Premierul Viorica Dăncilă a gafat în şedinţa Comitetului Executiv Naţional, spunând în loc de CEx – ceea ce înseamnă prescurtarea numelui forului PSD – cuvântul sex, au precizat surse politice prezente la şedinţa social-democraţilor.

“Eu sper în acest sex”, a spus Viorica Dăncilă la şedinţa Comitetului Executiv, au spus sursele citate.

Ulterior premierul s-a corect, spunând „nu sex, CEx”.

Premierul Viorica Dăncilă a făcut mai multe gafe de exprimare în timpul mandatului, spunând recent, după ce a fost lăudată că şi-a corectat discursul, că avea o direcţie clară trasată de partid pe care nu o considera confortabilă.

4 COMMENTS

  1. E clar ca femeia face gafe lingvistice când e sub ochiul unui public ostil—asta cu sex și CEx e chiar amuzanta—ceea ce nu înseamnă însă ca cedează la presiuni, la modul general, sau nu cedează decât calculat, atunci când nu poate câștiga nimic dintr-o confruntare. Personal, după ce am văzut-o livrând fără nici o greșeala, fonetica sau gramaticală, discursul “beligerant” la adresa PE și a ingerințelor forurilor europene in politica guvernului roman —celebrul început ex abrupto: n-am venit sa dau socoteala” m-a surprins și nu doar pe mine—tind sa cred ca in clipa de fatza a “cedat” in fatza isteriei anti-Dragnea manifestata de liderii europeni încă in funcție, isterie alimentata de promisiunile făcute de aceștia lui Johannis cum ca-i vor elimina dusmanul înainte sa iasă cu toții din scena cu tinicheaua promisiunilor neîndeplinite de coada. Deci, cucoana și-a calculat “suceala”, l-a lăsat pe Dragnea sa cada cu zgomot, i-a îndepărtat din ochiul publicului pe Olguța Vasilescu și Codrin Ștefănescu, cei mai vehemenți susținători ai acestuia, și și-a “corectat” discursul in consecință, lucru pe care “Dulăii” din PSD ori nu-l înțeleg, ori nu vor sa-l înțeleagă, urmarea fiind ca o supun la latraturi și atacuri cu dinții rânjiți care o scot din rutina (s-ar putea sa fie si dislexica si sa se supună la exerciții continue de corectare a defectului) și-o fac sa dea in gropile lingvistice sus-menționate. Ideea mi se pare din ce in ce mai plauzibila dacă ne gândim ca Nastase, Geoana și toți “disidentii” PSD înlăturați de cuplul Ponta-Dragnea—uitam prea ușor faptul ca Dragnea era Number Two in epoca Ponta—evita s-o înjure pe madam premier; nu cred c-o fac din pura eleganta, adică, ci pentru ca-i înțeleg acțiunile și nu vor sa-i strice “lucrarea”/o lasă sa câștige timp pana ce va reuși sa regrupeze trupele PSD aflate in deruta. Și nici Ponta nu se agita prea tare s-o ia in tarbaca oricat ar fi dispus sa-și ia partidul înapoi, după cum pare, iar cretinismele lui Dide & Angi nu ajung s-o distrugă efectiv, așa ca nici “opoziția” nu pare foarte preocupata de “prostia” și “marionetismul” coanei premier pe care, vezi Doamne, vrea s-o înlăture de la carma statului ceea ce înseamnă ca știu și achiesează la pactul făcut de “proasta lui Dragnea”cu maharii de la Bruxelles. Doar Johannis, cu mintea lui înceată, pare sa mai creadă in desființarea automata a lui Dancila, mai ales ca Ponta, dusmanul lui personal din 2014, pare ca a uitat șutul primit după Colectiv și se măscărește intr-o veselie la Cotroceni de-ai zice ca s-a îmbătat cu țuica “metilica” și da in delirium tremens. Desigur, s-ar putea sa ma înșel, după cum s-ar putea sa se fi înșelat și madam Dancila asupra pactului încheiat cu niște dubioși de profesie precum Juncker și Timmermans dar, pe moment, femeia rezista—in sensul propriu al termenului, fără #—și e interesant de văzut ce și cum va pierde, dacă va pierde, la capătul partidei lansate după caderea lui Dragnea.

Leave a Reply