Home Articole Epoch Times : Generalul Ion Mihai Pacepa a murit la 92 de...

Epoch Times : Generalul Ion Mihai Pacepa a murit la 92 de ani ucis de COVID19

1731
0

Flux24.ro scrie ca Ronald J. Rychlak, un publicist american care a semnat un volum împreună cu Pacepa, a anunțat intr-un editorial pentru Epoch Times ca Ion Mihai Pacepa ar fi murit de COVID-19.

„In primele ore ale diminetii de 14 februarie 2021, COVID-19 a realizat ceea ce nu au putut sa faca o recompensa de doua milioane de dolari si doua echipe de asasini platite de Romania. Ion Mihai Pacepa, sau Mike pentru cunoscuti, a murit”, scrie Ronald J. Rychlak in theepochtimes.com.

In 1978, a cerut azil politic in Statele Unite ale Americii, lucrand pentru comunitatea de informatii a SUA impotriva fostului bloc sovietic.

Guvernul american a descris activitatea lui Pacepa ca „o importanta si unica contributie adusa Statelor Unite”.

Pacepa s-a născut la Bucureşti în 1928. A studiat chimia industrială la Universitatea Politehnică din Bucureşti, dar, înainte de absolvire, a fost recrutat în agenţia de poliţie secretă a Republicii Socialiste România, Securitatea. A fost iniţial repartizat în departamentul de contrasabotaj al Securităţii. În 1955, a fost transferat la Serviciul de Informaţii Externe.

Începând din 1972, a fost şi şef adjunct al Serviciilor de Informaţii Externe româneşti, consilier pentru dezvoltare industrială şi tehnologică, precum şi mâna dreaptă a lui Nicolae Ceauşescu.

În 1978, a lăsat în urmă poziţia din vârful piramidei sociale comuniste şi a fugit în Statele Unite.

În 1987 a publicat Red Horizons: Chronicles of a Communist Spy Chief, prima carte occidentală care a dezvăluit natura criminală a Partidului Comunist şi a Securităţii, aducând prejudicii de imagine regimului de la Bucureşti. Orizonturi Roşii a fost republicată în 27 de ţări.

Condamnat la moarte de regimul comunist, Ion Mihai Pacepa a fost reabilitat in mandatul presedintelui Emil Constantinescu.

 

Leave a Reply