Ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a declarat miercuri ca premierul Victor Ponta nu i-a cerut demisia dar o sa aiba o discutie cu premierul joi sau vineri si o sa decida dupa aceea.

Ministrul Justitiei a fost intrebat insistent de jurnalisti despre o potentiala demisie, in conditiile in care PNL i-a cerut demiterea pentru comunicatul prin care le atrage atentia ca risca sanctiuni penale, dar si a zvonurilor ca unii lideri PSD sunt nemultumiti de activitatea sa.

“Oficial nu mi s-a cerut o asemenea demisie din partea premierului”, a spus Robert Cazanciuc, care a adaugat ulterior ca “nu am avut o discutie cu premierul, o sa am probabil aceasta discutie astazi sau maine.”

“O sa am o discutie si o sa decid dupa aceea”, a repetat ministrul justitiei, care participa miercuri la sedinta Consiliului Suprem al Magistraturii.

“Daca mandatul meu la ministerul Justitiei a corespuns mandatului initial preluat acum doi ani, de a avea un raport de tara mult mai bun decat pana acum, de a contribui la cresterea increderii in justitie, aceasta evaluare poate fi facuta de premier si, daca ea nu corespunde mandatului initial,  sunt gata sa plec, nimeni nu este de neinlocuit”, a spus Robert Cazanciuc.

Senatorul social-democrat Daniel Savu a declarat luni seara, la Antena 3, ca in sedinta conducerii PSD de astazi i-a cerut premierului Victor Ponta inlocuirea din functie a ministrului Justitiei, Robert Cazanciuc, din cauza prestatiei slabe a acestuia din ultima vreme. Potrivit lui Savu, Ponta a spus ca nu il schimba pe Cazanciuc acum, il mai tine o saptamana.

8 COMMENTS

  1. Acum s-a apucat si dl. ministru sa-si puna pe tapet demisia ?
    Cand esti capitan pe vas, nu-ti iei barca de salvare si fugi, ramai si incerci sa salvezi ce se mai poate salva, asa cu dl. Cazanciuc dupa ce vaporul PSD ia apa mai face si valuri.

  2. ATENTIE : Plenara CEDO a RESPINS cererea de RIDICARE A IMUNITATII profesorului BARSAN , pe motiv ca NU EXISTA RATIUNI PENTRU ASA CEVA !!!!!!!!!!! Ca sa vedeti , CEDO nu a impiedicat infaptuirea justitiei , nu s-a asezat de-a curmezisul in calea democratiei !!! Desi judecatorul Barsan ceruse Plenarei sa voteze pentru ridicarea imunitatii , acestia nu au dat curs rugamintii sale , motivand ca imunitatea se da pentru ca persoana respectiva sa-si poata desfasura activitatea fara constrangeri , pentru asigurarea exercitarii independente a functiei ce o detine ! Inca ceva : hotararile pe care le iau ei , in CSM, tot prin vot , sunt contestate de cineva , bune sau rele ? Nu ! La ei este valabil votul , la Parlamentul RO-MA-NI-EI , NU ! Ei or fi mai …cu mot , ca sa nu zic altfel ?!

    • Ridicarea imunitatii judecatorului Barsan fusese ceruta tot de DNA , pentru a nu se impiedica infaptuirea actului de justitie , via Proc-Gen , MAE , conform procedurilor .

  3. Decizia Cedo prin care s-a respins cererea de ridicare a imunitatii judecatorului Barsan spune ca ,,este respinsa , Curtea nefiind convinsa ca imunitatea impiedica realizarea actului de justitie sau ca ( FFFFFFF important !!!!) IMUNITATEA AR PUTEA FI RIDICATA FARA A DAUNA SCOPULUI PENTRU CARE A FOST ACORDATA ,, (!!!!!!!!) . Daca in cazul jud Barsan s-a motivat astfel , ca nu exista siguranta ca judecatorul nu ar fi impiedicat sa-si exercite functia prin ridicarea imunitatii , ce sa spunem despre PREMIERUL unei tari ?! Ar putea el sa-si desfasoare activitatea ,ridicandu-i-se imunitatea, fara ca acest lucru sa dauneze scopului pentru care i-a fost acordata ? Adresati aceasta intrebare Liviei Stanciu , lui JOShannis , lui Blaga , Gorghiu !!! Au habar de faptul ca Plenara CEDO a RESPINS o cerere ca cea in cazul premierului si ca motivarea ar trebui sa fie stiuta de ei , pentru a nu mai manca atata cacat toata ziua ?

  4. Astea sunt consecinţele comunicării şi a muncii prestate ani de zile prin numire! Munca la stat de stat…degeaba.

  5. Mormolocul asta dupa ce ca i sarac cu duhul i a dat mama natura si o fata. Nu e frumos sa ne.luam de fata lui da daca politicianul e prost o fata mai de Doamne ajuta mai salveaza din.situatie. sa ti dea demisia si sa.puna unul mai frumos ca mai destept nu cred ca au acolo prin psd.

  6. De ce sa ii ceara demisia? Doar este atat de competent! Incredibil ce ministri timorati avem! Am vazut ca acum se muta cu minister, parca si-ar muta domiciliul, la UNPR. Oprea inteleg ca se pregateste sa devina prim-ministru-interimar, dupa ce Johannis il va suspenda pe Ponta. Iar motiunea va cadea. Penibilii de la PNL, inteleg ca au esuat in incercarea de a se intalni cu ambasadorii, in sensul ca nu a venit nimeni. Ce tara!

Leave a Reply