Ioan Mircea Pascu pe Facebook :

Sa fie clar de la bun inceput: alegerile s-au încheiat, eu am fost scos de pe lista fără nicio explicație, iar partidul se pregătește de alegerea, prin congres/congrese, a unei noi conduceri.

In aceasta perspectiva, presupun ca vor avea loc alegeri si la nivelul organizațiilor județene, inclusiv analize ale rezultatului de la europarlamentare (măcar ca sa nu mai fie repetate greșelile facute, dacă nu și pentru altceva…)

In acest context, in calitate de membru al Organizației Satu Mare, aștept niște răspunsuri la câteva întrebări:

1. A existat vreo consultare oficială a organizației județene Satu Mare cu privire la persoana/persoanele care sa fie sprijinita/sprijinite pentru includerea pe lista centrala de candidați ai partidului?

2. In cazul in care o asemenea consultare nu a avut loc, este adevărat ca s-a trimis totuși la București un document cu numele președintelui organizației, ca singura persoana “sprijinita” pentru includerea pe lista centrala?

3. Iar dacă acest document a fost trimis la București, totuși, sub semnătura cui a fost trimis (ca nu îmi închipui ca președintele însuși și-ar fi semnat susținerea, deși, nu m-ar mira…)!? A făcut-o cumva președintele executiv?

Repet încă o data, lucrurile fiind tranșate, răspunsurile la aceste întrebări au o importantă “academica” pentru mine, cel mult, pot fi socotite ca o parte a “autopsiei” situației.

Ele au însă o mare importanta pentru gradul respectarii democrației și a statutului in partid, la nivelul organizației Satu Mare, in perspectiva Congresului partidului.

Leave a Reply