Recep Tayyip Erdogan e genul de conducator care-si distruge tara si destinul ei. Dupa islamizarea periculoasa, anularea alegerilor in Istanbul si arestarea a sute de mii de oameni nevinovati precum medici sau profesori, sultanul Erdogan arunca Turcia in bratele Rusiei.
Desi a fost avertizat ca aceasta achizitie dubioasa va pune imediat in pericol achizitia avioanelor americane de lupta F-35, dar si alte coordonate importante ca stat membru NATO, Erdogan merge, orbeste, inapoi. Scufunda Turcia.
Cinic vorbind, scufundarea nedorita a Turciei pe mana unui autocrat potenteaza profilul strategic al Romaniei in bazinul Marii Negre.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a informat miercuri că Turcia a achiziţionat deja sistemul de apărare S-400 din Rusia şi şi-a exprimat speranţa că livrările vor fi realizate în luna iulie, un anunţ susceptibil să intensifice tensiunile dintre Ankara şi Washington pe acest subiect, transmite Reuters.

“Turcia a cumpărat deja sisteme de apărare S-400. Este o afacere încheiată. Sper că aceste sisteme vor fi livrate în ţara noastră luna viitoare”, a declarat Erdogan.

Turcia şi SUA s-au confruntat public în ultimele luni de zile în legătura cu intenţia autorităţilor de la Ankara de a cumpăra sistemul S-400 produs de Rusia, incompatibil cu sistemele NATO.

Secretarul american al apărării Patrick Shanahan a evidenţiat săptămâna trecută că Turcia va fi scoasă din programul avioanelor de luptă invizibile F-35, dacă Ankara nu-şi revizuieşte planurile de achiziţionare a sistemului de apărare antirachetă rusesc.

Vorbind la o întâlnire cu membrii partidului său AKP, Erdogan a declarat că Ankara va cere socoteală oricui exclude Turcia de la cumpărarea programului F-35.

“Vom cere socoteală, cu orice ocazie, pentru excluderea Turciei din programul F-35, din motive neîntemeiate sau nelegitime”, a afirmat Erdogan, adăugând că Turcia este partener în programul de fabricare.

Erdogan a mai afirmat că doreşte să vorbească despre acest subiect la telefon cu Statele Unite, înaintea întâlnirii cu preşedintele Donald Trump, care va avea loc la Osaka, la sfârşitul lunii iunie.

Rusia a anunţat marţi că intenţionează să realizeze livrarea în iulie, activând alarma ameninţării americane de a sancţiona Ankara dacă aceasta va duce la bun sfârşit achiziţia sistemului S-400.

9 COMMENTS

 1. Sunteti prea ” iuropean ” ,pentru a mai ramane loc si de ” patriotism ” ( nu l confundati..voit.. cu nationalismul sau conform variantei dumneavoastra..cand nu va convine..cu bolsevismul) !

   • Radu Tudor de ce sunteți cu disperare proamerican? Anonimul are dreptate, ați reacționat exact cum se aștepta, fara argumente. Apropos, ce e sovietul?

    • stimate anonim curajos, sunt un pro-occidental convins pentru ca asta e destinul Romaniei moderne de 150 de ani Dvs ati facut istorie la scoala? ce scoala? Homo sovieticus e creatia comunistilor, persoana incompatibila cu civilizatia occidentala.

   • Ce falos este d-l Tudor ca sta in bratele americanilor si ca e pro-occidental.Credeti ca declaratiile astea repetate va fac mai ” intelectual”? Erdogan nu vrea sa se execute la ordinul americanilor, e asa rusinos? Nu pot sa le faca ce fac cu Venezuela ,ca le-ar face.( vor încerca) D-ta RT ca fiu de ofiter al ARMATEI ROMANE incearca sa fii mai pro-romăn ca nu e nici o rusine.

 2. @Radu Tudor: Dacă ar fi să ne luam după logica dumneavoastră ar însemna să nu avem nicio relație cu Germania că Hitler și alte alea. Pe bune, încă ne mai scăldăm în astfel de gândiri?

Leave a Reply