Nouă italieni, patru bărbați și cinci femei, au fost uciși în atacul comis de militanți islamiști asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului și un altul este dat dispărut, a anunțat sâmbătă ministrul de externe italian, Paolo Gentiloni, relatează AFP și Reuters.

Ministerul a publicat o listă cu numele celor nouă victime, adăugând că familiile acestora au fost anunțate. Persoana dispărută se afla în restaurant în momentul atacului, însă nu a fost identificată printre cele 20 de victime, a explicat Gentiloni.

Militanți islamiști au ucis 20 de persoane, majoritatea cetățeni străini, în incinta unui restaurant de lux din Dhaka înainte ca forțele de securitate să ia cu asalt clădirea, punând capăt unei operațiuni de salvare a ostaticilor care a durat 12 ore. Potrivit unor surse oficiale, forțele de securitate au ucis șase teroriști.

==========

Șapte cetățeni japonezi au fost uciși în atacul comis de militanți islamiști în capitala Bangladeshului, a declarat sâmbătă purtătorul de cuvânt al guvernului de la Tokyo, Yoshihide Suga, relatează Reuters.

==========

Un cetățean american se numără printre cele 20 de persoane ucise în atacul asupra unui restaurant din capitala Bangladeshului, a anunțat sâmbătă Departamentul de Stat al SUA, care a calificat atacul drept un “act terorist abject”, informează Reuters și AFP.

==========

Cel puțin șase persoane și-au pierdut viața, iar alte 20 au fost rănite în cursul nopții de sâmbătă spre duminică de un atentat cu bombă într-un cartier din centrul capitalei Irakului, Bagdad, au anunțat mai mulți responsabili, scrie AFP.

Explozia s-a produs în cartierul Karrada, unde numeroși locuitori merg la cumpărături înainte de sărbătoarea care marchează sfârșitul lunii sacre musulmane a Ramadanului, au precizat sursele.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat că explozia a fost provocată de o mașină capcană aruncată în aer în apropierea unui restaurant. Mai multe magazine au fost incendiate în urma deflagrației, a mai spus el.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată. Organizația jihadistă Statul Islamic (SI) comite frecvent atentate împotriva civililor la Bagdad și în alte orașe irakiene.

În 2014, SI a cucerit vaste regiuni din Irak, însă ulterior a pierdut controlul asupra unei părți din aceste teritorii, eliberate de forțele guvernamentale irakiene, cum s-a întâmplat recent la Fallujah, oraș la vest de Bagdad.

==========

Circa 20 de membri ai grupării jihadiste Stat Islamic (SI), majoritatea străini, se află în arest în legătură cu triplul atentat sinucigaș de marți de la aeroportul internațional Ataturk din Istanbul, soldat cu 45 de morți, a declarat sâmbătă președintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează Reuters.

Doi cetățeni ruși au fost identificați ca fiind atacatori sinucigași în atentatul de pe aeroportul internațional Ataturk, care se pare că ar fi fost pus la cale de un cecen, a informat vineri presa turcă.

“Cele mai recente descoperiri conduc spre organizația teroristă Daesh (Stat Islamic)”, a declarat Erdogan pentru Reuters pe aeroportul Ataturk din Istanbul, unde a vizitat locul atentatului.

Bilanțul triplului atentat sinucigaș comis marți pe aeroportul Atatürk din Istanbul a ajuns sâmbătă la 45 de morți, după decesul unui copil iordanian în vârstă de patru ani, a anunțat agenția de presă turcă Dogan, potrivit AFP.

Copilul, Rayyan Mohammad, cetățean iordanian, a murit din cauza rănilor la un spital din Istanbul, a precizat agenția.

Autoritățile turce au anunțat că 52 de persoane primesc în continuare îngrijiri medicale, 20 dintre ele fiind internate la terapie intensivă.

Potrivit agenției turce de presă Dogan, toți cei trei atacatori de pe aeroportul Atatürk sunt cetățeni străini, ce provin din Uzbekistan, Kârgâzstan și din regiunea Daghestan situată în sudul Federației Ruse.

Atentatul de pe aeroportul Atatürk, al patrulea și cel mai sângeros comis în Turcia de la începutul anului, nu a fost încă revendicat, însă oficialii turci acuză gruparea jihadistă Stat Islamic (SI).

2 COMMENTS

  1. ma intreb care o fi diferenta intre “extrem de singeroase” si doar “singeroase”
    De la doi morti in sus, de la 10… la nici un mort dar cinci raniti le zicem “relativ singeroase” sau “modertat singeroase”…

Leave a Reply