Reintoarcerea la otomanism prin sinistra figura islamista a lui Recep Tayip Erdogan da frisoane lumii civilizate. Ar putea fi Turcia libera, frumoasa si cosmopolita sa fie salvata de acest cosmar?!

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat joi după-amiază decizia magistraţilor de la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) de a permite companiilor să interzică angajatelor purtarea vălului islamic în ţările UE. Liderul turc a susţinut că o asemenea decizie juridică lansează o adevărată luptă între ”crucea creştină şi semiluna islamică”, relatează Hurriyet Daily News.

”Unde este libertatea religioasă? Ei au pornit o luptă între cruce şi semilună. Nu există nicio explicaţie cu privire la asta, spun foarte clar că Europa se îndreaptă spre epoca de dinainte de al Doilea Război Mondial”, a declarat Erdogan la un miting din localitatea Sakarya.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis marţi că toate companiile europene au dreptul de a interzice angajatelor să poarte vălul islamic ”ca parte a unei interdicţii care vizează şi alte simboluri politice şi religioase”.

De asemenea, preşedintele turc a discutat inclusiv despre alegerile legislative olandeze, căştigate de către formaţiunea premierului Mark Rutte.

”Oh, Rutte! Poate că ai fost primul în alegeri, dar ai pierdut un prieten ca Turcia. Ei au spus că am putea să luăm cina cu prim-ministrul, dar nu există niciun asemenea premier. Renunţaţi! Aţi pierdut!”, a spus liderul de la Ankara.

Erdogan le-a amintit celor trei milioane de cetăţeni turci care locuiesc în ţările europene că au puterea de a alege 30 de parlamentari pentru legislativul Turciei.

”Cum poate cineva să ignore o asemenea putere? Ce rău poate să genereze un politician care face campanie?”, a declarat preşedintele turc, acuzând ţările europene care promovează ”organizaţii ilegale” în timp ce nu permit unui guvern legitim să organizeze evenimente de campanie pentru referendumul constituţional din Turcia.

Recep Tayyip Erdogan a ameninţat inclusiv că autorităţile turce nu vor mai respecta programul de reprimire a migranţilor din Uniunea Europeană, scrie news.ro

10 COMMENTS

 1. Domnule Radu Tudor , la Antena 3 s-a vorbit mai puțin decât trebuia .Acum Comisia Europeană nu permite o lege care spune că 50% din produsele din hypermarket-uri să fie românești
  Nu mai vreau mere cu radiații , prefer alea cu viermi dar românești cu toate vitaminele la locul lor . Comisia Europeană e anti fermierului român.Eu , ca cetățean care vreau să mănânc ceva românesc și nu mai am rude la țară , ce să fac ? Cu toată antipatia pe care i-o port , ăsta ar fi un subiect pentru Mihai Gâdea ssau de ce nu emisiunea Adevăruri Ascunse

  • Da’ te opreste UE sa cumperi produse romanesti?

   si acum la subiect. Ponta, prieten bun al lui Erdogan, ce mai face? Mai zice ca sa ne intelegem bine cu Turcia? sau tace malc?

   • Muoamm, acum ne-ataca otomanii, nu ne mai ataca rusii, comunistii si cu Ciuma Rosie din capul sifonarilor astora mari amatori de sloganuri securiste “de dreapta” gen D4n asta care a gresit blogul.

    P.S. Nasule, du-te nene pe blogurile voastre de corporatisii feisinterbucisti ai vietii care asaza marfa in raft la sumermarket la Carrefour si la Ikea, sau pe alea pentru ONG-istii sorosisti mari luptatori anti-sistem ai vietii, du-te acolo si ragaie harneli din astea de doi lei si cinci’spe bani gramada caracteristice voua, basistilor expirati ramasi fara idolul vostru etern care v-a initiat in golanii, Basescu Damigeana ala. Du-te si mitraliaza-te si nu te mai opinti pe-aici degeaba, ca risti sa dai in atac cerebral daca te mai sufoci mult pentru ca ati pierdut alegerile. Respekt deosebit. Sal

    • Mesaj pentru sinistrul “ultras basist …..”. Inițial am crezut ca ignorandu-va veți dispărea de la sine ca niște relicve de trista amintire dar voi în loc sa urmați acest curs natural ce faceți? Votați la greu psd – alde, câștigați alegeri și, prin ignoranta voastră, distrugeți tot în calea voastră astfel încât trebuie sa va combatem inclusiv pe acest blog. Este un act de minim patriotism.

 2. E strict problema lor şi nu e a mea! N-are decât să şi-o rezolve acolo la ei! Noi să ne vedem de ţara şi naţiunea asta care au fost distruse pas cu pas în cei 27 ani de democraţie mizerabilă.

 3. Un titlu de articol neinspirat..conform titlului : turcia, china, rusia,etc. ,sunt necivilizate/barbare as putea spune !.Printre alte chestii ” civilizate ” vestul ne aduce si ” curcubeul”, vrem nu vrem ( chiar ne santajaza ) daca nu dorim acest lucru !.Exemple de chestii civilizate din vest sunt cu duiumul ..

 4. Din pacate imaginea legendarului Murtafa Kemal, parintele Turciei moderne, paleste astazi cand Erdogan Magnificul al II-lea isi exercita puterea discretionara asupra Turciei timpurilor noastre.
  Totusi Turcia de azi profund otomanizata si mai grav islamizata, este una moderna. Acum 20 de ani era in plina ascensiune azi de nerecunoscut din punct de vedere economic, Turcia cu o economie solida, cu tren de mare viteza., cu nenumarate autostrazi si poduri peste Bosfor.

 5. Titlul corect ar fi fost: erdogan model pentru ponta, Dragnea și tariceanu – coșmarul otomanismului pentru Europa cvilizata (deci nu pentru România tara cu cele mai toalete în fundul curții mulțumită în mare parte psd-ulii care a fost la putere de 27 de ani). Înțeleg ca titlul ar fi fost prea lung astfel dar ar fi fost complet.

Leave a Reply