Aceasta afirmatie da o lovitura puternica unui sector ce contribuie masiv la o economie de piata performanta in Romania. Reactiile sunt pe masura.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, la Mediaș, că nu i se pare normal ca cei care lucrează în IT să fie scutiți de plata impozitului pe venit. „Orice venit trebuie impozitat. Nu poți să creezi facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”, a spus Orban.

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat, sâmbătă, într-o conferință de presă, la Mediaș, în județul Sibiu, că orice venit trebuie impozitat și că nu i se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit.

„Mie nu mi se pare normal ca IT-iștii să fie scutiți de plata impozitului pe venit. IT-iștii câștigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer. De ce? Păi un angajat dintr-o forjă sau un șofer de TIR care muncesc în condiții extrem de grele trebuie să plătească impozit pe venit și altul care încasează venituri semnificative și altul care încasează venituri dintr-o muncă mai mult intelectuală, mentală fără discuție, de ce să nu plătească impozit? Neutralitatea fiscală e un principiu fundamental. Orice venit trebuie impozitat”, a spus Orban.

Potrivit acestuia, nu pot fi create „facilități fiscale care îmbracă forma unor privilegii”.

8 COMMENTS

 1. Eu cred ca e singura declaratie inspirata pe care a avut-o vreodata.
  Motivul pentru care a fost implementata aceasta facilitate nu mai are acoperire.
  Dar cand zici asa ceva trebuie sa vii si cu un studiu de impact.

  • Supralicitez: chiar dna. Margrethe Vestager, candidatul ALDE la presedintia Comisiei Europene, a zis ceva foarte tare: “I believe a tax heaven is a place where everyone pays their taxes”

 2. Și de ce este neinspirată? Și eu cred că nu e normală situația asta. Ai un venit, plătești impozit. Așa putem scuti și industria auto,că și ei contribuie masiv la economia țării. Sau industria petrolieră. Sau,sau…

 3. Eu cred ca 15 ani de facilitati fiscale, in conditiile in care alte sectoare nu au beneficiat de absolut nimic, sunt arhi-suficienti! Si sa nu fim rai, isi permit sa plateasca cei 10%!

 4. nu va mai duceti dupa fenta si nu ii luati in serios ad-literam…

  scopul e justificarea introducerii impozitului progresiv, care va fi progresiv pentru tot, nu numai pentru unele pensii pensii ci pentru toate veniturile si, daca ii intreaba si pe neomarxistii lu Barna-Ciolos, va fi impozitata chiar toata averea (model frantozesc), chit ca nu cistigi nimic de pe urma ei.

  Ceea ce demonstreaza inca o data ca partidul autonumit de stinga, psd, ia (si) masuri bune teoretic specifice dreptei iar partidele autointitulate de dreapta, gen pnl, sunt prin logica si fapte, de stinga.
  Iar alea de stinga mai sunt si internationaliste, adica au grija sa nu cumva sa se ridice nici tara, nici individul, sa li se lase doar atita cit sa manince de la retailerii straini, sa-si plateasca facturile catre multinationale, ratele catre bancile straine si impozitele catre oligarhia politica – impozite marite nonstop din care trebuie achitati si cei 90% pe care ii pune Romania dupa ce atrage “fondurile europene” de 10%…

  Despre reducerea alocatiilor date “generos” de psd partidelor, zeci si zeci de milioane de euro anual, nu ii aud pe liberosi sa zice ceva…. de banu lor nu ne atingem, ce, vrem sa ii obligam sa faca iar coruptie ?

 5. Deși nu îl suport pe acest bufon de data asta are dreptate. aceasta discriminare nu este normala. Vor sa plece IT istii? Ok.

 6. Eu cred că purtarea unui CAP pe umeri începe să fie privilegiu!
  Dacă e așa tare-n făcătură, că-n clanță m-am convins, să înceapă, Sică Mandolină, cu pensiile parlamentarilor și ale magistraților!
  Ș-om mai vedea, apoi!

Leave a Reply