Primul lot de 30 de turele pentru blindatele Piranha V ce urmează să fie asamblate în România a fost livrat către contractorul principal, General Dynamics, a declarat Boaz Cohen, vicepreşedinte senior Elbit Systems Land.

‘Am livrat 30 de turele către GD, contractorul principal. Cred că, la rândul lor, o să le livreze curând. Toate turelele au componente realizate aici, iar anul viitor trebuie să livrăm încă 32 de turele, în 2020. Acesta este planul. Deci până acum au fost livrate 30 de turele’, a afirmat Cohen, la fabrica din Bacău unde sunt realizate componentele.

Ionuţ Gavriliu, General Manager Elmet România Internaţional, subsidiar Elbit, a vorbit despre activitatea companiei din Bacău. ‘Avem peste 20 de clienţi în întreaga lume. Livrăm produse în Europa, Statele Unite ale Americii, America de Sud, Israel. Suntem foarte mândri că în sfârşit putem produce şi pentru România’, a spus el.

Oficialul a subliniat că mare parte din materialul folosit este de origine românească.

‘Facem piese şi turela de 30 de milimetri care face parte din programul Piranha V. Majoritatea materialului pe care îl folosim provine din industria autohtonă. Avem, pe orizontală, colaborare cu foarte mulţi subcontractori, companii româneşti, unele care şi-au cumpărat maşini cu comandă numerică dedicate exclusiv pentru colaborarea cu noi’, a punctat acesta.

Piesele pentru turele sunt realizate la fabrica din Bacău, sunt asamblate în Măgurele şi apoi turelele sunt livrate la Uzina Mecanică Bucureşti.

Primul lot de 36 de vehicule blindate Piranha V va fi livrat până la sfârşitul lunii februarie, a anunţat ministrul Apărării, la începutul lunii.

‘Avem un nou angajament, un nou masterplan care urmează să se finalizeze cu livrarea primului lot de 36 de vehicule blindate anul viitor în luna februarie. Ca atare, îndată ce vom avea acest prim lot recepţionat, se resetează întreg programul şi urmează să se deruleze pe fazele pe care le-au prezentat cei de la compania GD’, a declarat atunci Nicolae Ciucă, la inaugurarea capacităţii de producţie a transportoarelor Piranha V, la Uzina Mecanică Bucureşti.

Transportoarele Piranha V au fost contractate în ianuarie 2018 pentru circa 895 de milioane de euro de la General Dynamics, care deţin şi o capacitate de producţie în Elveţia. Contractul presupune achiziţia a 227 de transportoare din care o parte ar trebui să fie asamblate în Romania, scrie Agerpres.

 

Leave a Reply