Europarlamentarul social-democrat Ioan Mircea Pascu a luat pozitie fata de ultimele evolutii politico-judiciare de la Bucuresti. Iata ce a postat pe Facebook :

“Constitutia da dreptul Parlamentului sa aprobe sau nu solicitarea de arestare a unui membru de-al sau! Totul este clar si legal! Numai ca reprezentanții altor instituții din sistemul separației puterilor critica votul Parlamentului si sar in sus de-un cot când sunt cumva criticati!? Dacă vrei sa fii respectat, începe prin a respecta pe ceilalți!
Apoi, oameni cu schelete in dulap de abia ii pot inchide ușile, sunt foarte critici – exact pe tema scheletelor – reale sau nu, nici nu mai contează – din dulapurile altora. Fără nici cea mai mică urma de rusine, fără sa clipească! Romanii sunt așa pur si simplu scuipați in fata! Sa ridice piatra doar cei ce sunt neprihăniți, nu cei ce sunt si mai abitir plini de păcate!”

 

24 COMMENTS

  • “Jean Jean de la Craiova, pus sa DARAME Guvernul

   Procurorul pus sa dea jos Guvernul Ponta, inainte sa fie avansat la DNA -structura centrala Uncheselu Jean Jean si Nicolae si-a facut mana cu dosare la Craiova.

   Citeste si Scandal in CSM. Stanciu nu accepta suplimentarea ordinii de zi

   Uncheselu Jean Jean Nicolae( zau ca nu e un grup, e doar numele intreg) a devenit celebru pe plan local dupa ce l-a trimis in judecata pe finantatorul Stiintei Craiova. Conflictul fiscal al lui Mititelu a fost transpus intrun dosar instrumentat de procurorul Jean la patrat, a carui sotie este judecator la Craiova. Ca la fotbal: eu centrez in instanta, nevasta da cu capul!

   Intre alte fapte de arme ale celui numit in Banie ”jJan de la Craiova” ramane la loc de cinste intamplarea instrumentata de DNA avand ca tinta colegul de birou, procurorul Dragos Cereceanu, momit cu nurii unei oltence fierbinti anchetate de Uncheselu. Cu probele confuze ale unor sarutari intime, Cereceanu a fost condamnat si scos din magistratura, acuzat ca a tras cu urechea la ancheta colegului Jenica fara jena.

   Performanta profesionala si taria de caracter l-au recomandat pe Uncheselu pentru a fi inregimentat in trupa procurorilor DNA in elita din structura centrala .

   Doamnei Kovessi, selectionera, omoloaga lui Piturca la lotul anticoruptibililor , i-au placut sportivii . Uncheselu, calificat profesor de educatie fizica in judetul Dolj, cu stagiu de 9 ani,inainte de a obtine o diploma la distanta de jurist, dupa ce l-a rezolvat pe Mititelu si pe colegul de birou a devenit bun de export la Bucuresti.

   Mapa moral-profesionala era impecabila. Doar la studii erau ceva probleme, dar vorba lui Basescu, scoala romaneasca este o fabrica de tampiti.

   Nu ne referim, Doamne fereste la fetele marinarului scolite in penumbra sau la eforturile lui Uncheselu de a intra in randul juristilor cu acces la justitie. Examenul de intrare in barou, dat in 2006, nu a fost un succes pentru profesorul de sport care ratase si titularizarea in 2005.
   Cand ai vocatie, nu te lasi, asa ca a incercat acolo unde e mai greu- la Institutul Superior al Magistraturii. In 2007, dupa contestatii la doua examene, este admis Brava,uncheselule!

   Decretul de numire ca procuror este semnat de insusi Traian Basescu, parintele si clientul Justitiei.

   Incepe cariera mai spre granita, la Zalau;dupa o halta la Deva ajunge la Craiova, loc unde isi aduce si sotia, tot magistrat.
   In 2014, in conditiile amintite de selectie, este in activitate la Bucuresti unde are onoarea sa lucreze cu un alt personaj legat prin destin ca marca de scrisoare de Elena Udrea- seful de sectie 2DNA, Claudiu Dumitrescu.

   Se face bagat in seama cand semneaza o scrisoare de mare impertinenta catre Senat, ceva care mirosea ca amenintare. Pentru ca la DNA mersul lucrurilor ajunge uneori in panzele albe ale erorii, Uncheselu tine cu dintii de bastonul lui de maresal ascuns in ranita- DOSARUL SOVA-PONTA.

   Sa dea norocul peste dusmanii mei sa aiba parte de un magistrat gimnast atunci cand isi vor cauta dreptatea! “

  • Romania lucrului bine furat de Johannis si gasca lui de sasi!!! “Aeroportul Sibiu, international doar prin scandal

   Cu toate că au fost organizate proceduri de licitaţie publică internaţională conform OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, firmele angajate să…
   Cu toate că au fost organizate proceduri de licitaţie publică internaţională conform OUG 34/2006 privind achiziţiile publice, firmele angajate să execute lucrările au fost cele agreate de Forumul Democrat al Germanilor din România, după cum urmează :

   IPTANA SA, persoana juridică de naţionalitate română din Bucureşti şi OBERMEYER Planen+Beraten GmbH, persoană juridică de naţionalitate germană au avut sarcina proiectării lucrării şi supravegerea executării lucrărilor în conform detaliilor impuse de proiect.

   Max Boegl Bauunternehmung GmbH & CoKG, persoană juridică de naţionalitate germană (pentru facilitarea efectuării formalităţilor fiscale şi a instituirii unui mecanism de plată a facturilor emise, a fost înfiinţată la data de 31 octombrie 2006 şi firma SC Max Boegl Aeroport Sibiu, cu sediul în Sibiu către care se făceau plăţile) a avut sarcina executării lucrărilor de construcţii cu respectarea contractului de antrepriză şi în conformitate cu prevederile legilor româneşti în vigoare.

   Dornier Consulting GmbH, persoană juridică germană, a avut sarcina asigurării managementului proiectului .

   Valoarea iniţială a proiectului a fost de 70 milioane de euro, asta ca să câştige licitaţia cine trebuia!, dar graţie celor 10 acte adiţionale, s-a ajuns treptat la peste 115 milioane de euro, deci aproape dublu şi un termen de execuţie mult mai întârziat. Actele adiţionale au modificat multe, inclusiv soluţia tehnică iniţială, au generat lucrări suplimentare, multe şi mai costisitoare decât cele prevăzute iniţial în contract. Toate aceste „îmbârligături” au cauzat întârzieri, dar şi o groază de încurcături care s-au dovedit ulterior a fi păguboase.

   Nu credem că suntem obraznici, atunci când ne întrebăm care sunt mecanismele calculării unui proiect, oricare ar fi importanţa sa, pentru că în caietele de sarcini se trasează nişte obiective concrete, niște sume exacte şi se condiţionează executarea unor lucrări în anumiţi parametrii… Pe baza acestui subiect, al proiectului unei construcţii de asemenea anvergură, se pot dezvolta multe discuţii mai mult sau mai puţin pertinente, mai ales că vorbim despre considerentele care au stat la baza câştigării unor licitaţii publice de către firme bine cotate, dar şi a calităţii apropiate de perfecţiune, pe care trebuia să o aibă obiectivul la finalizare. Subliniem evidenţa că este vorba de firme germane, date întotdeauna ca exemplu în detrimentul firmelor autohtone.

   Lucrările de construcţie s-au desfăşurat pe perioada august 2006 – martie 2009. Pe parcursul lucrărilor, respectiv în anul 2007, a fost solicitată de către constructor recepţia lucrărilor, ocazie cu care s-a constatat lipsa staţiei de carburanți şi postul trafo nefinalizat. La vremea respectivă numai reprezentanţii Aeroportului Sibiu s-au opus recepţiei, reprezentanţii Consiliului Județean Sibiu şi ai Primăriei Sibiu optând pentru semnarea documentelor, fiindcă se aflau în plin an al evenimentului internaţional „Sibiu, capitala culturală a Europei” şi trebuia „bifată” şi inaugurarea aeroportului internaţional!

   În luna martie 2009, firma Max Boegl GmbH & CoKG / Max Boegl Aeroport Sibiu a anunţat din nou terminarea lucrărilor de construcţii şi a solicitat organizarea de către beneficiari a procedurilor de recepţie la terminarea lucrărilor, conform HG 273/1994. În 21.04.2009 comisia s-a întrunit la Aeroportul Sibiu. Parcă presimţind ce se va întâmpla şi nedorind să-şi asume nicio responsabilitate, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, Martin Bottesch se retrage din comisia de recepţie, locul lui fiind luat de Constantin Şovăială, vicepreşedinte PDL. Nu s-a constatat nici o îmbunătăţire faţă de situaţia anterioară, ba mai mult, în procesul verbal încheiat cu această ocazie se specifică faptul că au fost sesizate la inspecţia vizuală a lucrării, acumulări de apă în partea de nord, la ambele capete ale pistei, care au dus la mărirea rosturilor de dilataţie a unor plăci betonate până la 50 mm.

   De asemenea, Autoritatea Aeronautică Civilă Română trimite printr-o adresă oficială, avertismente cu privire la siguranţa de exploatare a aeroportului, îngrijorări survenite ca urmare a tasării terenului în zona căminelor de canalizare şi balizaj, unele denivelări din banda pistei şi foarte grav (!), prezenţa apei în canalele de vizitare ale instalaţiilor electrice.

   Din nou recepţia a fost amânată pentru luna mai 2009. Pentru această dată a fost constituită o comisie în a cărei componenţă Aeroportul Sibiu să nu aibă decât 3 reprezentanţi…. din 15. Chiar şi aşa au fost sesizate deficienţe la terminalul de călători, turnul de control, clădirea aeroportului, inundarea camerelor de vizitare a instalaţiilor electrice etc., dar de data aceasta se trece cu vederea lipsa depozitului de carburanţi.

   S-a încheiat procesul verbal de recepţie la data de 27.05.2009, însă cu obiecţiuni… Una dintre acestea a fost tocmai obligaţia constructorului de a remedia orice deficienţe apărute la rambleul prag 09, cerinţă necontestată de către executant. În faţa Comisiei de recepţie executantul, proiectantul general şi dirigintele de şantier au certificat in scris faptul că lucrările corespund cu cerinţele de calitate şi că tasările din zonă sunt normale faţă de mărimea rambleului.

   Între timp au început să apară şi reclamaţii de la mai mulţi operatori aerieni care sesizau desele ciocniri dintre aparatele de zbor şi păsările care-şi făcuseră cuib în flora abundentă care s-a dezvoltat din cauza apei acumulate la capătul pistei. Oricum, această lucrare controversată şi tărăgănată la infinit nu putea să ducă la nimic bun. Ca urmare, în noaptea de 21 spre 22 august 2010, partea superioară a rambleului 09 s-a prăbuşit, antrenând ruperea drumului perimetral şi scoaterea din funcţiune a sistemului instrumental de aterizare. Sistemul de balizaj care permitea aterizări de precizie chiar şi pe ceaţă a devenit nefuncţional, cu consecinţa aterizării aeronavelor numai pe baza interpretării piloţilor, fapt ce a atras după sine anularea sau întârzierea curselor aeriene în sezonul rece, ca urmare a vizibilităţii reduse. De altfel s-a constatat că securitatea traficului aerian este afectată negativ, motiv pentru care Aeroportul din Sibiu nu a primit atestare naţională pentru spaţiul Schengen!

   Se spune că, încă din luna iulie a anului 2010, reprezentanţii Aeroportului Sibiu au semnalat firmelor executante o serie de surpări. Acestea au sugerat angajarea unui alt expert, de preferinţă independent care să constate dacă există un pericol eminent. Şi Consiliul Judeţean Sibiu începe să poarte o corespondenţă pe această temă cu firmele proiectante IPTANA şi OBERMEYER care sugerează nişte soluţii, dar specificând că nu pot să fie exacţi datorită … „ierbii necosite de la capătul pistei”. Ce ziceţi de aşa răspuns, de parcă discuţiile se purtau pe marginea unui aeroport clandestin al traficanţilor de droguri din jungla columbiană, năpădit de bălării şi liane?!

   Reproşurile au început să curgă din toate părţile şi s-au adus în discuţie mai vechile obiecţiuni privitoare la calitatea materialelor folosite pentru umplutură, care se pare că nu au fost de cea mai bună calitate, dar la momentul respectiv, constructorul neamţ a aplicat formula românească universală „merge şi aşa” sau cealaltă: „fie ce-o fi!”…

   Constructorul Max Boegl se dezice de orice, susținând că ar fi avertizat beneficiarul de eventualele surpări care s-ar putea produce (uitând că în luna aprilie 2009 au afirmat că tasarea era una normală, urmând se diminua şi înceta, în timp, până la stabilizare). Cu toate acestea, cei de la Max Boegl au avut nesimţirea să se arate deschişi la semnarea unui alt contract şi să facă o nouă ofertă de preţ – culmea tupeului, din moment ce trebuiau să remedieze propriile greşeli! – pentru repararea defecţiunilor apărute. Se zice că preţul respectivelor lucrări de reparaţii s-ar ridica la suma de 15 milioane de euro.

   La jumătatea lunii septembrie a anului 2010, Consiliul Judeţean Sibiu a transmis către părţile implicate în construcţia Aeroportului „Internaţional” o Notificare pentru remedierea situaţiei, fără a primi însă un răspuns. Firma constructoare a rămas imperturbabilă, continuând să-şi vadă de treabă pe centura ocolitoare a Sibiului, unde s-a mutat după terminarea „reuşitei” de la aeroport, graţie intervenţiei FDGR-ului în frunte Klaus Iohannis, foarte influent pe lângă premierul de atunci, liberalul Călin Popescu Tăriceanu, care a avut grijă să-i gonească definitiv pe italienii de la firma „Todini”, care încurcau planurile economice germano-săseşti.

   Văzând nepăsare din toate părţile Consiliu Judeţean Sibiu a chemat în judecată părţile implicate, solicitând o expertiză tehnică care a fost întocmită de către prof.univ.dr. Anton Chirică. Expertiza tehnică a determinat drept cauze principale ale prăbuşirii pământul necorespunzător (mediocru spre rău) folosit pentru realizarea umpluturilor, conformarea necorespunzătoare a formei rambleului (pantă mare a taluzurilor) în raport cu proprietăţile fizico-mecanice ale pământului utilizat şi pentru condiţiile morfologice şi hidrogeologice locale, dar şi sistemul de drenaj necorespunzător şi subdimensionat pentru toată zona în care platforma s-a realizat în profil mixt şi rambleu. Nu vrem să avansăm ipoteze, dar in mod cert se ştie că atât conţinutul expertizei cât şi estimarea costurilor a fost comunicată neprocedural părţilor, care şi-au exprimat refuzul de a suporta aceste reparaţii.

   Deoarece lucrarea se afla în perioada de garanţie, beneficiarii nu aveau temei legal şi nici justificare pentru angajarea altor sume. De aceea s-a cerut executarea sumei de 1,37 milioane de euro depusă de către Max Boegl la Raiffeisen Bank, reprezentând garanţie la începerea lucrărilor. Firmele de proiectare IPTANA şi OBERMEYER au contestat expertiza tehnică întocmită de prof. Chirică, pe motiv că ar exista un conflict de interese, deoarece la momentul respectiv domnul Chirică ar fi lucrat la cel puţin două proiecte care a căror beneficiar era taman firma Max Boegl. Pe de altă parte, firma constructoare ( învinuita Max Boegl), reprezentată de firma de avocatură Stoica & Asociaţii, recunoaşteţi cred numele fostului ministru al justiţiei – fost liberal şi el , ca şi Tăriceanu! – chemă la rândul ei în judecată Consiliul Judeţean Sibiu şi R.A. Aeroportul Sibiu solicitându-se admiterea acţiunii şi… ţineţi-vă bine!, plata următoarelor sume:

   27.360.446,57 lei şi 145.641,94 euro cu titlu de costuri suplimentare generate de prelungirea duratei de execuţie a contractului de antrepriză

   7.388.720,28 lei reprezentând contravaloarea lucrărilor executate şi nedecontate la plată

   303.589,91 lei contravaloarea cablului de balizaj provizoriu reţinută de către beneficiar

   467.500 lei reprezentând sume reţinute cu titlu de penalităţi de către beneficiar

   Dobânda legală aferentă sumelor de mai sus calculată până la data efectuării plăţii.

   Ce ziceţi de tupeul ăstora? Demn de semnalat este faptul că toate aceste probleme au fost discutate într-un cerc închis, în şoaptă, unii din motive de subordonare politică, alţii din slugărnicie sau din interes. Prima persoană care a vorbit public de toate aceste aspecte, despre imensele sume cheltuite în zadar a fost domnul profesor universitar doctor Corneliu Bucur, veşnica „oaie neagră”, care a fost imediat mazilit de peste tot.

   Mai mult ca ciudată a fost poziţia directorului Aeroportului Sibiu, domnul Sava, care deşi în anul 2007 a avut o poziţie fermă faţă de deficienţele constatate, acum a ajuns să se facă de râs, spunând că a primit garanţii din partea constructorului cu privire la capacitatea cablurilor electrice de a funcţiona normal şi în apă şi să minimalizeze lipsa depozitului de carburanţi, afirmând că şi dacă ar fi fost construit unul, din lipsa fondurilor acesta ar fi fost prea mic. Ce spui, Franz? Când a făcut această afirmaţie, domnia sa a uitat că pentru acest depozit au fost alocaţi bani încă din proiectul iniţial. Nu a uitat însă să fie sarcastic şi să spună că „observăm că, mai nou, toată lumea se pricepe nu numai la fotbal sau politică ci şi la aviaţie”. Da… şi la agricultură!, am mai adăuga noi. Se văd cu ochiul liber eforturile domniei sale de a-şi păstra postul, care depinde de… Consiliul Judeţean!

   Aceeaşi atitudine superficială a dovedit-o şi primarul Iohannis, care a declarat presei că problemele semnalate la Aeroport nu sunt semnificative, ci mai mult mediatice ţinând cont că lucrarea s-a executat din bani publici. De asemenea, domnia sa a considerat că incidentul cu surparea s-a produs ca urmare a faptului că s-a lucrat „româneşte”, ca la noi, iar o expertiză în acest caz va fi foarte greu de făcut datorită lipsei de specialişti în construcţii din ţara noastră. Ruşine, domnule Iohannis! Că aveaţi o părere proastă despre tot ceea ce este românesc, ştiam, dar să vă exprimați jignitor la adresa firmelor germane, coborându-le la nivelul nostru bananier, se poate? Noi nu putem să înţelegem de unde această atitudine şi aceste concluzii din partea domnului primar, cum că firmele germane au lucrat „româneşte”, mai ales că ele nu au fost plătite româneşte sau nemţeşte, ci de-a dreptul regeşte! De asemenea, nu putem înţelege cum s-a putut realiza o manipulare şi o intoxicare atât de puternice, încât în toate acuzaţiile care se fac atât din partea constructorilor sau dinspre mass-media nu este pomenit mai deloc numele primarului Sibiului, Klaus Iohannis. Parcă am fi într-un alt film, dar de data asta unul S.F.! Sasul-şef nu a mâncat usturoi şi nici gura nu-i miroase, deşi la tăiatul panglicilor la multiplele inaugurări de la aeroportul „internaţional” a fost tot primul!!! De vină sunt tot alţii, ca de obicei, Herr Iohannis fiind un tabu de care nu are voie nimeni să se atingă! De vină este „doar” Consiliul Judeţean Sibiu, omiţându-se intenţionat ca a existat un PARTENERIAT la începerea lucrărilor!

   Cine doreşte să fie corect şi obiectiv nu are decât să caute Hotărârile Consiliului Local Sibiu care dovedesc implicarea în proiect şi a administraţiei publice locale, pe lângă cea judeţeană. În HCL 316/2006 se aprobă necesitatea şi oportunitatea extinderii şi modernizarea Aeroportului Sibiu cu alocarea sumei de 59.440.000 euro (fără TVA), iar in HCL 317/2008:

   „Art.1. Se aproba contractarea, garantarea unui împrumut extern de 20.000.000 EURO de către Consiliul Local Sibiu împreuna cu Consiliul Judeţean Sibiu, pe o perioada de 20 de ani, cu o perioadă de graţie de 5 ani şi a plăţii serviciului datoriei publice aferente, pentru obiectivul de investiţii „Extindere şi Modernizare Aeroportul Sibiu”.
   Art.2. Se aproba finanţatorul extern Banca Europeana de Investiţii.”

   În anul 2007, prin HCL 60 şi 61 se aprobă asocierea dintre Primăria Municipiului Sibiu şi Consiliul Judeţean Sibiu în vederea contractării unui împrumut intern de 70 milioane lei sau echivalentul în euro pe o perioadă de 25 de ani, din care 5 ani perioada de graţie. Garantarea acestui împrumut s-a făcut cu veniturile proprii ale Primăriei Municipiului Sibiu.

   Tot în anul 2007, prin HCL 281, se aprobă indicatorii tehnico-economici modificaţi în conformitate cu documentaţia (PT – DE) la suma de 314.001.326,16 lei (inclusiv TVA).

   Nici nu s-a trecut bine în anul 2008 şi se mai pompează bani în buzunarele nemţilor: HCL 3/2008:

   „Art.1. Se modifică punctul 2 – Obiectul contractului, aliniatul 1, lit. a din Contractul de asociere prevăzut ca anexă la H.C.L. nr. 60/2007 privind aprobarea asocierii judeţului Sibiu cu municipiul Sibiu în vederea contractării unui împrumut pentru realizarea obiectivului de investiţii „Extindere si modernizare Aeroportul Sibiu”, care va avea următorul cuprins:

   (1) Prezentul contract are ca obiect asocierea judeţului Sibiu cu municipiul Sibiu în vederea asigurării finanţării necesare realizării obiectivului de investiţii „Extindere si modernizare Aeroportul Sibiu, prin:
   (a) contractarea unui împrumut în suma de 190.000.000 lei care va fi suportat de părţile contractante în părţi egale, fiind în prezenţa unei obligaţii divizibile de rambursare a creditului, fiecare parte contractantă fiind ţinută doar pentru aportul sau, în proporţie de 50% fiecare, situaţie care exclude răspunderea solidara. “

   Şi HCL 4/2008 ne adânceşte şi mai mult în datorii şi se mai aprobă încă un împrumut suplimentar, în valoare de 25.000.000 lei, cu o perioadă de maturitate de 25 ani, din care perioada de gratie este de 5 ani. Şi de data acesta garantarea împrumutului s-a făcut cu veniturile proprii ale Municipiului. Luna februarie a anului 2008 ne aduce încă un împrumut de data aceasta în valoare de 20.000.000 lei, tot pe o perioadă de 25 de ani. Vă place, nu, cum dispune minoritate săsească din Sibiu de banii majorităţii româneşti şi cum ultima este scufundată în datorii până peste cap? De unde atâta indiferenţă faţă de banul public, de ce atâta toleranţă pentru greşelile pe care le fac „saşii noştri”, spre deosebire de românii care parcă sunt blestemaţi să culeagă doar reproşuri pentru nepricepere, lene şi furt? Păi, ce au făcut saşii împreună cu nemţii la Aeroportul „Internaţional” Sibiu cum se numeşte? S-a creat un mit despre lucrul făcut de nemţi, de saşi… Tot respectul faţă de oamenii aceia de pe vremuri sau de cei care mai sunt, probabil prin Germania, dar fraţilor, ăştia cu care lucrăm noi acum şi le burduşim buzunarele de bani nu sunt aceia care au creat mitul german! Aceştia sunt nemţii hoţi care s-au combinat cu saşii noştri hoţi şi-şi bat joc de noi, de banii noştri. Ăstora nu le pasă de vieţile noastre, nu le pasă dacă mor câteva sute de oameni într-un eventual accident aviatic! În schimb, au tupeul să ceară bani până şi pe greşelile proprii, cu aroganţa rasei superioare şi a stăpânului mai presus de legile ţării pe care o jecmănește de fonduri şi pe care o consideră o umilă colonie proprie.

   De ce numele lui Iohannis nu mai apare, de ce el este prezent şi vizibil doar la inaugurări? La împărţitul banilor noştri cu prietenii lui şi parteneri de afaceri germani sau austrieci este foarte discret. De ce suntem atât de laşi să lăsăm pâinea şi cuţitul în mâna unuia care nu merită să împartă acea pâine nici măcar câinilor comunitari, darămite celor care l-au cocoţat într-un scaun prea înalt pentru „moralitatea” sa. Tragem un semnal de alarmă care sperăm să vă trezească, să vedeţi ce trebuie să vedeţi, nu ceea ce vor alţii să vă arate! A sosit timpul să demonstrăm că nu este adevărat ce spun cei din jurul nostru şi să ne ridicăm spinarea încovoiată în veşnică umilinţă faţă de străini.

   Dan FLORESCU”

 1. Pai acum in sfarsit au venit americanii, chiar daca dupa vreo 70 de ani! N-am vrut noi sa ne integram in marele proiect de globalizare al americanilor numit Uniunea Europeana? Nu am vrut noi sa intram in NATO? Acum cand suntem abuzati, ce facem? Vrem sa ne cerem singuri afara? Vrem sa ne predam, sa iesim singuri cu mainile ridicate din transee si sa capitulam in fata marelui dusman de la est care sta sa ne atace, sa isi trimita tancurile si rachetele nucleare si bomba cu hidrogen peste noi, eventual pe Lenin sa ne declanseze vreo revolutie anti-tarista sau alte busculade neronale?

  Pai acum ce facem, vrem sa o dam la intors? Vrem sa renuntam la americani, la UE si la NATO?

  Vrem sa renuntam la imprumuturile de la FMI si sa ne apucam de maine toti de munca pe aici, toti care am mai ramas? Sa ne apucam de munca noi, impreuna cu toti distrusii astia inversori pe care i-am pus in scaune ca sa ne conduca cica, in speta cu toti golanii, hotii si incompetentii pusi in functiile de conducere de peste tot? Noi cu astia vrem sa ne apucam de treaba de a doua zi si infaptuim capitalismul dracului, sau ce?

 2. Mă tati! Dar de ce nu spuneţi cu subiect şi predicat totul ţi peste tot în lume, să ştie lumea fie şi din diaspora, despre ce este vorba! Nu v-a fost deajuns palma pe bază de minciuni la prezidenţiale??? Vă place să vă jucaţi cu cuvintele, manipulaţi vorbele pentru a ieşi lumea în stradă pro sau contra şi să se ia la bătaie! Mai mare ruşinea pentru oamenii care se dau demni şi onorabili la vedere!
  PS. oricum vă faultez cînd e vorba de realitate indiferent de partid sau numiţi de politicieni, că scrieţi păe facebook sau vorbiţi se simte intenţia de a manipula sau munţi.

 3. intr-adevar reprezinta cea mai mare palma ca in tara asta sa conduca un infractor si un penal Guvernul Romaniei! Chiar nu are pesedeul un om cinstit care sa-l inlocuiasca pe plagiator?

  • Citeste raspunsul d-lui Ponta…nu te grabi sa tragi concluzii..Daca tie , ti-ar aduce o invinuire , fara sa fii vinovat , cum ai proceda?Nu arunca cu piatra..opreste-te o secunda…si apoi vorbeste..

 4. In ce priveste legea privind raspunderea magistratilor, eroarea judiciara nu trebuie tratata pe acelasi palier cu pierderea cazului de catre avocatul acuzarii, in speta de catre procurorul de caz.

  Procurorul de caz are statutul de avocat din partea acuzarii, adica de avocat din partea statului. Dupa ce el intocmeste rechizitoriul, adica intocmeste dosarul cu probe, dovezi, martori din partea acuzarii, el inaintea acest dosar la judecator, care judecator ii spune daca dosarul e suficient de temeinic intocmit spre a fi trimis in instanta spre judecare. Atat judecatorii, cat si procurorii sunt angajati din partea statului, adica ei sunt tocmiti si platiti de stat.

  Acum, avand in vedere ca pe aceasta lume de aia exista avocati buni pe care sa ii poti angaja si plati sa te apere, tocmai de aceea nu exista niciodata garantia ca un proces este automat castigat de una dintre parti. In consecinta, si procurorii care sunt avocatii care reprezinta statul din partea acuzarii si care inainteaza dosarul spre judecare in urma consultarii cu un judecator, ei pot sa piarda cazul in instanta. Acum, daca un avocat pierde sau castiga un caz, pe linie de consecinta el nu trebuie sa isi piarda automat locul de munca de a doua zi, adica sa fie dat afara din barou, sa nu mai aiba dreptul sa pledeze la bara de a doua zi sau sa plateasca despagubiri din onorariul lui sau din leafa, asa cum e in cazul procurorilor din partea statului.

  Poate de aceea, trebuie sa existe o lege de atragere a raspunderii din partea magistratilor, doar in cazul abuzurilor sau a intocmirii rechizitoriilor cu rea intentie de catre magistrati sau a erorilor judiciare voite, in cazul magistratilor. Aceste lucruri cine le poate evalua si judeca sau cantari? Pai, CSM sau inspectia judiciara, asa cum de altfel este si normal!

  P.S: La noi se mai intampla inca pe la televizor cum ca procuratura este prezentata ca fiind Justitia si ca si atunci cand se vorbeste despre SRI si despre implicarea acestora in procesul de aducere de probe la dosarele instrumentate de catre procurori, acest lucru se numeste ca fiind tot Act de Justitie, adica se face trimitere pe linie de consecinta cumva ca la noi si SRI-ul reprezinta tot Justitia! Va dati seama in ce hal de confuzie si de ciorba generala ne sunt prezentate institutiile neamului (ale statului, scuze) pe la televizor?! Va dati seama de ce toti meltenii sunt varza in capetele lor si habar n-au pe ce lume sunt, majoritatea?! E doar o consecinta a ceea ce se propaga zi lumina si anume, busculada neuronala!

 5. europarlamentarul social-democrat asteptai sa nu il apere pe ponta , propagandistule ? esti atat de prost ?
  oamenii vor egalitate pentru toti , vita ! ei vor ridica piatra ! ne-am intors in comunismul lui ceusescu !

 6. Cine i-a lasat pe astia de scuipa? Un lucru e clar: Parlamentul le-a oferit imunitate celor care aplica legea! Unde a fost PREDICTIBILITATEA?

 7. Problema raspunderii magistratilor se refera in exclusivitate la judecatori, in cazul in care acestia fac erori judiciare din rea intentie sau din incompetenta profesionala.

  Daca judecatorii si-ar face intotdeauna treaba, procurorii din partea acuzarii nu ar trebui sa aiba nicio sansa sa pacaleasca instanta judecatoreasca, indiferent ce ar incerca acestia sau cat de rau intentionati sau incompententi ar fi, lucru de la sine inteles!!

  Pe de alta parte, asa cum e de la sine inteles ca pe aceasta lume exista avocati mai buni sau avocati mai slabi, la fel si procurorii din partea acuzarii care au calitatea de avocati din partea statului, ei pot sa fie mai buni sau mai slabi. In consecinta, ei pot castiga sau pierde cazul cand pledeaza la bara.

  Asa incat, nici procurorii din partea acuzarii nu se prezuma ca ei castiga toate cazurile ale caror dosare le instrumenteaza si pentru care pledeaza, pentru ca de aceea pe aceasta planeta mai exista avocati buni, pe care sa ii poti plati si sa te apere cat mai bine ca sa te scape de acuzatii.

  Procurorii care au statut de avocat din partea acuzarii pot uneori sa mai si piarda cazul, fiind de la sine inteles ca inca nu s-a nascut pe aceasta planeta un avocat care sa castige toate cazurile.

  Asa incat, legea raspunderii magistratilor ar trebui sa se refere exclusiv la judecatori, pentru ca ei sunt magistrati! Daca acestia fac erori judiciare din rea intentie sau din incompetenta si decizia lor judecatoreasca conduce la abuz fata de acuzat, ei trebuie sanctionati!

  P.S: Sanctiunile cred ca de fapt exista si ca sunt prevazute de legi si regulamente, aceste lucruri fiind de competenta inspectiei judiciare sau CMS-ul, care ei cu asta ar trebui sa se ocupe. La televizor se amesteca lucrurile in mod voit sau din necunoastere! Cam astea. Pa.

 8. – Nu pot să cred că comunicarea este sub orice critică la unii din psd! – Nu pot să cred că v-aţi molipsit de la ceilalţi de v-aţi suprimat aproape tot din ceea ce înseamă comunicare verbală live!
  – Nu pot să cred că v-aţi limitat la cochilia precum melcii şi lăsaţi creierul să mucegăiască în loc să-l puneţi la treabă în scopul tuturor!
  – Dacă v-aţi retras din punct de vedere al comunicării verbale live şi v-aţi băgat la dos cu păreri şi opinii pe site-uri, aşteptînd să vă preia materialele scrise presa pentru a aduce la cunoştinţă poporului, înseamnă că e grav! Nu ştiu de ce mai încasaţi veniturile şi bonusurile de la bugetul statului că doar pentru asta sunteţi plătiţi: comunicarea a tot ceea ce faceţi pentru ţară şi popor!…Şi-l mai auzim pe tăriceanu: imunitatea parlamentarului ales e în folosul omului de rînd, cred că trăiţi în altă lume cu totul aeriană în care nu vi se cere nimic şi doar voi să vă faceţi tot ce este bun şi bine pentru voi!
  E GRAV!!!

 9. Eu credeam ca europarlamentarii se bat pentru tara in PE nu pe fasbook. Sa ne spuna cum se luptabpentru tara in PE.

  • Bine zis. Da de cand cu presedintele ”Facebook”, se pare ca toata tara s-a mutat in mediul virtual…

 10. Iohannis, DNA-ul in complicitate cu fasistii PDL-isti regrupati in PNL vor sa inlouiasca guvernul Ponta, cel care a reparat si stabilizat tara dupa dezastrul guvernarii basiste pt a prelua puterea fara acordul popular. sa guverneze o minoritate isterica si galagioasa formata din oameni care
  la alegeri au obtinut 200 de voturi intrand in parlament de pe locurile 2-4 e in afara oricarui joc demoratic, caci si de data aceasta ceea ce populatia voteaza nu are deloc importanta. Pe unii ii votam altii sunt cei care pun mana pe guvern prin mijloace clar fasiste,

 11. O interpelare in Parlamentul UE, ceva, pe tema asta? Nimic?!
  Ca asa, doar pe FB… doar alegeri prezidentiale se pot castiga, nimic altceva.

 12. Oameni buni , Italia a scapat de mafie cu ajutorul a catorva PROCURORI care si-au facut treaba pana la capat. Dar la noi e jale , in momentul cand procurorii fac politica nu scapam de mafie.

 13. in timp ce rapandulele astea de doi lei numiti”politicieni” o iau pe aia cu “romanii” si “interesul national” in gura si nu stiu cum sa ne explice cat de legali sau ilegali sunt ei hotii de la putere sau opozitie si cum fura ca niste nemernici cu legea in mana, romanii sunt jefuiti in cel mai ordinar stil cu putinta de toti borfasii interni si externi:

  “Fostul ministru de finante, analistul economic Ilie Serbanescu trimite o
  Scrisoare deschisă către bucureșteni și toți românii, de un dramatism rar intalnit

  Dragii mei concetățeni, sînt și eu, ca și dumneavoastră, un locuitor
  al acestui îndrăgit oraș . Aici m-am născut, mi-am petrecut copilăria, mi-am făcut studiile și am muncit pînă cînd am ieșit la pensie. Am muncit 42 de ani din care 22 pentru propășirea socialismului și 20 pentru dezvoltarea capitalismului și a democrației de la care am sperat mult mai mult . Acum sînt la pensie . Să nu credeți cumva că m-am pricopsit . Îmi petrec anii chivernisind banii de pensie în primul rînd pentru plată facturilor.
  Știți și dumn eavoatra, poate mai bine ca mine, că viață de
  bucureștean te obligă la folosirea unor servicii și facilități
  publice indispensabile cum ar fi curentul electric, gaze, apa curentă, cablu tv, internet, telefon și cîte altele. Tot uitindu-mă prin
  facturi am observant un lucru pe care aș vrea să vi-l împărtășesc și
  dumneavoastră. Și anume că eu, ca și dumneavoastră, plătesc apa la o companie numită Apa Nova care e o companie frantuzească dar îmi vinde apă românească pentru că, cu siguranță, nu o aduce din Franța. Deci eu, atunci cînd fac duș sau cînd îmi fac un ceai, îl fac cu apă românească, dar banii mei pleacă în Franța. Curentul electric îl plătesc la o companie italiană numită Enel. Deci, cum am aprins un bec, am deschis o supapă prin care banii mei se scurg în Italia. Sînt convins că nici Enelul nu-mi vinde curent italian. Gazul metan îl plătesc la GDF Suez (Gaz de France Suez), firmă tot franțuzească ce îmi vinde mie și multor altora gaz metan românesc, dar banii noștri pleacă la Paris să se integreze în UE.Telefonul, indiferent că-l plătesc la Romtelecom, Vodafone, Orange sau Cosmote, cum deschid gura să zic ceva la telefon, cum îmi mai zboară din portofel niște bani către zări străine. Cablul TV și internetul le plătesc la RCS & RDS. Ăștia, mărturisesc că nu știu de unde sînt dar am auzit că patronul lor, pe nume Zoltan Teszary, locuiește la Budapesta și nu știe nici el dacă mai e român sau European. Ce să va mai spun că, dacă bag benzină în rezervor, m-am integrat și cu mașina în Europa, că nu mai e în tot Bucureștii un PECO românesc. Ferească Dumnezeu de vreun împrumut la bancă, pe care mărturisesc că nu l-am făcut, dar sînt sigur că mulți au fost nevoiți să-l facă și acum plătesc dobînzi grele și comisioane către bănci străine fiindcă
  în București,în afară de CEC, nu mai e nici o bancă românească.Deci ne integrăm cu succes și în sistemul financiar European, cu portofel cu tot. Dacă umplem coșul cu merinde la supermarket, pentru îndestularea familiei, iarăși aruncăm cu banii peste mări și țări fiindcă marfă e aproape 90% de import.
  Deci cam astea sînt urmările politicii de privatizare a celor care au
  condus țara în ultimii 24 de ani. Am fost predați la pachet, pe post
  de consumatori captivi, unor companii străine care ne calculează
  prețurile în euro, deși noi sîntem plătiți în lei! Pe facturi
  prețurile cresc fără să ne întrebe nimeni, deși noi avem un contract
  cu fiecare din aceste companii de utilități.
  Cît mai poate dură o asemenea hemoragie financiară? Dar să știți că situația asta nu e specifică doar Bucureștiului. Ea se regăsește în toate marile orașe din țara . Toată lumea consumă și nimeni nu mai produce nimic, iar banii românilor se scurg în afară țării. Pagubele sînt uriașe!
  Au dispărut, în ultimii 24 de ani peste 1200 de întreprinderi
  productive: fabrici,uzine,combinate,cooperative, sisteme de irigații
  și cîte altele! În România, primul război mondial + al doilea război mondial + cutremurul din 1977 nu au distrus 1200 de întreprinderi. Politicienii ultimilor 24 de ani au reușit performanța!
  Nici bomba de la Hiroșima + bombă de la Nagasaky nu au reușit
  performanță asta, e dovedit statistic .Deci politicienii noștri din
  ultimii 24 de ani sînt mai răi că bomba nucleară. Nu mai vorbesc de recordul de a crește datoria publică la 20 miliarde de euro.I-au spus datorie publica, deși nu ne-au întrebat pe noi, poporul, atunci cînd au contractat-o, dar ca să fie siguri că e datoria noastră, a
  poporului și că noi o vom plăti… noi și nepoții noștri!
  Cît mai poate dură o asemenea situație? Ce fel de țara vom lasă noi
  moștenire copiilor și nepoților noștri?! Mulți dintre ei caută de pe
  acum să-și facă o situație prin alte țări. Cifre neoficiale spun că
  vreo 4 milioane de tineri români muncesc în străinătate și din
  generațiile care se ridică mai toți vor să plece, fiindcă este o
  adevărată performanță să-ți găsești un loc de muncă în țara ta.
  Nimeni nu cere de pomană . Toată lumea dorește un loc de muncă ! Fără producție autohtonă de bunuri, doar cu consum și servicii și alea livrate de străini vom pieri ca țara și ca neam în cîțiva ani de zile. Acest lucru trebuie să înceteze și România să-și recapete controlul asupra serviciilor publice și asupra întregii economii! Serviciile publice sînt afaceri cu clienți captivi. Ele trebuie să fie în mînă românilor, a statului român, altfel ne vom trezi cu prețuri din ce în ce mai mari !
  Dumnezeu să ne lumineze mintea!
  În caz contrar vom trage apa la București și vom face plata la Paris,
  ca și pînă acum!”

 14. din pacate acest partid pe care pieleanu il considera cel mai tare din tara( ma referer la sociologul penelist marius pieleanu) dovedeste ca in ciuda faptului ca are ca de obicei cei mai buni ministri si oameni politici nu are un departament de comunicare la nivelul partidului. sunt cativa pesedisti care dau din gura pe la tv ( voicu, stefanescu, savu, severin sau serban) si care au curajul sa spuna lucrurilor pe nume, alti pesedisti pe la parlamentul european care critica in mod proletar abjectiile din tara dar per ansamblu acest partid ce masuri ia pentru a inlatura abuzurile? cand vezi atatea cazuri dezastruoase din justitie care au condus la abuzuri inimaginabile fata de romani pesedistii din comisia juridica se opun ca membrii justitiei sa plateasca pentru erorile facute, cum ne-a informat mircea badea . ponta tot zice ca ia masuri in acest sens dar vad ca e si el cu statul de drept si justitia in gura! pai bai victor viorel ponta daca ai dreptate, iar din actele aparute pana acum in mass media se pare ca are, ce masuri iei contra abuzului procurorului dna? ce te impiedica sa-l dai in judecata pentru abuz in serviciu? terchea berchea asta de jean de la craiova dovedeste ca e atat de prost incat in referat face greseli peste greseli. dna-ul da foc la tara efectiv, atenteaza la securitatea tarii ( bunul mers al economiei e o problema de securitate a tarii) si tu premier tot o dai cu justitia independenta? pai atunci nu te mai plange ca te ataca dna+penelistii astia prosti si scarbosi! arata ca esti barbat politic, arata pisica adversarilor si treci la masuri( legi) care sa aduca la normal si sa elimine basismul penelist din justitie! daca tu ca mare sef esti facut praf de un neica nimeni care pana ieri se ocupa de gainarii iar acum pentru ca are scheleti in dulap urmeaza orbeste ordinele infractoarei luluta oamenii astia obisnuiti la ce sa se astepte? ar trebui ca antena 3 sa faca efectiv o campanie si sa arate zilnic abuzurile din justitie, sa prezinte zilnic cazurile pierdute la cedo si sa arate populatiei cine sunt judecatorii si procurorii care ne scot din buzunar gramada de bani pe care o plateste statul ca sa ocopere prostia sau abjectia celor din justitie!

 15. Dar trecerea varului Cazanciuc in partidul facut de TB, a generalului Oprea, nu este oare, un scuipat mai rusinos din partea lui Ponta catre tot PSD-ul, PC-ul si toti cei care l-au votat?
  Fratilor! Daca vom continua asa, TB va ajunge sa detina controlul asupra tuturor partidelor din tara. Ponta! Daca mai ai putina judecata, pleaca si lasa pe altcineva de la PSD, inainte sa intre tot in puscarie, ca asa ai primit tu ordin. Sau poate vrei neaparat sa ii predai guvernarea UNPR-ului, ca vad ca si cei de la B1 TV tot pe Gabriel Oprea il vor. Oare de ce mai fratilor? Vreun blat intre VVP si TB ?!
  Si voi astia de la A3, nu il mai periati atat pe Ponta, ca asta cu neamul lui cu tot, mai avea putin si va preda cu tot cu patron si televiziune, in favoarea prietenului Ghita. Asa, va amageste ca vezi Doamne, nu stiu ce favor a facut el A3, se foloseste de voi, apoi ne pune pe toti intr-un cosi si ne preda lui TB. Ca de, e mic, arogant si profund corupt…cum bine i-a zis-o! Trezirea!
  Uneori, am senzatia ca astia se grabesc care sa ajunga mai repede sa ii faca pe plac lui TB. Or avea ceva de castigat, cine stie?

 16. Si nu va fie teama, TB are persoane infiltrate si in PNL (batranul PNL), culmea tot prin filiera Oprea, iar de PDL, probabil ca nici nu mai are rost sa mai amintim. Normal ar fi, ca dl Blaga, sa aibe cunostinta de astfel de legaturi (mai ales acele afaceri prin intermediul unor fosti militieni) si sa ii elimine de langa ei. Asta in cazul in care nu doreste sa ajunga cu gatul rupt. L-a iertat TB o perioada, dar nu se stie pana cand o va mai face. Mai ales ca tandemul asta Ponta-Oprea, va duce inevitabil la o revigorare a Elenei Udrea, si… Urat scenariu, asa-i ?

 17. Va mai aduceti voi aminte, de o inregistrare secreta dintr-un local (de prin anul 2006 -2007, parca), unde se discuta formarea unui nou partid politic in care sef sa fie un om tanar, vehiculandu-se atunci numele lui VVP ?! Ulterior, s-a format un grup parlamentar independent, alcatuit in marea majoritate din psd-isti (tinta fiind atunci Tariceanu si PSD-ul care il tinea la guvernare). Apoi, acel grup parlamentar din jurul dlui Oprea s-a numit UNPR, care a jucat si a bâțâit pe scana politica numai dupa cum a cantat TB.
  Eu nu vreau sa fiu rea, insa cred, ca TB in 2012 putea fi dat jos cu usurinta, insa acest lucru a fost impiedicat de un troc politic din interiorul tarii si nu unul extern.
  Daca e tradare, tradare sa fie, dar sa o stim si noi! Bine…acum depinde tradarea in interesul cui e, ca s-ar putea ca cei mai multi sa nu fie deacord cu ea.

Leave a Reply