Premierul Sorin Grindeanu şi directorul Enel România, Georgios Stassis, s-au întâlnit, marţi, la Palatul Victoria, principalele teme abordate fiind securitatea energetică a României şi oportunităţile de investiţii în acest domeniu.

Potrivit unui comunicat al Guvernului remis AGERPRES, Grindeanu a subliniat preocuparea Executivului pentru securitatea aprovizionării cu energie a consumatorilor, la preţuri competitive, eficientizarea sistemului energetic şi sprijinirea producţiei de energie din surse regenerabile.

La rândul său, Georgios Stassis a reafirmat interesul strategic pe care grupul italian îl are în România, unde Enel este prezent ca producător de energie electrică din surse regenerabile, distribuitor şi furnizor de energie electrică.

‘Planurile Enel în România prevăd creşterea investiţiilor, în următorii doi ani acestea urmând să totalizeze circa 330 de milioane de euro. De asemenea, Enel a investit până în prezent circa 3 miliarde de euro în dezvoltarea operaţiunilor sale locale’, se precizează în comunicat.

De asemenea, Georgios Stassis a arătat că Enel va plăti până la sfârşitul acestui an suma de peste 400 de milioane de euro datorată statului român în urma deciziei Curţii Internaţionale de Arbitraj de la Paris, se mai spune în comunicatul citat de Agerpres.

3 COMMENTS

 1. Corect! ENEL a fost privatizat, a fost dat la straini, maritat! De ce nu privatizam si restul, OLTCHIM, CFR Marfa, RADET etc, ca dupa aceea sa poata sa iasa in strada corporatistii vietii si sa ragaie ca in tara noastra trebuie sustinuti plagiatoarea de “doar 4%” Kovesi si DNA, ca sa poata sa aresteze toti oamenii de afaceri si decidentii romani si sa elimine concurenta oamenilor de afaceri straini de pe la noi, asa cum vor stapanii coloniei noastre de la Bruxelles si de peste ocean?! Democratie, lupta anticoruptie, sau ce mama dreac?!

  Romania, caz real…

 2. Securitate energetica, securitate informationala, etc atata timp cat acestea sunt pe maini straine care alearga dupa profit ? Ca sunt 30 % tampiti cred insa, restul ? Sa fie clar, banii astia sunt banii nostri si nu ma explic din ce fel de operatiuni sunt.
  @ultras …
  Buna observatia, permite-mi sa adaug Romania, caz unic …

 3. adica stirea e defapt ca ENEL plateste dreaq o data DATORIA aia de 400 milioane pe care nu voia sa o plateasca (ca de-aia s-a dus la Curtea de Arbitraj).
  Adica nu e mare erou national, voia sa fie tepuitor national! 🙂

Leave a Reply