Directorul CIA, William Burns, este de acord că războiul împotriva Ucrainei a fost un eșec strategic pentru Federația Rusă însă, chiar și așa, regimul lui Vladimir Putin nu este în prezent în pericol.

Armata rusă a avut rezultate slabe și a suferit pierderi uriașe. Economia rusă a suferit daune pe termen lung. O mare parte din progresul realizat de clasa de mijloc rusă în ultimii 30 de ani este distrus”, a analizat Burns situația într-un interviu acordat PBS . “Cred că reputația Rusiei este foarte subminată și slăbiciunile sale scoase la iveală. De asemenea, populația rusă pare să fie din ce în ce mai preocupată de costul războiului“.

Șeful CIA a amintit și de mobilizarea din Federația Rusă, după anunțul căreia mai mulți cetățeni au fugit din țară.

Toate acestea arată că Putin are o mulțime de probleme. Cu toate acestea, în momentul de față nu reprezintă nicio amenințare la adresa puterii sale: „În opinia sa, el a creat un regim autoritar foarte sigur și represiv”.

În același timp, Burns nu a ignorat faptul că printre ruși, anxietatea față de război este în continuare în creștere, iar economia rusă continuă să sufere pierderi, care vor afecta ulterior viitorul cetățenilor Federației Ruse.

Directorul Agenţiei Centrale de Informaţii a SUA (CIA), William Burns, a declarat vineri că este de părere că atacurile Rusiei împotriva infrastructurii din Ucraina vor continua, deși Agenția anticipează un „tempo mai redus” al luptelor pe parcursul iernii, relatează CNN.

Deocamdată, CIA nu vede o cale imediată spre negocieri pentru a pune capăt conflictului, a spus el.

Evaluarea noastră nu ne arată că rușii sunt serioși la acest moment cu privire la o negociere reală”, a declarat Bill Burns într-un interviu la postul PBS.

Încă din octombrie Rusia a lansat numeroase atacuri cu rachete care au avariat sistemul energetic și infrastructura civilă din Ucraina, provocând pene masive de curent în plină iarnă. Vineri, atacuri cu rachete au fost raportate în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv în Kiev, Odesa, Harkov și Zaporojie, scrie adevarul.ro

 

1 COMMENT

  1. Poate cereti CIA si o evaluare a razboilui dus de nea Vergil cu constantenii .Sa il invitati la o plimbare pe trotuarele constantene de la far pana in Mamaia stg dr. Cu ce au gresit oamenii astia sa nu poata circula macar pe un trotuar. Sa faca o hora cu primarii pnl din majoritatea oraselor care au inceputa atacul impotriva trotuarelor si a locuitorilor care i-au cocotat in finctii.Constanta arata jalnic parca ar fi parte din razboiul vecinilor

Leave a Reply