Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie dezbat, miercuri, ultimul termen în dosarul “Gala Bute” în care Elena Udrea este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene.

Udrea le-a spus jurnaliștilor care o așteptau la ICCJ că se așteaptă să fie achitată în acest dosar.

”După doi ani de zile nu mai am emoții pentru astăzi. Mă aștept ca în acest dosar să fiu achitată. Nu cred că se pot da condamnări pe denunțuri mincinoase neprobate cu nimic în instanță”, a spus Elena Udrea.

La termenul anterior avocaţii Elenei Udrea au depus un raport de expertiză psiho-legală, finalizat în decembrie 2016, în care concluziile scrise sunt ale psihologului Tudorel Butoi. În acest raport sunt analizate atât comportamentul Elenei Udrea, cât şi ale inculpaţilor din dosarul “Gala Bute” care au dat declaraţii împotriva ei.

Judecătorii îl vor audia în calitate de martor pe Felix Tătaru, după care procurorul de şedinţă şi avocaţii vor ţine pledoariile finale, urmate de ultimul cuvânt al inculpaţilor.

Dosarul Gala Bute

Elena Udrea, fost ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului, a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie 2015, fiind acuzată de săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene, potrivit Agerpres.

Udrea a stat în arest preventiv în perioada 25 februarie – 7 mai 2015, după care a fost plasată în arest la domiciliu până la data de 16 iunie 2015.

În dosar au mai fost deferiţi justiţiei fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul preşedinte al FRB Rudel Obreja, Tudor Breazu – administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, Ştefan Lungu – fost consilier al lui Udrea, Gheorghe Nastasia – fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Ana Maria Topoliceanu – fost director al Companiei Naţionale de Investiţii, Dragoş Marius Botoroagă – administratorul unei firme.

Tudor Breazu şi Rudel Obreja sunt acuzaţi de complicitate la luare de mită, evaziune fiscală, complicitate la luare de mită şi spălare de bani; Gheorghe Nastasia – luare de mită, Ştefan Lungu – complicitate la dare de mită, Ana Maria Topoliceanu – luare de mită, Dragoş Marius Botoroagă – de dare de mită, Ion Ariton – participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, Udrea a coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, şi anume, Lungu, Topoliceanu, Nastasia şi Breazu, au primit, cu ştiinţa sa, sume de bani de la reprezentanţii unor societăţi comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanţate de ministerul pe care inculpata îl conducea.

4 COMMENTS

  1. Poate poate ,DNA isi mai spala rusinea cu Kovesi prin miscarea asta. Asta e strategia lor. Mai sacrifica un vechi lider,sponsor al sistemului pentru salvarea agentei medaliata si premiata de ambasade pentru merite….straine?

  2. e o decizie grea, ca daca o achita, chiar daca nu e definitiv, ii dau un ditamai bobarnacul Lulutzei aflata in plina criza de echilibru si scaun deranjat ;p

Leave a Reply