza Legii nr.l din 6 ianuarie 1998. La 15 aprilie 2004, Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a adoptat Hotărîrea nr. 0063, clasificată STRICT SECRET, prin care autoriza Serviciul de Informaţii Externe să desfăşoare activităţi de tip SIGINT (SIGINT – SIGnal INTelligence reprezintă informaţii obţinute din surse care acţionează în spectrul electromagnetic şi constau din mai multe subdomenii), pentru interceptarea comunicaţiilor efectuate prin satelit. Din acest moment, SIE dispune de baza legală pentru a-şi procura cele mai performante dispozitive necesare interceptărilor de voce şi date transmise prin mijloace electromagnetice (telefoane, calculatoare sau orice alt tip de radioemiţător).
    SIE se ascunde în spatele unor legi care îi permit să asculte pe oricine şi oricînd, chiar şi fără mandat.
    DGIA şi DGIPI îşi prezintă rapoartele doar miniştrilor de resort şi nu sînt controlate de Parlament.
    Atît SRI, SIE, cît şi STS, prin Marcel Opriş, au folosit în campania electorală baza sistemului MONSAT, aflat la Centrala Regională SECI de la Bucureşti, condusă din umbră de agentul Harry Giknavorian. MONSAT poate monitoriza orice convorbire telefonică sau transmisie de date-voce care se realizează printr-un terminal cu acces la satelit. Acelaşi lucru este valabil şi pentru telefonia fixă sau tehnologia GSM. Datele centralizate la sediul de campanie din Aleea Modogran au fost, astfel, operate şi trimise, cu ajutorul STS, din Centrala SECI.
    Softul folosit de BEC include o aplicaţie KOFAX, tip vierme sau tip buclă, care are drept scop redistribuirea voturilor în favoarea unui candidat prestabilit. De aceea, toate sondajele de la ieşirea din secţiile de votare care dădeau cîştigătoare PRM sau alte partide din Opoziţie nu au corespuns, deoarece au fost făcute prin luarea în calcul a unei opţiuni reale de vot, de 70%, a populaţiei, cînd în fapt aceasta nu a depăşit cota de 20%.
    Net-Consulting, în colaborare cu firma americană KOFAX (o filială CIA), împreună cu firmele Asesoft şi ASSECO, au construit, pe baza programului de la RASIROM (fosta UM 05099, în fapt, o societate patronată de SRI), un soft folosit în ultimele două campanii ale alegerilor, care conţine o cheie-buclă conspirată, pentru direcţionarea voturilor nule şi a celor de pe listele suplimentare, în favoarea lui Traian Băsescu, la ordinul SUA. Programul dirijează voturile dintre BEJ si BEC la orice candidat ales.
    NOTE:
    * Drug Enforcement Administration (DEA) este o agenţie federală de aplicare a legii în Statele Unite, din cadrul Departamentului de Justiţie American, însărcinată cu combaterea traficului şi consumului de droguri în Statele Unite. De asemenea, DEA, împreună cu alte agenţii americane de investigaţii, are ca responsabilitate exclusivă coordonarea şi urmărirea de către SUA a investigaţiilor legate de droguri – şi nu numai – în străinătate.
    * DGIA- Direcţia Generală de Informaţii a Armatei, se ocupă cu culegerea de date şi informaţii în vederea informării factorilor de decizie asupra fenomenului militar şi politico-militar din zonele de interes pentru România. Totodată, are ca obiect extinderea cooperării cu celelalte structuri cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, precum şi cu Serviciile de Informaţii militare ale statelor membre NATO. Se ocupă şi de îmbunătăţirea reprezentării militare externe (este vorba despre ataşaţii militari) şi de identificarea acţiunilor care ar putea aduce atingere capacităţilor operaţionale, personalului şi patrimoniului Armatei. Are ca sarcină şi descoperirea şi prevenirea actelor de corupţie şi altor activităţi ilegale în care ar fi putut fi implicat personalul Armatei.
    * MONSAT – Sistemul Naţional de Monitorizare a Comunicaţiilor prin Satelit.
    * RASIROM – Regie autonomă aflată în subordinea Serviciului Român de Informaţii, avînd ca principal obiect de activitate proiectarea, realizarea şi instalarea sistemelor de pază şi de alarmare la efracţie şi început de incendiu, stingerea automată a acestuia, controlul accesului persoanelor şi autovehiculelor, controlul biometric şi autentificarea identităţii, TVCI, CATV. Firma mai oferă instalaţii şi echipamente de protecţie fizică şi electronică a incintelor şi a perimetrelor, cu centralizarea informaţiilor în dispecerate specializate, precum şi reţele de comunicaţii voce-date. RASIROM deţine o tipografie proprie.
    sursa: Surse.org

    • Habar n-am ce ai postat.Dar nu-mi place cum dar mai ales cat ai postat!Data vitoare,fa un video,il pui pe youtube si trimiti linl-ul pe blog.Astfel nu vom fi obligati,utilizatori de buna credinta,sa citim atata si nici domnul Radu Tudor.Sau pur si simplu,scrie ce ai de spus,dar sa nu fie prea lung comentariul.Multumesc!

 2. Cat mai multe companii, nu conteaza straine sau romanesti. Concurenta genereaza scaderea preturilor. Consumatorii romani doresc preturi mici. Taxele trebuie scazute, economia e deja globalizata.

 3. Orice principiu gresit se poate schimba. La noi prinipiul este “sa iasa comisionul”. Cine spune ca trebuie sa mori cu principiul in brate? Sunt atatea greseli noi care se pot face .

  Da una peste alta greseala pleaca de la vot, ca nu cerem nimic pentru un vot. Astia de acum daca vor votul in viitor sa faca ceva concret. De exemplu USL-ul are alegeri la anul pentru presedentie si vor sa castige. Sa nu mai vina cu 10 puncte pe care le vor face. Sa vine cu o lista de 10 puncte pe care le-au indeplinit au si timp, au si ocazia ca-s la putere. Si mai sunt zeci de partide pe lume asta, am de unde alege ca basisti reincarnati eu nu votez in veci ca aia erau hotii hotilor, astia de acum sunt doar hoti.

 4. Pe vremea lui Ceasca existau intreprinderi care faceau concurenta din greu intreprinderilor din tarile UE.Va voi da un exemplu concludent: la LICITATIILE INTERNATIONALE de tractoare, UZINA TRACTORUL BRASOV era imbatabila la raportul pret-calitate si deasemeni erau tari ca EGIPTUL si altele care doreau/cumparau numai tractoare romanesti.Asa incat uzina tractorul NUMAI cu piata interna(unde taranii romani ar fi putut un tractor fiabil la un pret rezonabil si astfel agricultura romaniei ar fi fost alta) si …piata egiptului ar fi fost o uzina f rentabila care ar fi adus valuta de la extern pentru echilibrarea balantei externe. UZINA TRACTORUL a avut un produs mai cerut/mai solicitat(tractoarele UNIVERSAL-ROMANIA erau vandute curent in peste 50 tari) si mai competitiv ca UZINA DACIA-Pitesti(autoturismul dacia se vindea in doar cateva tari).Dar a avut grija “europenii “(cu sprijinul conducatorilor romani tradatori de tara) sa elimine din ROMANIA toate intreprinderile rentabile care faceau CONCURENTA intreprinderilor similare din tarile UE.Dar… a avut grija Petrica si Basescu(prin programele PSAL) ca aceste intreprinderi sa dea faliment si in acest fel “fratii” nostri europeni sa scape de CONCURENTA intreprinderilor romanesti.Concluzia este una:UE “ne-a ajutat” in acesti ani tot asa cum” ne-a ajutat” sa ne impuna un presedinte DEMIS pe bune de romani.

  • Exportam: tractoare, camioane, locomotive diesel-electrice, autobuze, masini de teren, combine, masini unelte, instalatii si tevi de foraj, vapoare, vagoane, motoare navale, rulmenti, produse chimice, o gama larga de armament, mobila de inalta calitate, produse alimentare……. iar acum nu mai avem nimic si exportam o laie bucalie. Si asta deoarece interesele ocultei mondiale au transformat Romania dintr-o tara producatoare intr-o tara consumatoare care importa cam tot ce are nevoie pentru a exista. Aici a fost marea cacialma pe care vestul ne-a tras-o noua romanilor ca popor. In loc ca cantitatea sa fi fost transformata treptat in calitate in toate ramurile de productie rentabile si de siguranta nationala cu ajutorul tradatorilor de neam: Iliescu, Roman, Basescu, Isarescu…. s-a vandut la fiare vechi toata industria construita in timpul epocii de aur prin sudoarea si munca cetatenilor tari pentru a se imbogatii fostii securisti si activisti reciclati la piata deveniti factori decizionali interni aflati in slujba ocultei modiale, pentru a pune practic tara pe butuci. Ramane de notorietate sloganul lansat de imbecilul Petre Roman “Industria romaneasca e un morman de fiare vechi”, imbecil care a cum e invitat la Antene pe post de oracol in ale democratiei. Ombecil la fel ca si Isarescu, guvernatorul BNR care dupa 89 a luat decizia ca banca de stat sa nu mai cumpere aur ceeace a dus la inchiderea minelor de aur, mine care au fost mai apoi cumparate pe nimic de catre sacali veniti aiurea din lumea larga la furat in tara noastra.

  • Așa este, doar că unii nu vor să recunoască, deși se vede din avion că asta a făcut FMI , UE și evident trădătorii de țară care ne-au condus din 89 și pînă în prezent. Au trîmbițat economia de piață și privatizarea pînă au făcut clăbuci la gură și acum noi tragem ponoasele, în timp ce ei s-au îmbogățit peste măsură.Ne-au distrus pe noi ca să aibă ei piață de desfacere a produselor lor , pline de chimicale și modificate genetic, au reuțit cu ajutorul băncilor să prostească lumea pt. a-i transforma în consumiști dîndu-le credit cu buletinul și acum văd cît de mult s-au nenorocit cei care au făcut asta. Bancherii cu ajutorul statului s-au îmbogățit iar omul simplu trage la jug.

 5. Tot raul din economia nationala se datoreaza actualei clase politice care in 23 de ani ne-a adus la sapa de lemn.
  Inainte de 1989 Romania avea de toate:
  -agricultura performanta;
  -industrie constructoare de masini;
  -industrie a lemnului;
  -industrie chimica;
  -indistrie grea;
  -industrie usoara;
  -industrie textila;
  -minerit;
  -siderurgie;
  IAR LISTA POATE CONTINUA PANA MAINE DIMINEATA.
  Eu nu spun ca nu trebuiau inchise anumite intreprinderi nerentabile dar dupa o revolutie trebuie sa urmeze o evolutie asa cum s-a intamplat de fiecare data in istorie.
  La noi,revolutia a fost urmata de involutie care continua si dupa 23 de ani.

 6. Am facut astazi cea mai tare alegere de cand am plecat din tara,mi-am cancelat abonamentul Dolce si maine trimit receiver-ul inj Romania.M-am saturat pana peste cap de emisiunile de rahat de pe toate posturile tv romanesti.Nu vezi altceva decat o imbarligatura politica de cea mai joasa speta,politicieni fara nici o urma de patriotism sau o minima doza de bun simt.Toti sunt niste nemernici si niste nesimtiti.La posturile care nu sunt de stiri parca a dat dracul in ei,te sufoca cu Bianca Dragusanu,Crudu,etc.Nu au nici o limita in a promova niste scursuri ale societatii la rang de vedete de dragul audientei.Tot o ard pe sistemul ca ;asta se vinde la romani;dar nu recunosc ca nu fac nici cel mai mic pas in a schimba aceasta mentalitate.Cred ca suntem cea mai jalnica tara in materie de televiziune.Politicienii se intrec in a se arata cu degetul intre ei care este mai vinovat de nivelul mediocru in Romania la toate capitolele.Am ajuns in starea sa-mi fie frica sa deschid tv-ul si sa nu cumva sa-i vad pe Basescu,Udrea,Blaga,Mitrea,Dragusanu,Cristea,Printul,Cioaba,Crudu,Costea,Toader,dracu sa-i ia pe toti.
  Se mai mira toti de ce a ajuns Romania unde a ajuns si fac ca nu stiu care este cauza.Va spun eu cauza,TELEVIZIUNEA si POLITICA de rahat.
  Va doresc succesuri si fie-va mila de Romania.

 7. Mare dreptate are dl. Serbanescu. Cum scotea o vorba, marea majoritate il cataloga drept comunist sau cu vederi comuniste de economie centralizata. Total inexact. Daca la momentul 0, se luau hotarari inteligente, intelepte si nu se ruina intreaga economie nationala, poate astazi alta era soarta si imaginea Romaniei.
  Caracterul national a disparut din economia romaneasca, cu desavarsire, iar acum platim un pret prea scump pentru aceasta. Nu intamplator cresc impozitele si taxele. Statul n-are de unde, pentru simplul motiv, ca incet incet se sufoca, asa zisa piata privata romaneasca, din pacate nu prea da semne incurajatoare si nu se bazeaza pe niste principii solide de economie de piata. Este o piata dominata de jepcari, nu exista o viziune (program/proiect) pe termen mediu si lung.
  Sunt foarte curios sa aflu si eu parerile si viziunile celor care il combat pe dl. Serbanescu. Astept din partea acestora un proiect economic viabil pe termen scurt si mediu, dominat de acel asteptat caracter national al economiei. Sa nu asteptam un mare sprijin din partea altora, nu va veni, mai ales cand este vorba de jocul economic.

 8. In ce nu esti de acord.Cand tara ta ii guvernata de banciile strine,FMI,UE,AMERICANI.Industrie,IOC,Agricultura Ioc.Totul vandut sau la pamant.Despre ce economie sa vorbesti in primul rand si care economie de piata.Chiar nu vedeti ca va comanda ba Merkel,ba Americanii,Ba UE orice vrea isi bate joc de voi.Pai ce mai aveti al vostru?Tica pica niste resturi pe care Tonta se grabeste sa le ,,privatizeze,,

 9. http://www.dcnews.ro/2013/06/lista-intreprinderilor-inchise-dupa-1989-in-romania-vezi-ce-fabrica-era-in-orasul-tau-inainte-de-faliment/ Spune ce mai ai din astea.Asta insemna industria Romaneasca.Nu perfecta dar perfectabila dar au ,,privatizat-o,, Ilici,Roman,Bombo,Tapu ,Base.Si mai adauga BNR-ul care nu-i mai al vostru ci al baietiilor cu tichii prin servilul Issacrescu si gasca lui..CFR-ul a doua armata care ii praf circula cu 40 la ora trenuriile vara sa nu iasa de pe sine din cauza neintretinerii si caldurii.Plus 100 miliarde datorie.Fara bogatii naturale.Vandute de Bombonel,Tonta ,Tariceanu.Ce mai poti sa zici ca mai ai din tara ta.Ca pana si Transilvania se retrocedeaza hoteste de mafia din justitie prin legea retrocedariilor lui Ilici otrava post Decembrista lege continuata de Tonta .Americanii- Senatul vegheaza sub lobbyul UDMR-ului.Doar cu numele si buletinul mai santeti-,em Romani si proprietatiile,Dar retrocedariile false si criminale si nejustificate o sa-i lsae pe Romani fara sate vezi cazul Nadasul,fara ape,fara paduri,fara case,spitale,scoli,Universitati.

 10. Orice imprumut extern inseamna o regandire a economiei tarii care apeleaza la acest imprumut.Guvernul nu stie ce sa faca,dar cei care ne incredinteaza acest imprumut,DA!Se numeste cumpararea unei tari,cu 25 de arginti

 11. Au sarit oamenii pe internet la mesajul lui Eba in legatura cu telefonu dat de tasu pentru Cioaba

  17 august, 04:24. Dora Mihailescu

  Doamna Eba tatal dumneavoastra si cu regret sa il numim Presedinte,, TICALOS ,, pentru un om a sarit si a intervenit un om de interese politice pe care le ai si dumneata sa ii fi-e rusine , cite telefoane a dat pentru romanii care au murit in accidentu de la Montenegru? de ce aia erau romanii iar omul asta este Rege al tiganilor ? acum sa vazut mai bine nu dadea telefon si-a pierdut credibilitatea electorala la zero nenorocitilor ce sunteti astia din familia Basescu TICALOS este putin spus sunteti niste JIGODII IESI AFARA JIGODIE ORDINARA TU EBA NU MAI MERITI SA FI EUROPARLAMENTAR ESTI O JIGODIE ORDINARA CA SI TACTU

  Votează
  Răspunde
  Raportează

  DemosEye
  0 răspunsuri, 1 vot
  17 august, 02:03. DemosEye

  taci fah dreaku din gura … nu te uiti la tine … paparuda … sa vedem ce se intampla cand nu mai e tatiku presidel … sa vedem cati o sa “moara” atunci …

  Votează
  Răspunde
  Raportează

  IndignatU
  0 răspunsuri, 4 voturi
  17 august, 00:03. IndignatU

  Doamna… “bagatoare de date pe calculator”, nu uita ca Romania nu e afacerea voastra de familie. Afacerea voastra este macelaria de pui de gaina, dar romanii nu sunt pui de gaina, oricat ati fi voi de mari ga.in.ari

 12. Pana la urma cum este, economicul dicteaza politicul sau politicul dicteaza economicul? Politic cel putin pentru Romania totul este dictat de afara, doar le-au tremurat nadragii si lui Ponta si lui Antonescu si nu s-a putut scapa de Chioru! Vorba aceea “Mare si prost!” sau de fapt si ei s-au repezit la celalalt capat al ciolanului economic?!

 13. Nu trebuie sa fii neaparat economist, ca sa realizezi ca in cei 23 de ani scursi din 1989 economia romaneasca este la pamant. Reusitele, exista si acestea, sunt mult prea putine pentru ceea ce se vrea a fi o economie sanatoasa, bazata pe fundamente economice solide. Ca sa fim realisti si sinceri, cei 5 ani de criza economico-financiara la nivel mondial, conduc la concluzia ca si capitalismul are mari hibe, scartaie din toate incheieturile. Stapanii din umbra ai lumii….stiu de ce….

  • Se alocă f. mulți bani pt. biserici, catedrale și alte aiureli fără sens, în loc să se facă un sistem de irigații eficient, ca să ieșim la liman măcar prin agricultură dacă toată industria e inexistentă că au avut grijă guvernanții noștri deștepți să o desființeze și să o vîndă la fier vechi, încă după 89 imediat. Au ras efectiv fabricile și uzinele existente , au făcut o așa -zisă privatizare păguboasă, cică pt. economia de piață, cînd interesul era strict pt terenul pe care se aflau acele întreprinderi și fabrici, totul a fost pus la pămînt și nimeni nu răspune în fața nimănui, din moment ce toți care au fost la guvernare și care sunt, au interes să se apere unul pe altul, tocmai pt. că într-un fel sau altul sînt implicați pînă în gît în murdării de tot felul .Sunt în partide diferite, pe față se înjură și se critică dar prin dos se pupă pe gură și ei cred că noi nu știm. Doar că nu putem face nimic din moment ce și justiția în marea ei majoritate e coruptă , politicienii la fel, așa că tot noi oamenii simpli avem de suferit.Mulți se întreabă de ce nu mai iese lumea în stradă să protesteze. Tocmai pt. că nu este nimeni credibil de pus în loc.Se tot perindă , la putere aceeași oameni, care au mai fost, s-au amestecat și s-au îmbîrligat unii cu alții mutîndu-se dintr-un parid în alt partid, așa că nu există politician care să mai merite încredere.Iar dacă sunt excepții, ăia nu sunt lăsați să acceadă în posturi , din cauza –doctrinei de partid– sau din invidie și rea voință.

 14. …”” Ilie Serbanescu afirma ca economia de piata romaneasca e bolnava, formata pe principii gresite in ultimii 20 de ani. Si – evident – suntem o colonie a institutiilor financiare si politice internationale. Caracterul national a disparut din economia romaneasca.””

  Evident ca asa zisa economie de piata formata in ultimii 20 de
  ani la noi , a fost formata pe principii gresite ~ dovada starea
  acesteia astazi … ! deci are dreptate dl. Serbanescu .
  Se mai vede clar caracterul national al economiei noastre ? Nu !
  Si … evident ca suntem o colonie estica a institutiilor financiare
  si politice occidentale (vizibile prin : F.M.I. , Gr. Bilderberg ,
  Trilaterala , etc…..) , nu s-a vazut asta mai ales in ultimii ani ?
  DECI , PERSONAL SUNT 100 % DE ACORD CU dl. SERBANESCU !!!
  Si ce folos ? unii reusim sa vedem adevarul , dar nu se mai poate
  face nimic ! Cartile sunt facute la alte nivele , nu la Bucuresti ! …

  • Domnule Voinopol !
   Din ce in ce mai multi vad adevarul, unii il stiu de cand haul.
   Sunt la noi unii, care mai de care ationeaza si fac treburile la harneala. Harneala este modul lor de viata, de aceea am ajuns unde suntem.
   Poate “jocurile” nu sunt facute de la Bucuresti. Totodata Bucurestiul sta in genunchi, incovoiat, nu cracneste si aproba toate “jocurile”= nemernicii.

   Totusi cred ca romanii n-o duc chiar asa de prost. Deunazi am vazut la un post tv un reportaj de la o petrecere aleasa la un “palat”. Erau acolo parcate in curtea “palatului”, toate marcile de top din lumea automobilismului si nu eram la Monte Carlo.

 15. Economia romaneasca de dupa `89, e rezultatul gandirii stiintifico-fantastice ale “marilor analisti si ganditori economici”care au lansat teza gaurilor negre.Moral,cei care au pus in discutie aceasta teza si nu reorganizarea si rentabilizarea lor,sunt vinovati direct de distrugerea economiei nationale.Ei au facut foarte mult rau tarii, probabil nu degeaba ci facand jocul celor care au avut interesul sa ajungem lada lor de gunoi si consumatorii produselor pe care ei le fabrica si care de cele mai multe ori au o calitate indoielnica.Asa s-a ajuns la distrugerea totala a uzinelor si fabricilor pe care le-am avut si care tot noi le-am construit, din banii nostri nu din banii familei Ceausescu au fost construite si cu prestarea de munca patriotica,atunci cand se cerea o munca necalificata,de catre cei care urmau sa lucreze in fabricile care se construiau si nu numai.Cred ca nicaieri in lume nu s-a mai intamplat asa ceva.Ba mai mult,daca bine imi aduc aminte undeva in sud,erau doua fabrici la cheie si in loc sa fie date in folosinta au fost demolata,iar utilajele taiate la fier vechi.Stiam ca in timpul furtunii,de regula apele vin involburate si uneori ies din matca,iar dupa ce vremea se linisteste,se retrag,iar apa se limpezeste si totul intra in normal.Numai in societatea romaneasca nu s-a mai intamplat asa,pentru ca o parte din cei care s-au cocotat in functii.fiind incompetenti dar avizi de putere,dornici de imbogatire peste noapte si fara munca au reusit,e adevarat cu consursul nemijlocit al majoritatii romanilor,sa fure tot si sa se mentina in continuare in frunte.Pana cand romanii nu vor constientiza asta si nu vor actiona pentru inlaturarea acestora si pentru confiscarea averilor dobandite necinstit,tara nostra nu va putea progresa,iar romanii vor ramane in continuare cu statutul de sclavi.

 16. De f, mult timp dl.Șerbănescu spune lucrurilor pe nume și chiar dacă mulți nu vor să recunoască ceea ce spune el este total adevărat.Încearcă mai mereu să explice pe înțelesul tuturor cum este situația reală și cred că încurcă pe mulți sus-puși. Este de apreciat acest domn, tocmai pt. faptul că se pricepe și chiar spune adevărul. Prea ne mint guvernanții, parlamentarii , analiștii care își închipuie că ei le știu pe toate etc.. și mulți neaveniți care apar pe la tv.Păcat că dînsul nu este cooptat la guvernare.Ar face sigur față, cu brio.Mai este dl. Iancu, care la fel este f. bun, dar nici el nu a intrat în cărți. Au intrat în schimb, mulți incompetenți în frunte cu Ponta și al lui USL.

 17. are dreptate dl. Serbanescu economia nu ne mai apartine si asta sintem o colonie pe care o storc de bogatii mai marii lumii caci de aia l-au omorit pe ceausescu fiindca le statea ca un ghimpe in coasta din cauza dorintei lui ca tara noastra sa fie independenta economic. stiu ca o sa ma considerati anacronic dar cind vad nenorocirike nu pot sa nu ma gindesc la ce am ajuns. pe linga asta ne pleaca din tara tinerii si ma intreb cine va mai munci aici ca noi sintem spre sfirsitul vietii.eu am trei copiii plecati afara si nici nu mai vor sa se intoarca pt. ca nu au la ce sa vina aici nu au viitor

 18. Iata cum se poate exprima, un formator de opinie, respectiv un jurnalist A3:”Vad ca niste cretini au inteles ca am spus ca suntem la Miami. Exista multe plaje pe planeta denumite exact asa:Miami beach. Noi suntem fix unde vrem sa fim. Imi place insa mult sa vad cohorte de feluriti viermi tavalindu-se in chinuri. Ei si familiile lor!”.
  Oameni buni, de la A3,cu ce sunteti mai presus de vorbele gregare ale lui B.A.S.E?

 19. NU CRED CA AVEM O ECONOMIE DE PIATA ADEVARATA.VORBESC IN CUNOSTIINTA DE CAUZA( AM O FIRMUTA).DACA NU AI CUNOSTIINTE PE LA DIVERSE, O FRECI LA RECE !SAU LA CALD (ACUM E VARA)!ASA CA ASTA CU ECONOMIA DE PIATA ESTE O FRECTIE ! O FI INTR-ADEVAR, DAR CRED CA PROCENTUL ESTE UNDEVA PE LA 5-10,MAXIMUM 20 % !DACA NU ESTE ADEVARAT SA SPUNA SI ALTII CARE INVART CHESTIA ASTA !

 20. CA economist, sunt 100% de accord cu afirmatiile d-lui Serbanescu.Romania este o tara agrara, si este clar ca economia romaneasca nu s-a axat pe agricultura.O agricultura puternica dezvolta o piata puternica de produde alimentare, genereaxa locuri de munca in cel putin 15 domenii : cercetare, comert, productie cereal, cresterea animalelor, depozitare, export, infrastuctura, transporturi, servicii, etc.

  De ce nu s-a facut acest lucru? Simplu, pentru ca toate guvernele post 1989 au fost guvernele unei colonii.O colinie care nu trebuie sa fie producatoare si exportatoare, si consumatoare si importatoare.Am fi fost producatori ieftini de MANCARE, care am fi distrus agricultura Frantei, Belgiei si Germaniei.Romania, Spania, Grecia si Portugalia, daca nu ar fi fost colonii germane,ar fi hranit toata Europa.

  • Binențeles! Avem o țară plină de bogății dar voit nu se valorifică nimic deși puteam fi încă Grînarul Europei. Doar că aderarea noastră în această Uniune , nu ne-a făcut decît f, mult rău ceea ce se vede și cine susține că nu este adevărat, e mincinos .

 21. in Egipt e un adevarat mascaru pe acelasi scenariu copiat cu maiestrie de la mineriada din ’90… iar presa din romania… sufletul marioarei, sula si caciula

  • @dan
   Acolo, in Egipt lucrurile sunt mult mai complicate decat par. Ca de obicei americanii au actionat in sensul primaverii arabe, numai ca in acest caz nu i-au consultat si pe evrei, sa-si exprime parerea. N-am sa dezvolt subiectul, numai ca acolo lucrurile au degenerat si raman foarte complicate si poate imprevizibile, nu este Europa cu atat mai mult Romania.

   • poti sa le dezvolti… nu e nimic complicat acolo daca ai capacitatea de a selecta informatii necesare unei macroanalize. Structura unui scenariu se aplica tinind cont de specificul fiecarei populatii… dar repetitia structurii este evidenta… iar eu unul nu mai am demult virsta in care sa cred in coincidente securist (includ in acest cuvint totalitatea serviciilor de informatii din orice parte a globului) politice… mai ales la acest nivel

  • e mai usor sa-l plangi pe Cioaba, ca sa vorbesti despre Egipt trebuie sa te documentezi, asa ca presa din Romania e intr-o mare baltoaca. Atat pot, atat dau

 22. Doamna Udrea la Baia Mare spune cu spume la gura ca in toamna USL se va rupe ia dat replica viitorul Presedinte care va veni

  Aurel Texanu · Top Commenter · Dallas, Texas
  Se va rupe capul vostru de oamenii timpitii, stiti ca va-ti pierdut credibilitatea inaintea poporului cit a-ti fost la guvernare si va-ti batut joc de pensionarii, de copii arsii in maternitatii , de asistentza medicala cind a-ti inchis spitalele, au murit batrinii de foame , si veniti acum sa aruncati ce? gogosii calde si gustoase schimbati pe dracu sa va ia ti-ai lasat barbatu sa nu mai apari see you un om corupt….si ai impartit averea see you banii furatii dela amaritii stiti ce va fac si voua si lui Ponta va fac praf cind am sa vin sa candidez ca Independent pulbere va fac un singur mesaj catre electorat si va termin de nu o sa mai luati nici 3% cit sunteti membrii de partid poate ca din acest procentaj o sa mai i-au vre-o 2% si ramii tu si Blaga sa plecati see you Basescu pe mare boraturilor securistii comunistii ce sunteti stiti ce va scapa? un cutremur mare care trebuie sa va loveasca cit de curind sa va potoleasca Dumnezeu de ciinii nu mai ave-ti acces la CIOLAN si turbatii?

 23. Udrea testeaza electoratu un articol foarte interesant dar si comentariile sunt pro si contra i-mi place de omul asta

  Aurel Texanu · Top Commenter · Dallas, Texas
  Ce credibilitatea mai poate sa aibe aceasta femeie care o injura 70% dintre electorat sa divotzat de barbasu sa nu zica lumea ca viitorul presdinte sa aibe un barbat corupt da impartit jumate jumate cit au furat amindoii cit a fost la conducere.ea crede ca lumea este proasta ca ea….du te fa si te pishe contra vintului ca nu ai nici o sansa crezi ca lumea uita ca ai fost presul lui Basescu? treziti-va la realitate pentruca oamenii nu uita asa de usor alceva visati cum o sa fie la puscarie coruptilor nenorocitilor oarba du pa voii sa fi-e FOC PE CASA SI DRICK LA POARTA SA VA DE-A DUMNEZEU CIT RAU A-TI FACUT OAMENILOR NECAJITII SI PENSIONARILOR SI COPIILOR ARSII IN MATERNITATII DIN CAUZA SISTEMULUI CU CARE A-TI CONDUS SI A-TI FURAT DOAMNA UDREA TRAIM IN 2013 NU MAI SUNTEM IN 2005 ATUNCI LUMEA ERA MAI PROASTA ACUM OAMENII S-AU DESTEPTAT NU MAI TRAITI IN TRECUT TREZITI-VA SI RECUNOASTETI INAINTEA LUI DUMNEZEU CA A-TI FOST NISTE TICALOSII OARBA DE PE VOII
  Reply · Like · Follow Post · 2 seconds ago

  Marius Niculcescu · Top Commenter · Bucharest, Romania
  eu sunt unul dintre prostii care au votat USL,crezand intr-o schimbare ,fata de raul produs de pdl. schimbarea a avut loc,acum este haos in toate administratiile locale,din teritoriu, si fiecare dintre noii carmuitori incearca sa fure ce a mai ramas de la pdl. la alegerile prezidentiale ,in mod sigur nu o sa-l votez pe antonescu sau ponta,o sa-i dau o sansa elenei udrea ,pentru al avea prim ministru pe basescu si pentru a continua seria de arestari inceputa in prezent.
  Reply · Like · Follow Post · Edited · 6 hours ago

  Dalina Sabatini · Follow · Top Commenter
  Udrea este cel mai corect, competent si inteligent politician la ora actuala, de asta trebuie sa lasam frustrarile, invidiile, neputintele, veninul si sa sustinem un politician ca ea. Udrea va fi viitorul presedinte de stat, ea ne va scapa de mafia USL, ea va schimba imaginea tarii, vom fi europeni in sfarsit!!!

 24. Povestea vieti mele.

  Si eu am trait intr-un Orfelinat Comunist undeva in Centru Bucurestiului , A fost adevarat un Calvar primeai picioare in cap doar daca plangeai ca ti sa ” furat ” desertul dar vina a fost acelor copii care aveau o varsta prea mare ” eu aveam 5 ani si copil mare spuneam la cel de 17 – 22 ani ” si vina a fost mult a educatoarelor din 10 educatoare 1 singura a fost cea caruia chiar i pasa de copii orfani multe si-au ales jobul ca sa aiba de unde sa vina de la munca au batut si educatoarele la noi nu doar cu bocanci in cap curele , bete la palma in Genuchi fata la perete palme numai spun eram deja obisnuit :))) sport faceam in fiecare zi mama si ce mai plangeam urlam in grup cu toti si care nu plangea cu gura inchisa primea mai tare . Si ce a iesit din majoritatea jumate de etaj la puscarie ( pentru nici 5 euro furati primeste 7 ani pentru ca legea este facuta si pentru cei mici si pentru cei mari si toata lumea vede normal dar nimeni nu sa intrebat ce facuse acel baiat cu cei 5 euro va spun a cumparat 2 paini si de restu parizer de la supermarketul Nic de langa floraria dorobanti cine e din Bucuresti stie nu stiu daca mai exista si acuma Supermarketu si culmea este ca la mancare am fost toti complice :)) deci imaginativa ce mancare buna primeam nici cainele meu nu cred ca vroia sa manace ce am manacat eu acolo si jumate de etaj in special fetele au reusit sa termine studile si sa isi gaseasca un barbat mai toate s-au maritat si sunt bine acuma dar amintirile nimeni nu ni le poate sterge ceea ce a fost frumos este ca am supravietuit . eu am reusit sa fug din tara eram inca minor dar toti bani care iam strans din lupte de strada au fost ca o usa cand am parasit Romania pentru un viitor mai bun . Noi suntem un exemplu bun pentru copii care au primit detoate si nu apreciaza parinti in ziua de azi . as vrea sa pun mana pe un scriitor poate asa pot spune si povestea cu surorile mele plecate spre adoptie in america si nici macar numai apar undeva dar eu am certificatele lor de nastere si poze cu ele si naspa este ca majoritatea sunt decedati directori si personal si sa si desfintat Orfelinatul de 20 de ani imi plang surorile si toti zic e asa a fost sa fie Nimeni nu stie de fapt ceea ce a fost cu adevarat doar noi vom pastra in inimele noastre colutirle negre ale vieti sunt secretele care le vom lua cu noi .

  • Adrian , simt ca esti un om bun si , indiferent ce-ai fost nevoit sa faci pentru supravietuire , Dumnezeu ti-a iertat , probabil , de-atunci . Ai incercat la Serviciul de Evidenta a Populatiei din localitatea in care v-ati nascut ? Poate-ti pot da ei vreun fir de care sa te agati . Sau , la Ambasada SUA ai incercat ? Ma gandesc ca nu puteau parasi tara , mai ales catre America , fara sa se inregistreze undeva toate datele legate de adoptie , inclusiv adresa familiilor care le-au adoptat . Poate va interesati dvs , d-le Tudor , cine poate da ceva relatii in astfel de situatii . Va rog mult , daca puteti , ajutati-l sa-si gaseasca surorile . Ce viata trebuie sa fi avut , bietul de el … Am sa te trec pe toate pomelnicele pe care le voi da la biserica pana voi parasi aceasta lume . Adrian , sa-ti ajute Dumnezeu sa-ti strangi surorile in brate !

   • @Adrian , le mai tii minte prenumele si , stii cumva , macar cu aproximatie , in ce ani au fost date spre adoptie ? Am un prieten preot , iar fratele acestuia este preot in America de multi ani . A reusit , cu ajutorul Lui Dumnezeu , sa construiasca doua biserici pentru romanasii nostri de-acolo (in doua orase diferite) . Hai sa facem ceva , ca timpul trece !

    • @nimabe: Mesajul era literatura “la kiki”. Eu am mai bagat pe aici din astea, adica aberatii. Banuiam ca te prinzi, pe tine te stiam fata desteapta, aveam baza in tine! Sincer, nu ma asteptam sa te arunci la carlige d-astea bagate la harneala! Povestea e o fictiune, personaju’ nu exista, eu le scriu in general la alcool, de meserie sunt dr.ing. intr-o stiinta, sunt specialist intr-un domeniu cu 18 ani de vechime, aici sunt un ratat total pentru ca guvernul Ponta, conducerea statului etc., ei promoveaza in functii de conducere tinichigii si/sau ospatari, de aceea eu aici ard gazul adica nu am activitate, in acest sens am aplicat pentru emigrare Australia, formalitati cu care sunt intr-o faza avansata, pana la plecarea mea din aceasta tiganie de tara (undeva la anul) eu mai scriu din astea, “balarii” le numesc eu sau “literatura de boschet”. Pentru mine cel mai important e sa surprind cat mai exact stilul, genul, limbajul si exprimarea de boschetar, aurolac. Sinistru dar am obs. ca aici in Romania, lumea se prinde f greu daca le prezinti un pamflet, majoritatea tratandu-l ca fiind ceva serios, in mod sinistru spuneam, oamenii nu inteleg metaforele, apropo-urile, aluziile etc. Ei inteleg doar exprimarea sau referirea directa, romanii nu inteleg decat sensul propriu al exprimarii. Pentru mine este f f sinistru, crede-ma! In speranta ca nu o sa ai ca principala reactie supararea, considerandu-te cumva pacalita si ca o sa imi apreciezi “stilul literar”, care iata, e f veridic, pentru ca lumea chiar prefera sa creada ca delirarile mele la o sticla de whisky in plus reprezinta povesti ce s-au intamplat cumva in realitate, eu sper sa nu fii suparata spuneam si pe viitor considera ca unii oameni nu sunt atat de directi cand spun sau scriu ceva, pentru ca unii dintre ei sunt si inteligenti si deci pot da nastere la stiluri, povesti, scenarii fictive sau f multe alte delirari. Pana la urma, e o lume libera. Putem delira toti la infinit. Oricum, sub o forma sau alta, cam asta si facem toti, adica deliram! Bafta si te pup. Pa pa.

     • Te pup si eu Pastrama ! Chiar sufeream pentru situatia ,,bietului,, Adrian si l-am trecut pe ,,listuta,, mea permanenta pe care o copiez in fiecare zi de vineri si de duminica pentru pomenire . Eram afectata pe bune ! Haaai , pa !

     • @Pastrama Totusi , din cate pricep eu , nu cred ca ti-ar lipsi o mana de ajutor de-a Lui Dumnezeu , asa ca , spune-mi prenumele tau sa te trec pe pomelnic .

     • sunt bloguri specializate in care poti sa-ti exteriorizezi talentul beletristic la un exces de visiki. 🙂
      de ce sa induci in eroare oameni de buna credinta si naivi precum nibame sau sa scrii in parabole?
      zi direct.
      no offence

     • @Jean Luc Flapshard: Ma tem ca si tu ai crezut ca povestea e reala si acum reactionezi ca si cum ti-ai furat-o individual. Textul era o schita sau pamflet despre soarta de boschetar. E un fel de Scrisoarea a III-a, in care daca se prezinta dialogul dintre Mircea cel Batran si Baiazid, banuiesc ca tu ai considerat ca Eminescu a fost contemporan cu ei, nu?! Tu daca te-ai uitat la Stan si Bran, tu despre aia doi chiar ai crezut ca sunt prosti si in realitate, nu?! Le-am mai zis eu mai demult unor comunisti, citez: “Voi pe langa ca sunteti prosti, mai sunteti si seriosi!” Ba nebun mai esti si tu, sa muoare mama, toata familia si genealogia mea! Vreau sa te intreb ceva, tu te-ai lovit cumva la cap in copilarie, cand erai mic si te jucai in parc? Ai fost bomboana. Pa.

     • nu am citit capodopera decat acum.si pe sarite ca-i prea multa.e veridica posibil sa se fi intamplat,mai putin partea cu euro pe timpul comunismului.am zis doar sa o publici pe siteul lui eminescu,atat 🙂 ca aici n-are sens.

     • @Jean Luc s.a.m.d. Intotdeauna-l recunosteam , suntem prieteni vechi , nu , Pastrama ? De data aceasta m-a lovit , ca un pumnal , in inima . Am vazut rosu in fata ochilor ! Nici n-am indraznit sa-l intreb daca-i traiesc parintii , gandindu-ma sa nu-l rascolesc prea mult ! M-a nimerit in cel mai sensibil punct : copiii crescuti in orfelinate , fara iubirea familiei . Aceeasi reactie as fi avut daca zicea ca-i vreun batran din azil ! Cred ca ma duceam sa-l vad !!! Mai , Pastrama , ce mi-ai facut !!! Rade lumea pe-aci de mine …..

     • @Jean Luc Flaps_hard: Bai frate, e prohibitie, nu mai are omu’ voie sa bea, sa delireze c-apare comunistii care sunt ei f seriosi si muncitori, asa ca tine? Daca am scris si eu niste delirari la un alcol, voi ati sarit pa mine ca v-am dezamagit total ca n-am fost boschetar? Da-o dreac incolo, sincer, chiar m-ati dezamagit total (in permanenta adica). Auzi ce spune omu’ asta, el continua cu ineptiile chiar daca eu i-am precizat care-i situatia!!! Atata spirit antiliterar nu am mai intalnit demult la cineva! Citez: “…e veridica posibil sa se fi intamplat, mai putin partea cu euro pe timpul comunismului.” Comunistilor astora nu poti sa le scrii decat serios, sa moare mama si cu toata genealogia mea! Comunisti adevarati, sa mor io! Ba frate, astora si daca le explici, ei tot nu te crede! Sincer. Io am scris acest poveste deoarece (finca), fiind la un alcol, asta odata si doi, iata explicatia literara. Eu obisnuiam sa agat talente feminine f fine intr-un local (bar cu terasa) din P-ta Dorobanti, care era langa Supermarket-ul Nik. Asa mi-a venit ideea literara sau delirare cerebrala legata cu un plan real, pentru ca daca vrei sa aiba succes schita literara, trebuie sa o legi de plan real, sa para ca a fost caz real, astfel ea avand maxi-succes! Ceea ce s-a si intamplat de fapt, ca vad ca asta chiar daca i-am precizat, el in inteligenta lui nestavilita el tot vrea sa creada pe la el sub freza, cum ca aceasta povestire deliranta din capul unui alcoolic chiar s-a intamplat! Dati-o dreacului incolo, ca nu credeam ca un om care scrie ceva, trebue sa-si si dezvaluie sursa, muza, inspiratia, sa muoare mama si cu toata genealogia mea. Nu credeam ca toti autorii trebuie sa isi explice ei si cartea, cand o lanseaza-n piata. Ba de-o dreacului incolo, ca Jean Luc Flaps_hard asta m-a dat cu capu’ de calorifer, sa mor io! De suparare o sa bag un black-label, caci m-am suparat extrem!

      @nimabe: Tu iesti o bonbuoana! Sper ca te-ai rugat acolo, pentru nenorocirea mea morala! Of, of! Mai am putin si termin primul meu volum de aberatii, balarii. El se numeste “Literatura de boschet”. Voi mai publica bucati, crampeie din el si pe aici, dar nu in integralitate si momentan ma opresc, pentru ca observ ca reactia cititorilor e sa ma scoata de pe piata. Mi-ai dat o idee de subiect pe care sa-l cuprind in acest biblioraft document pentru spatiul literar romanesc, mi-ai dat o idee spuneam sa scriu despre un bosorog care nu mai avea familie si care moare izolat total intr-un azil de batrani si al carui trup e pus intr-o chilie a azilului, chilie in care le sare sare mingea copiilor care jucau fotbal in curtea scolii ce se invecina gard in gard cu azilul respectiv de bosorogi distrusi si izolati total de societate si de realitate! Copiii sar gardul sa-si recupereze mingea si intra in chilia in care era batranul singur, intins pe o masa cu o lumanare la cap. Si copiii isi recupereaza mingea, sar gardul inapoi si isi continua meciul de fotbal. Iata si schimbul de generatii!! Unul moare singur in azil, copiii isi vad in continuare de meciul lor! Ceva e putred… O sa vad totusi ce vocabular voi folosi pentru aceasta povestire, trebuie sa iasa ca un fel de jurnal al acelui bosorog. Sa spun si ce manca, si cum il tratau asistentele… Nasol. Sper ca nu crezi ca tot eu sunt si acel bosorog, adica sper sa nu ma bagati iar cu capul in sticla si sa imi spuneti ca s-a intamplat real, ca m-ati distrus definitiv cu capul, adica eu ma las totalmente de baut din aceasta cauza!

      @nimabe: “Cu o moarte toti suntem datori!” Asa cum stie si @Jean Luc Flaps_hard, a spus-o Eminescu, al carui site cu material el are grija sa-l evite cat mai des…

      P.S.: O sa scriu aia cu batranul mort in sanator… Incerc sa o fac ca si cum s-a intamplat real. Iti multumesc pentru idee. “Literatura de boschet”, tine minte. Ia uite bai fratele meu, nu mai are voie omu’ sa scrie la o sticla, literatura de specialitate, sa mor ieu, c-a intrat comunistii f seriosi p-acile.

      P.P.S: @nimabe: Dumnezeu a fost corect, la sfarsit ii omoara pe toti. De aici nu a scapat nimeni in viata. Din dimensiunea asta se iese numai cu picioarele inainte. Eu sunt ecologist. Te pup. Pa pa.

 25. Liderilor USL:Ce se petrece defapt aici?
  Noi taxe?Pe bune?Dai salarii cu o mana dar furi cu sapte maini?De ce taxa pe oul de tara?Nu va e rusine?magari ordinari!De va prinde nana mea trecuta demult de 80 de ani,inca cu ditii in gura,voi veti ramane linistit fara!
  Cativa extremisti s-au exprimat public cum ca satele romanesti ar trebui desfintate iar taranii sa fie executati intr-un mod neo-nazist.Le dati dreptate?
  Arde-l pe taran ca cere pamantul!Tot taranii au platit pentru incompetenta guvernamentala!Pentru tarani exista mereu o taxa pregatita!Dar taxa pe oul de la tara?
  Cat de jos poti sa fi ca finta umana sa propui aceasta taxa?Prefer mai degraba sa-mi fie taiat salariul cu 25% sau mai mult daca stiu ca lasatii taranul in pace si nu-l mai nnecajiti!Nebunilor!Taranii romani fac agricultura de invidiat dar nu stiti sa folositi aceasta resursa naturala,dar asta nu e vina lor!

 26. @romica Aveti perfecta dreptate.Televiziunile si politica au stricat societatea romaneasca, in loc sa aiba un rol educativ pentru romani.Antena 3 a facut exceptie(in special prin Gadea,Badea,Tudor,Dumitrescu,Ursu…) dar de cand si acestia sunt in concediu nu ai la ce sa te mai uiti ca din fiecare televizor sare/ne agaseaza/ne calca pe nervi …Basescu,Udrea.Se vede ca si Antena 3 are destui prompteristi/prompteriste care vor sa arate conducerii televiziunii ca ei au reiting (este drept ca in ROMANIA sunt multi manelisti,melteni,saracuti cu caputul,basisti,ciobisti,bercimondiali…care agreaza acest gen de televiziune “cu poalele in cap”)fara sa stie ca poporul roman este satul de ….Basescu,udrea si ca 99% din romani cunosc “binele”facut de …basescu/boc/udrea si ca nu mai au nervi ca acestia sa fie promovati zi de zi(in fusta,in ie,cu mop,fara mop,la Neptun ,in Harghita,imbracati,dezbracati…de dragul reitingului).Daca aveti o cat de mica influenta in postul ANTENA 3 spuneti conducatorilor ANTENEI sa ne scuteasca cu aceste …exemple negative si ca poate incepe in viitor o campanie de INFORMARE/EDUCARE PRIN TV a romanilor, lucru extrem de necesar.

  • Ar fi de dorit.Să fie măcar Antena 3 mai aerisită de prezența unor personaje care te îmbolnăvesc de nervi, Udrea, Băsescu și alți ratați , foști pdl-iști . Toate celelalte posturi ne-au îmbolnăvit cu emisiunile lor cretine, gen -Noră, Mireasă și j-de mii de rețete culinare, și modă . Dacă n-ar exista posturile cu Documentare, și Antena 3, chiar nu ți-ar mai trebui tv.

 27. guvernare haotica si falimentara .Se inchid centrele de dializa din tara iar ponta ii cumpara avion lui basescu! Cumpara torpile, vreo 18 la numar. Un chilipir de vreo 50 de milioane de euro … evaziunea fiscala e in plin avant… pai daca ponta risipeste banii pe placerile guvernantilor, evaziunea o putem numi greva. Putem sa le cerem oamenilor sa-si plateasca taxele atata timp cat nu sunt bani pentru Sanatate dar sunt pentru torpile?

 28. Acum poate sa zica oricine orice, ca zice degeaba. De aceea sunt lasati in pace cei ce spun adevarul despre colonia care am devenit, pentru ca nu mai conteaza. Acum poate sa zica oricine orice. Fapta e facuta. Ca daca se spuneau astea inainte, cand se mai putea face ceva, moamaaaaaaaaaaaaaa, de ce linsaj mediatic avea parte respectivul… “anti-europeanul”. “comunistul”, “pro-Rusia”, “extremistul” si alte d’astea….

 29. Constat cu multa bucurie ca-n Romania inca mai exista multi oameni care simt jocurile economice murdare la care suntem supusi si au loc de mai mult timp la adresa Romaniei. Foarte multi dintre dvs. ati venit si cu argumente solide si de bun simt in acest sens si chiar cu solutii, poate multi fiind fara cunostinte economice solide, dar toti au simtul gospodariei, a banilor investiti si chetuiti cu bun simt si totodata cu parcimonie.
  Astept cu mare nerabdare emisiunea dvs, domnule Tudor, cu experimantatul dvs invitat in prim plan.

 30. Scandal sexual!!! A murit regere Cioaba! Regele tuturor romanilor…
  Pai ce-a facut ma nene? A intervenit basescu si a salvat pacientu’. Pacientu e declarat mort. Ce dreac a facut, l-a salvat si pa asta? Dupa ce si-asa, pe noi ne-a salvat demult. Sincer. Pa.

 31. ce “tiganeala” la Antena3 de cateva zile; eu inteleg ca vreti audienta dar chiar asa? pe mine m-ati pierdut, nu mai pot cu Cioaba, alte subiecte nu mai exista? pacat…

   • Sa stiti ca si pe mine m-a enervat obsesia unora pentru fostul asa zis rege Cioaba. A decedat omul, este greu pentru familie, intelegem… Nimeni nu doreste moartea cuiva. Dar totusi… Titluri de genul “A murit regele” mi s-au parut penibile. Nu cred ca titluri de Cancan trebuie sa primeze in mass-media.

   • Acum am intrat pe site-ul Antenei 3 si primul titlu din prima pagina si cu cele mai mari litere scrie: “Trupul neînsufleţit al lui Florin Cioabă ar putea ajunge astăzi în ţară. CINE va plăti factura de spitalizare de 350.000 de euro”
    Moamaaaaaaaa… va dati seama ? Ce interesant ! Cultura, nu altceva…

  • total de acord cu Maria, ce era Antena 3 si ce a ajuns, stiri numai despre Cioaba,Basescu si Udrea.Toata Antena3 e in concediu, cred ca e prima data cand se intampla asta, asa ca la Antena 3 au ramas doar basistii, zici ca te uiti la B1TV. Da, stiu pot sa dau pe alt post, ceea ce si fac. Maria, bucura-te ca nu te-a injurat,Ciutacu asa face.

   • Mai bine plecau in concediu decit sa faca aceste emisiuni superficiale si stupide ,amalgam de juma adevaruri,multe confuzii si populism ieftin.Serbanescu are ideile lui ,le stim ,nici el nu stie ce vrea de fapt si a dovedit-o cind a fost (pentru putin timp)in guvern.Plinge serbanescu statul sau il injura?,nici el nu stie ,e buna privatizarea ,ba nu e buna ,strecoara niste adevaruri care le stiu si studentii de anul unu la ase si tragere concluzia ca statul are doar 7% si deci ne ducem dracului,probabil ca usa ,germania sau franta.Te doare capul cit de penibili devin unii doar din dorinta de a critica cu orice pret -totul le pute ,nu avem sanse ,eventual sa punem miinile pe piept ,pai tocmai aceasta atitudine este paguboasa .Pai la fel face pe parte politica si macovei -basescu,care sustin ca sintem stat de corupri ,hoti ,dam lovituri de stat si apoi ne miram ca sintem tratati ca slugi -asta facem criticam ,criticam,demobilizam ,la noi nimic nu e bun si trebuie sa fugim sau ,mai nou sa-l aducem pe rege .Dupa ce ani de zile partidul conservator lupta ptr. tva redus ,cind in sfirsit se obtine acordul fmi(greu dupa ce basescu ne-a bagat in acest acord),vine o mare specialista in economie a A3 si d-l specialist veres si isi dau cu presupusul ca nu e bine ,ca nu se rezolva nimic,nu scade pretul ,nu scade evaziunea(cica a discutat el cu unii specialisti-probabil de-ai lui boc) dupa ce acum citeva luni criticau ca nu se aplica . A fost nevoie de interventia ferma a lui Izvoreanu de la patronate care l-a oprit pe marele jurnalist spunindu-i ca masura e buna si asteptata de mediul de afaceri din agricultura dar si de alti specialisti care spera ca aplicarea ei sa fie de succes ptr. a o generaliza la alimentele de baza (asa cum este si in alte tari).

  • daca e sa-mi puna cineva pistolul la timpla prefer “tiganeala” decit emisiunea cu javra securist coabitant tradatoare ponta

 32. am multe motive sa ma uit dar daca dv imi dati motive sa “nu” ma uit asa voi face; credeam ca faceti tot posibilul sa va pastrati telespectatorii; chestia asta cu “sunteti libera sa o faceti” mi se pare ceva de genul: “ni s-a cam urcat audienta la cap, ne doare undeva de voi si de parerile voastre”; cat timp vor exista subiecte care ma intereseaza am sa uit cu sau fara voia dv…

  • Aroganta ghiftuitului care crede ca detine adevarul absolut ,cei de la A3 nu au indoieli ei stiu totul ,sint cei mai destepti frumosi si cinstiti,uita ca l-au sustinut pe basescu ,ca l-au linsat pe nastase si ca salariile lor sint sustinute de sectorul productiv prost platit ca sa fie ei platiti regeste .Au lansat si falsa idee ca cei angajati la stat sint niste profitori care au salariile platite de ei din sectorul privat -fals ,e cerere si oferta eu imi vind forta de munca si statul ma angajeaza sau nu,daca nu are nevoie sa faca madam grecu si pe functionara de la finante ca le stie pe toate .Se oripileaza ca un director general de mare companie are 4,5,sau mai multe mii de euro cind ei care rostogolesc o zi intreaga o stire au mult mai mult si sint platiti ptr. ca difuzeaza reclame(nici nu le fac macar)care intra in costurile acelor mari companii private sau de stat care isi platesc prost angajatii ca sa le faca lor loc.

    • Probabil mult mai treaz decit multi papagali care au cerut capitalism iar acum critica tocmai esenta capitalismului:piata ,concurenta ,creditul.Au vazut insa ca piata nu regleaza pretul(la noi hipermarketurile fac legea ,bancile au dobinzi de citeva ori mai mari decit la ele acasa),comerciantii au scazut pretul la griu ca ei fac legea(nu producatorul cum ar fi normal),concurenta capitalista nu e cea din carti in care toti cistiga ci o baie de singe in care cistiga intotdeauna cel puternic(bogat),crditul nu a creat clasa de mijloc ci a spoliat populatia sub supravegherea timpa a BNR care mai are si tupeul sa acuze populatia de prostie.E o mare cacealma caci profiturile se string in mina bancherilor ,speculatorilor financiari ,lanturilor de mari magazine in loc ca profitul sa ramina la producatori ,cei care aduc plusvaloare care pot crea locuri de munca care cresc W,etc.,apoi ne miram ca prolifereaza munca la negru ,evaziunea ,somajul,munca de mintuiala(e raspunsul capitalului productiv la ticalosia conditiilor in care isi duc activitatea si incercarea de supravietuire) . Sa despartim evazionistii penali care isi construiesc averile prin evaziune si ticalosie si micul privat care incearca sa-si salveze afacerea riscind sa plateasca la gri,sa incarce costurile ascunzind profitul si asa mic.Sint multe de spus dar ramii interzis cind vezi mari”somitati”gen Isarescu ,vasilescu ,serbanescu ,cosea ,care ne insulta inteligenta si care sint cei mai mari specialisti in economie de piata dupa ce zeci de ani au predat economia socialista .Sigur ca in unele probleme au dreptate ,sigur ca au si idei bune dar sa ne lase ptr. ca e nevoie acum de curaj si inventivitate ,insusiri care nu le mai gasesti la 70 de ani si dupa ce 30 de ani ai predat socialism stiintific si organizarea intreprinderii socialiste .

 33. Economia Romaneasca sigur are multe “boli”.
  Cel mai rau imi pare ca:
  1. educatia devine usor usor de fatada.
  Diplomele ajung hartii fara nimic in sapte.
  2. antreprenoriatul nu e incurajat deloc
  3. nu se atinge nimeni de coruptia si evaziunea la nivel mare

 34. Boala economiei este provocata de “sistemul bolnav de putere”, tema pe care “analistii politici” si mass-media o evita sistematic!

  Horatiu Pepine scria intr-un articol din Cotidianul

  Silviu Brucan, care se gasea la antipodul discursului moralizant al intelectualitatii critice, nu propunea de fapt niciodata valori democratice, nu vorbea despre libertate, demnitate, justitie si cu atit mai putin despre adevar, el comenta totul din perspectiva eficacitatii puterii.
  ….
  Din mantaua lui Brucan se trage aproape tot ce se cheama astazi “analiza politica” si tot de acolo a iesit cohorta de “analisti”. Ii poti recunoaste usor dupa faptul ca nu au nici o preocupare pentru buna asezare a vietii publice, dupa faptul ca nu se intreaba niciodata daca un lucru este bun sau este rau, preferind sa descrie mecanismele de exercitare a puterii si sa le masoare eficacitatea. De multe ori, asa-numitii “analisti” par ca nu intentioneaza sa se adreseze cetatenilor, ci ca dau sfaturi partidelor de cum ar fi mai nimerit sa se mentina sau sa acceada la putere si, in definitiv, de cum sa profite, o data in plus, de ingenuitatea unui “stupid people”.

  • cum o evita mai inteleptule ca numai despre asta vorbesc?in pauzele de cioaba.
   regimul bashescu harjonindu-se cu regimul baronilor,statul asta de rahat, nu reprezinta puterea infecta,jegoasa,ghertoasa,manelista?

 35. buna emisiunea cu Ilie Serbanescu… alaturi poate sta ca invitat si domnul Dinu C. Giurescu… o asemenea emisiune in trei cu subiect “Romania colonie africana in buzunarul unor monopoluri conduse de scelerati” ar fi ceva

 36. Din pacate la Antena 3 exista un blocaj de a comenta, despre evenimentele intradevar cu importanta nationala, datorita pretentilor biricratice nedecente si mizerabile, care voi insusi le impuneti.
  Presa franceza scrie ce vrea si nimeni nu reactioneaza, referitor la adevar.

  “Fiul lui Ion Cioabă, liderul respectat al romilor care a supravieţuit deportării în Transnistria în timpul regimului mareşalului Ion Antonescu, Florin Cioabă s-a autoproclamat “regele ţiganilor din lumea întreagă” în 1997.”

  Oare Florin Cioaba, nascut in 1954 (16-17 noiembrie)a supravietuit deportarii din Transnistria,…din timpul regimului maresalului Antonescu?
  Pentru cele prezente, DUMNEZEU sa-l ierte.

  Eu nu discriminez pe tigani, dar ca roman am dreptul, ca sa-l dau pe SOROS si organizatia lui in judecata, ca incearca (din anii saptezeci),
  sa-mi fure identitatea si limba pentru tigani (romi de la romani si limba romanes de la limba romana.Chiar si Roma este afectata.
  Daca euro-parlamentarii romani de la Bruxeles, nu vor lua atitudine, ca eu ROMANUL, nu vreau sa fierb in aceiasi oala, cu cel ce fura, cu cel ce cerseste, cu cel ce pute, ca nu se spala si este de neatinsma simt nevoit, ca sa-mi respect pe cont propiu, limba sfanta, radacinile si identitatea multimilienara.
  TRAIESC DE 2 DECENII IN EUROPA OCCIDENTALA SI NU MAI SUPORT, CA REGIMURILE DE LA BUCURESTI, CA SA ACCEPTE BATJOCORA OCCIDENTALA REFERITOR LA R`RRRROMI; CARE DE FAPT NU SUNT ROMANI.

  NU AR FI MAI SIMPLU LIMBA SI ETNIA INDO-EUROPEANA, FARA CA SA AFECTEZE ALTE NATIUNI?

  APROPOS:

  RO = ROMANIA

  GER= GERMANIA

  SIB = SIBIU

  INGO= INGOLSTADT

  EU= EUROPA

  TERRA= PAMANTUL, PLANETA,…………

 37. Fostul premier efemer M.R. Ungureanu, zice că e —O Datorie Civică— să candideze la președinție.Întrebarea este , tot -datorie civică- a fost și să-și cumpere fel de fel de unguente și parfumuri de marcă ,deodorante și bețișoare de urchi , din banii de protocol? ȘI CÎND VA DA SOCOTEALĂ PT JAFUL PRODUS DIN BANII PUBLICI ÎN FOLOS PERSONAL ??? ALOOOOOOOOOOO…. PONTA, USL- NU AVEȚI NIMIC DE SPUS DESPRE ASTA ???!!!

 38. Mai afirmă ,că într-o confrunare , ar putea vb. și despre cașaloți. POATE DESPRE NESIMȚIREA LUI MARE CA UN CAȘALOT ! Că vaca kobe era mică și a mîncat-o!

 39. Culmea tupeului țigănesc. Fiul lui Cioabă zice că nu are bani pt. spitalizarea lui tat-su și să-i dea statul !. Eu spun să-i ceară direct celui care a intervenit pt. el , să-i dea din salariul de șef de stat – sau să vîndă niscaiva aur , că au zeci de kg. Așa ceva………..

 40. De ce nu spune nimeni din media oficiala, nici un analist oficial realitatea vizavi de datorii? Motivul este simplu: media este controlata de semiti prin masonerie, iar aceasta organizatie de sorginte semita cu radacini in Egiptul Antic, descrisa indirect in Biblie si prezentata chiar de masoni prin simboluri satanice ce amintesc de Egiptul Antic si Templul lui Solomon, a reusit acum 64 de ani sa reinfiinteze, prin intermediul regimurilor masono semite ale Uniunii Sovietice si Statelor Unite dupa 2000 de ani Israelul. In acelasi moment cu reinfiintarea Israelului (cuvant care inseamna “cel ce s-a luptat cu Dumnezeu!!!) s-a infiintat Fondul Monetar International, sau FMI, cu alte cuvinte banca mondiala prin care toate fluxurile de bani din Imperiul Masonic(URSS, SUA, Europa, Africa, Majoritatea tarilor din Asia) au intrat sub controlul evreiesc. Am ajuns cu totii, americani, englezi, francezi, rusi, romani, unguri, toate popoarele din Imperiul Masonic sclavi ai evreilor, asa cum au patit-o egiptenii din Egiptul Antic, dupa cum arata si Biblia. Luind banii tuturor popoarelor prin intermediul bancherilor evrei, masoni si tradatori de neam, ne-au adus la stagiul de a ne imprumuta cu proprii nostri bani, pentru a se implini ce scrie in Biblie, anume ca din fata unui evreu vor fugi 1000 de oameni dintre neamuri iar evreii se vor raspandi pe tot Pamantul, in toate neamurile…pentru ca apoi sa se faca cernerea cea mare de catre Dumnezeu, cand subtil ni se spune ca evreu este cel credincios, nu cel taiat imprejurul carnii ci cel taiat imprejurul sufletului sau. De aceea multi din cei dintai vor fi cei din urma. Cei dintai sunt evreii si fratii lor arabi, care conduc toata lumea, AMerica, Rusia, Europa, incat o tara din desert ca Israelul are toate bogatiile din lumea pe care o asupreste prin masonerie: arme nucleare americane si rusesti, resurse, banii nostri ai tuturor popoarelor planetei, devenind pe zi ce trece tot mai avari, mai rai si mai lipsiti de credinta in Unul Dumnezeu care le zice clar in Biblie sa nu iasa din tara lor si sa nu asupreasca alte popoare. Da fratilor, suntem cu totii datori vanduti semitilor, iar masoneria este fiara descrisa in Apocalipsa, Bestia in fata careia se inchina toti imparatii Pamantului, inteleptii si oamenii de vaza , saracii si cei multi. Doar cei intelepti cu adevarat vad aste lucruri si prin credinta stau deoparte de acesti lucratori ai satanei cu infatisari de oi si comportament de lupi.

 41. Va relatez aceasta intamplare ca voi sa nu o patiti.
  Duminica m-am dus la un magazin in apropiere sa iau cemai lipsea din casa.Mi-au ramas cativa lei in mana dar si o gramada de maruntis.Intr-un gang,vazusem o fetita singura de etnia tiganeasca,acoperita cu o saltea rupta si cu urme de urina si dormea linistita.A vazut ca stau si ma gandesc daca-i dau ceva sau nu.Mi-am zis asa:
  Vreau sa ajut,ca la salarul meu,oricand as putea ajunge in situatia ei si am decis sa-i dau maruntisul pentru ca si mie imi convenea sa nu am maruntis la mine pentru ca faceam zgomot.Mi-a urat Multumesc si Sanatate.
  Mai tarziu,am vazut-o pe acceasi fetita tiganca,avand la ea un smartphone si intreba pe cineva,la telefon daca trebuie sa cumpere tigari.
  1.Tiganii mananca si au mult mai multe lucruri decat noi,slugi la stat.
  2.Tiganii nu au onoare si obraz!La inceput omenirea a fost nimicita de Lepra,apoi de Ciuma,apoi Sida,Apoi Cancerul,apoi de Tigani!

 42. dl serbanescu emana pesimism,tragedie si negativism.daca stai mult si-l asculti iti vine sa te sinucizi.Cred ca ar trebui sa incerce sa ne mai insufle si ceva optimism.Nu zic ca lucrurile stau bine iar noi trebuie sa zburdam fericiti, dar nici sa vezi totul chiar numai in negru.Ce face dinsul este specific oamenilor mai in virsta , care trecuti, fiind prin viata, nu mai au bucuria si optimismul celor mai tineri care spera ca lucrurile se vor indrepta.Cred ca totusi de asta avemnevoie , pana la urma, toti ca sa putem merge mai departe intr-o tara in care nimic nu mai este asa cum ar trebui.
  Iar lucrurile acestea asteptam sa le auzim de la cei in care inca avem incredere in moralitatea si dreapta lor judecata.
  Cu drag

  • Dl. Șerbănescu spune doar adevărul, deși unora nu place acest adevăr și preferă o minciună ambalată frumos, ——–ca să nu dea în pesimism.

   • Dl. Ilie Serbanescu baga f f bine si f real tot ceea ce baga. Este f corect tot ce spune. Dl. Radu Tudor nu are voie sa faca referire la anumite lucruri, cunoscand situatia e de inteles, asta e. Oricum, e bine. Radu Tudor e un om civilizat si care se comporta in consecinta. E de apreciat. ‘Traiti!

 43. Suntem o natiune de puturosi si plangareti care tot timpul dam vina pe altii pentru problemele pe care le avem.
  Polonia n-a facut parte din blocul socialist?Dar Cehia si Slovacia?
  De ce aceste tari au economie si noi nu mai avem?
  Mult timp am sustinut ca actuala clasa politica trebuie sa dispara daca dorim sa avem o sansa in viitor.
  Nu mai cred in aceasta solutie.O noua clasa politica va avea exact aceleasi metehne.O tara formata aproape exclusiv din hoti si smecheri nu poate genera o clasa politica formata din sfinti.
  Asa ca,solutia ar fi …alt popor.

 44. @costi canacheu, TARE.Mi-a placut afirmatia :Pe oricine “salveaza” basescu, ajunge in final la cimitir!!!!.Asa a ajuns tara,asa a ajuns poporul “salvat ” de basescu-boc-udrea.

 45. @deceneu Da.De aici pleaca tot necazul,de la goana “conducatorilor” de stat si de institutii, dupa PUTERE/AVERE/BANI si putina VACA KOBE/WISKY daca se poate.

 46. http://www.youtube.com/watch?v=y8-LxWzm9WY

  hunta militara egipteana afiliata CIA lupta cu “terorismul”…

  din cauza asta spuneaq javra cia de gitenstein ca trebuie sa fim bucurosi ca nu se trag lunetistii impotriva noastra in ianuarie 2012… daca se ingrosa treaba ajungeam ca amaritii de egipteni care daca refuza mizeria unei dictaturi conduse din umbra de CIA sint masacrati in plina strada

 47. cit vor fi la putere vechi comunisti economie de piata si democratie nu avem .
  capitalisti este un cuvint de nepronuntat ,cine incearca sa faca ceva pe bune cu munca si priceperea lui statul ii trimete tot timpul controale ,ce a realizat usl citi din jefuitori tari sunt trasi la raspundere ?
  ca sa iasa ficasa europarlamentar a esit cu cioaba dar nu lam auzit sa spuna ca din vinzarile anterioare ajuta romani morti la locurile de munca din strainatate ca familile lor sai repatrieze ,accidentul din muntenegru a trimes personal pe bradisteanu parca era un infractor ,copiii care se nasc cu grave probleme de sanatatesa fie trimisi in strainatate pentru a trai .
  pentru mine nu reprezinta decit un om care sa dus sa petreaca vacanta in strainatate iar nuntile,botezurile lor sunt cele mai luxuase acum zice ca nu are bani .

 48. Sa mai si radem putin,de plans:Acelasi banc,doua variante de final:Pe care o preferi domnule Radu Tudor? 😀
  V1.
  Un politist la datorie.Vine Basescu:
  – Ma scuzati domnu politist
  – Da.
  – Cat e ceasul?
  – E 2:45
  – La 3 fix vreau sa ma pupati in fund!si fuge
  Politistul alearga dupa el si da de Seful Politiei
  – Unde arde,colega?
  – Presedintele tarii mi-a spus ca la ora 3 fix sa-l pup in fund
  – Stai linistit!Au mai ramas cel putin 10 minute,mai e timp!
  V2.
  Un politist la datorie.Vine Basescu:
  – Ma scuzati domnu politist
  – Da.
  – Cat e ceasul?
  – E 2:45
  – La 3 fix vreau sa ma pupati in fund!si fuge
  Politistul alearga dupa el si da de Seful Politiei
  – Unde arde,colega?
  – Presedintele tarii mi-a spus ca la ora 3 fix sa-l pup in fund
  – Iar iti pui mintea cu betivii?

 49. As vrea sa-l vad pe votantul USL cand va primi restul de 13 bani reprezintand ieftinirea unei paini, binefacere atat de mult trambitata de catre brutarul sef Ponta. 🙂

 50. cat e de viclean besescu! a bagat o soparla si in tiganime.a aratat ca este pretenu lor.a muscat si a fugit,obisnuita tactica bashita.iar astia acum toaca la tv de fac spume!

  straluminosii ar face bine sa-i ceara bani lui besau personal,ca l-au votat si ales bulibasa si si-au adus un aport major la faurirea falosului regim bashit.
  mizeria bashita,tiganimea si mamaligarii prosti cu ochi de babooni tampiti s-au imbucat ca sa zic asa armonios si au facut romania..mare.mare rahat au facut din ea.

  basalaului sa-i ceara bani ca are de unde,nu lui ponta/guvernului.

  unde mai pui ca vor si sicriu de aur cu aer conditionat,plasma,stereo,salam cu formatia de lautari inauntru
  si turnulete poleite pe capac.
  nu oricum delo,
  ca doar e un erou national
  nu vreun prapadit de soldat facut bucati in afganistan si ingramadit intr-o conserva de tabla.

  nu ma bucur si nu ma-ntristez de napasta abatuta asupra “casei regale” romulane.
  totusi n-ar fi rau daca n-ar fi atat de multi si daunatori,
  dusi pe plaiurile natale ale indiei poate le-ar fi mai bine tuturor.

  doar am constatat inca odata a milioana oara micimea si viclenia agariciului ce-si zice “sefu’ statului”,

  ghertosenia si derizoriul “statului roman”,absurdul situatiei ce se inscrie perfect in arealul asta mioritic.

  precum si aportul facut de dl doctor bradisteanu la sugestia bashita ,ce si-a lasat balta pacientii si a plecat valvartej spre rege,brav barbat.ma mir ca nu s-a intors cu el in gura.era prea greu.

  • basau a muscat si fugit,asa e.a dat o basina si a fugit.
   basau a vrut ..dar ponta n-a vrut sa ajute tiganii.asta e concluzia.
   besescu traian jos mainile de pe ciocan, cu vrajeala lui iar l-a bagat in ceata pe ponta si usleii.sa vezi tiganimea incolonata cum voteaza ebola si belena mru mumumu si mai stiu ce mucegai basit

 51. orice ancheta jurnalistica se impotmoleste in plasa tesuta de astia.

  nu poti sa dovedesti cu acte cum au capusat,ce jaf au facut.

  iar “statul” nu face asa ceva pentru ca n-au cum sa se ancheteze ei pe ei,”astia” sunt statul.interese,cumetrii,familii de macaci,secrete,afaceri intre ei pe banii prostilor..asta e “statul”.

  in general intre ei totul e o armonie,”justitia” asigura asta in mare,
  mai pica unul altul dar subtire asa ..pe margini.

  ,basaul face nota distonanta cu hartuirile periodice ce le face la “partea adversa” precum urmarirea penala lui silaghi ala,exact cum scrie in manualul micului hartuitor.cand sa-l puna ministruu..poc dna pa el. acu o luna cu interimatul lui ponta imi parea de gaga tactica lui basau dar uite frate astia chiar asa au facut!au asteptat pana la soroc si au pus dnaul pe ala!din topor frate!

  altfel nici clanul bashit,nici basau,nici baronii pereni,n-au nici o strabatere.

  jaful de la caile furate rumane,posta,oltchim,tzeapa bechtel, nu mai zic de Toata industria,doar astea,Enigme frate!

  nu se gaseste contractul bechtel.l-a gasit sova intre timp? de ce nu-l cere celor de la bechtel ca sa-l publice?

  sa publice o copie.sa faca cunoscut si toate platile si toate firmele subcontractante in cascada,cine erau gusatii, cum a reusit statul sa piarda asa suma de bani pe nimic.

  ce credea ca face bombo si mitrea cand “au lansat proiectul” la cine s-a dus parandaratul,
  in epoca bashita cum de au gestionat afacerea asa de prost si impotriva tarii ca o tradare pe fata…
  nu mai zic de perioada cand /udrula/basanau cel mare erau imparat si imparateasa..
  multe ar putea fi devoalate si reparate daca am avea un stat si o justitie formata din oameni nu din burtosi corupti tradatori hoti prosti si manelisti
  care se acopera intre ei.

Leave a Reply