Declarațiile de ultimă oră ale comandantului forțelor strategice ale Federației Ruse, generalul colonel Serghei Karakaiev arata ca Rusia dezvoltă arme care să poată trece de scutul antirachetă din Europa.

 

Rusia adoptă măsuri pentru a reduce eficacitatea sistemelor de apărare antirachetă ale SUA în Europa, a declarat comandantul şef al forţelor strategice ruse, general colonelul Serghei Karakaiev, într-un interviu publicat vineri de cotidianul Krasnaia Zvezda, citat de EFE.

”Trupele de rachete strategice efectuează o serie de măsuri tehnico-militare care permit să reducă într-un grad suficient eficacitatea apărării antirachete a SUA în Europa şi garantarea îndeplinirii sarcinilor trasate”, a susţinut Karakaiev.

Oficialul rus a explicat că aceste măsuri se referă îndeosebi la crearea de ”noi sisteme de rachete dotate cu mijloace moderne de combatere a apărării antiaeriene, luând în calcul caracteristicile estimate ale viitoarelor sale sisteme informatice şi de atac”.

Generalul colonelul rus a adăugat că se lucrează la noi sisteme pentru ca rachetele şi ogivele să fie mai greu de detectat, precum şi la sporirea capacităţii de variere a traiectoriei rachetelor balistice intercontinentale.

În plus, Karakaiev a anunţat că anul viitor vor începe lucrările pentru fabricarea unei noi rachete intercontinentale mobile, care va putea fi lansată din ”orice regiune a teritoriului Federaţiei Ruse”.

Karakaiev a informat că, în 2023, forţele strategice ale ţării intenţionează să efectueze opt lansări de probă cu rachete balistice intercontinentale, dublu faţă de anul în curs.

”În 2022 s-au efectuat patru lansări cu rachete strategice, care au confirmat fiabilitatea ridicată a sistemelor de rachete”, a declarat militarul rus, care a vorbit printre altele de noua rachetă balistică intercontinentală Sarmat, scrie Agerpres.

Leave a Reply